Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Nyarlathotep
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Nyarlathotep » 20 Oct 2010, 13:01

Cortex endorsed by Rocket Roll... :lol:

kide

Post by kide » 23 Oct 2010, 10:05

Cortex wrote:Mada poslednjih dva meseca sviram gitara-kabl-pojachalo. Back to the roots.
8) konačno. previše si ti dobar svirač da bi gušio s toliko pedala. uvek sam to govorio.

ko ima šta da odsvira, ne treba mu više od dve pedale. a ko ima svoj autentičan stil sviranja, ne treba mu nijedna, a posle određenog vremena ne treba mu ni gitara, jer postaje kult.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 23 Oct 2010, 14:33

Sve zaboravim...

napravljeno je u onom virtual pedalboardu.. ali tako mi izgleda lana..

Image

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 23 Oct 2010, 15:14

realno i meni za gitarsku sivrku trebaju samo faz, vah i dilej... ali se ne bih odreko nijedne od onih 13 pedala koje koristim jer apsolutno dobro znam gde je kojoj mesto i nijedna nema zamenu.... tolike pedale ti otvaraju novi nacin sviranja gitare... sigurno ne popalis 7 pedala da bis virao Pantera rifove ili Back Sabbath solaze... vec da bi otplivao u svemir novih mogucnosti kreiranja nepoznatih zvucnih predela. svako voli svojtrip... ja kad sviram strejt djitru koristim ovedradj/fa/dis + booster i eventualno malo dileja i vah... ali, naravno... postoje stvari koje se ne mogu odsvirati samo tako... razmiljudi vole razne stvari, ne bih rekao da je neko los gitarista ako koristi mnogo efekata, samo mislim da se uputio na drugu malo nekonvencionalniju stranu.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 23 Oct 2010, 15:43

dejankuki wrote:Sve zaboravim...

napravljeno je u onom virtual pedalboardu.. ali tako mi izgleda lana..

Image
Priznaj, koliko te digitech placa!? :lol: :ziveli:

rock action

Post by rock action » 23 Oct 2010, 16:40

Nyarlathotep wrote:realno i meni za gitarsku sivrku trebaju samo faz, vah i dilej... ali se ne bih odreko nijedne od onih 13 pedala koje koristim jer apsolutno dobro znam gde je kojoj mesto i nijedna nema zamenu.... tolike pedale ti otvaraju novi nacin sviranja gitare... sigurno ne popalis 7 pedala da bis virao Pantera rifove ili Back Sabbath solaze... vec da bi otplivao u svemir novih mogucnosti kreiranja nepoznatih zvucnih predela. svako voli svojtrip... ja kad sviram strejt djitru koristim ovedradj/fa/dis + booster i eventualno malo dileja i vah... ali, naravno... postoje stvari koje se ne mogu odsvirati samo tako... razmiljudi vole razne stvari, ne bih rekao da je neko los gitarista ako koristi mnogo efekata, samo mislim da se uputio na drugu malo nekonvencionalniju stranu.
naravno. ja bih se smorio da moram da sviram samo sabbath/zepp rifove ili obicne klinjake ako znam da imam jos pedala sa strane kojima mogu da zacinim odredjeni ton ako mi se to radi u datom trenutku. :D

big muff, dl4 i crybaby su i neki moj rezon down-to-basics, ali toliko sam se u medjuvremenu navikao na whammy (oktava gore/dve oktave gore/korus/oktava dole/harmonajzer...) i zavoleo small stone da mi je nekako zao da i njih ne ponesem na svirku ^^

a ako vec nosim dilej, zasto ne ponesem i eho za stereo ludila, ako nosim i eho, zasto da ne ponesem i reverb, ako nosim i reverb, daj da ponesem i ebow, ako nosim sve to, daj da ponesem i stimer... i tako uvek ponesem sve :mrgreen:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 23 Oct 2010, 17:06

i ja tako ponesme sve + 8kanlani mixer, sva sinta, sempler, kaoss pad, quadraverb2... zato sam popizdeo sto su nas na demiji isekli posle 20 minuta.
hehe... sad ces i ti tu sint muku da natovaris na vrat.

