pomoc oko line pod xt live

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

milos1982

pomoc oko line pod xt live

Post by milos1982 » 10 Nov 2010, 23:24

Molio bih za pomoc oko pravljenja boja na pomenutom procesoru. Izvalio sam kako se podesava ali ne mogu da dobijem odgovarajuci zvuk iz razloga jer podesavam preko pojacala a to nije merodavno, obzirom da se na svirci bodem pravo u mix. Radim u pop-rock-folk bendu i treba mi masivan clean, neka dobra distorzija ili OD. kao i poneki chorus.Gitara koju sviram je fender stratocaster usa, 77g, SSS. Hvala

Born_Dead

Re: pomoc oko line pod xt live

Post by Born_Dead » 11 Nov 2010, 01:07

milos1982 wrote:Molio bih za pomoc oko pravljenja boja na pomenutom procesoru. Izvalio sam kako se podesava ali ne mogu da dobijem odgovarajuci zvuk iz razloga jer podesavam preko pojacala a to nije merodavno, obzirom da se na svirci bodem pravo u mix. Radim u pop-rock-folk bendu i treba mi masivan clean, neka dobra distorzija ili OD. kao i poneki chorus.Gitara koju sviram je fender stratocaster usa, 77g, SSS. Hvala
posto sviras u nardonjacima necemo ti pomoci xD

clapton

Post by clapton » 11 Nov 2010, 01:22

Born_Dead wrote:
milos1982 wrote:Molio bih za pomoc oko pravljenja boja na pomenutom procesoru. Izvalio sam kako se podesava ali ne mogu da dobijem odgovarajuci zvuk iz razloga jer podesavam preko pojacala a to nije merodavno, obzirom da se na svirci bodem pravo u mix. Radim u pop-rock-folk bendu i treba mi masivan clean, neka dobra distorzija ili OD. kao i poneki chorus.Gitara koju sviram je fender stratocaster usa, 77g, SSS. Hvala
posto sviras u nardonjacima necemo ti pomoci xD
zali boze tog strata. sta sve mora da trpi :D

milos1982

Post by milos1982 » 11 Nov 2010, 01:41

Ovo su sramno sto ste izjavili postovane kolege. !!! Nemam komentara

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 11 Nov 2010, 09:10

Moras na tom razglasu da se namestas...

DynDNS

Post by DynDNS » 11 Nov 2010, 10:50

mislim_stvarno wrote:Moras na tom razglasu da se namestas...
+1

.. i preko gearbox-a na racunaru.

http://line6.com/software/index.html & http://line6.com/customtone/browse/podxt/

milos1982

Post by milos1982 » 11 Nov 2010, 11:18

umart

Post by umart » 12 Nov 2010, 04:35

generalno,svaka kombinacija razglasa/prostora zvuci drugacije.generalni guideline jeste svi potovi na 12 (neutralni) na razglasu,mada je opet kocka na kakav razglas ces da dodjes.idealno bi bilo da na samom tom razglasu sredjujes boju,ali opet,ako sviras na razlicitim mjestima ne isplati se.

po mom misljenju,trebalo bi da se docepas nekog razglasa sto pribliznijem onom koga cesto sreces na svojim nastupima i sredis boju prema razglasu sa neutralnim podesavanjem potova razglasa.tako da na sledecem razglasu upravo na samom razglasu dotjeras sta skripi (npr. fali srednjih,previse basa).

sto se tice same boje,iz nekog licnog iskustva predlozio bi ti da ne koristis previse drajva,tek toliko da udjes u high-gain teritoriju,i da generalno zvuk podesis da si izrazeniji u dubokim srednjim,jer je to jedina teritorija zvucnog spektra koju prosjecna narodnjacka tezga ostavi.ako ostavis napanjenjije visoke,em sto ce gitara da ti zvuci tanko,em sto ako imas tipicnu krestavu pjevaljku ili ces ti nju da pojedes ili ona tebe u razglasu.

eto,to je ovako na prvu iz malog mozga,nadam se da sam pomogao. :ziveli:

milos1982

Post by milos1982 » 12 Nov 2010, 11:46

umart wrote:generalno,svaka kombinacija razglasa/prostora zvuci drugacije.generalni guideline jeste svi potovi na 12 (neutralni) na razglasu,mada je opet kocka na kakav razglas ces da dodjes.idealno bi bilo da na samom tom razglasu sredjujes boju,ali opet,ako sviras na razlicitim mjestima ne isplati se.

po mom misljenju,trebalo bi da se docepas nekog razglasa sto pribliznijem onom koga cesto sreces na svojim nastupima i sredis boju prema razglasu sa neutralnim podesavanjem potova razglasa.tako da na sledecem razglasu upravo na samom razglasu dotjeras sta skripi (npr. fali srednjih,previse basa).

sto se tice same boje,iz nekog licnog iskustva predlozio bi ti da ne koristis previse drajva,tek toliko da udjes u high-gain teritoriju,i da generalno zvuk podesis da si izrazeniji u dubokim srednjim,jer je to jedina teritorija zvucnog spektra koju prosjecna narodnjacka tezga ostavi.ako ostavis napanjenjije visoke,em sto ce gitara da ti zvuci tanko,em sto ako imas tipicnu krestavu pjevaljku ili ces ti nju da pojedes ili ona tebe u razglasu.

eto,to je ovako na prvu iz malog mozga,nadam se da sam pomogao. :ziveli:
Hvala kolega, ovo je vec konkretniji odgovor,
Ali sam pogresio sto sam uopste pominjao taj bend u kome sviram jer sam pogresno protumacen i svi vec zamisljaju satru, svirku sa puno delaya i reverba, pecenje i kacenje za konstrukciju satre. Naprotiv to je moderna svirka u kome svakako dominira taj neki folk repertoar, ali se i on svira u rock fazoonu, dakle tvrda svirka. Isto tako rock se svira bas rokerski itd, sviraju se i strani izvodjaci i to prilicno,Dajte ljudi ja sam gitarista i volim rock i blues vise od svega, al mora od necega da se zivi. Dakle jedna univerzalna svirka, sa dosta distorzije i nabadanja. Prakticno mi je bitnija dobra distorzija da pokrivam te neke pesme i naravno jedan dobar lead. A clean je osnova svake dobre svirke pa necu ni da ga naglasavam jer se podrazumeva. Malo sam skrenuo sa teme, ali sa ciljem da bolje docaram kakav zvuk zelim. . Svo ovo saranje oko neta je gubljenje vremena, jer ako nemam istu gitaru i razglas onda jto nema smisla. Ako neko vec ima ovaj proc i gotove farbe mozemo napraviti neki deal. To bi bilo najbezbolnije. Hvala svima

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 Nov 2010, 13:27

Nemaš ti šta bilo kome da se pravdaš.

Voleo bih da verujem da su ti prvi komentari na temi isključivo šaljive prirode, ali ako neko nema ništa iole korisno da kaže kolegi kojem je potrebna pomoć, onda ne treba ni zajebavati čoveka, a naročito ne na nivou (u najboljem slučaju) osnovne škole. :grummel_2:

Elem, evo ga link gde su neki likovi pokačili čitave komplete boja za XT live...

http://www.yourguitarplace.com/sites/pr ... =3&pid=113
http://www.vettaville.nl/vvbundlebarn.html

Verovatno samo skineš taj fajl, i sinkuješ ga sa procesorom preko kompa. Verujem da bi to predstavljalo barem dobru polaznu tačku za dalje detaljnije podešavanje po tvom ukusu, bar eto, da ne radiš od početka. :ziveli:

umart

Post by umart » 12 Nov 2010, 14:35