Wild Child

Post by Wild Child » 23 Oct 2010, 19:01

haha,mene ortaci stalno smaraju sto volim pedale :D

MUzzY

Post by MUzzY » 23 Oct 2010, 19:04

ZAMORCI wrote:Da, zaboravih da napišem GUITAR ! :)

My chain:
Peavey Classic 30 FX SEND/RETURN - Boss NS-2 - VOX Time Machine - Boss CH-1 - Boss BF-3
Peavey Classic 30 INPUT - Boss NS-2 - VOX Satchurator - VOX Ice9 - Dunlop Crybaby 535Q - IBANEZ JS1000

Znači Boss TU-3 bi trebalo da dođe između gitare i wah-a ?
A Whammy sam mislio da stavim odmah posle wah-a, odnosno, između wah-a i ice9 ?
Cika Satch stavlja whammy na kraj. Ja sam moj drzao prvi odmah posle wah-a. Treba mu dati sto cistiji signal zbog boljeg tracking-a. Kako ti se dopada Ice9 OD?

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 23 Oct 2010, 21:59

mislim_stvarno wrote:Priznaj, koliko te digitech placa!? :lol: :ziveli:

heheh. sta te briga... :ziveli: :hide:

zezam se.. jbga.. sedeo i istrazivao... i istrazivao.. i gledao po internetu.. i probavao.. i zakljucio..

HotHead.. mi se jednostavno vise svidja nego DS1...

Screamin' blues ... pored boostovanja signala kao mogucnost, ima leeep Overdrive... a jeftiniji je od BD2.. ili slicnih..

Delay i reverb.. sasvim upotrebljivi za manje para od Bossa ili slicnih (naravno izuzimajuci behringer i nobless.. i sl.)

GDI21.. feenomenalna sprava, klon GT2 + ima XLR... u rangu je mnogo skupjih pedala a za samo 30-tak evra.. pa, ko je lud?

e sad... ZOOMa nikad necu prodati, jer ima ostale efeke... ako mi budu potrebni...

inace.. kad se dobro porazmisli... vrlo cesto se namesti jedan-dva pacha koji imaju sve sto ti treba. A to su: OD/dist, delay i reverb koji se nikad ne gasi... chorus i flanger su tu... al' se moze i bez njih...

jedino Wah nemam, kao odvojenu jedinicu, ali zato ovaj sa zooma radi OK u sadejstvu sa ostalim pedalama... opet, kad mi treba...

mislim, kombinatorika je uvek moguca... i pozeljna...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 24 Oct 2010, 01:46

od digitecha.. samo trzalice

kide

Post by kide » 24 Oct 2010, 02:02

Nyarlathotep wrote:vec da bi otplivao u svemir novih mogucnosti kreiranja nepoznatih zvucnih predela. svako voli svojtrip...
da, da, moj komentar se nije odnosio na tebe ili druge poznate pedalofile sa foruma, nego onako uopšteno. drugi je fazon ako se baviš instrumentalnom svirkom kao što radiš sa TOS, i tu je naravno poželjno da se ubaci dosta efekata da bi se stvorio određeni saundskejp.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 24 Oct 2010, 02:06

pa to, upravo to..
ja kad sviram strejt bluz, rok, metal, fank, gitaru.... onda sviram veoma oskudno sa efektima, pogotovo sto imam 4 sinta sa kojima mogu da se zezam... pa mi sve manje treba istripovan zvuk djitre, kad sintovi nadomescuju ostalo :)

kide

Post by kide » 24 Oct 2010, 02:22

eto, onda odmoriš đitru i cimanje silesije efekata i posvetiš se samo sintovima (pričam za TOTS), ionako imaš Hopkinsa na đitri koij je em faca em lepo svira, a sebi bi olakšo 8)
jeste da si ti forntmen i idejni vođa benda, ali šteta što Hopkins nije više u spotlajtu jer mu, da se ne lažemo, gitara nekako lepše pripada. mislim više je arhetipska gitarska figura, ako me razumeš 8)

Hotstepper

Post by Hotstepper » 24 Oct 2010, 12:04

Duane wrote:od digitecha.. samo trzalice
shto to?
Ja imam chorus, radi za sve pare..
Sad se neshto razmishljam da uzmem i delay i reverb, tako da Duki tvoj post mi je bio od pomoci.. :ziveli:

Locked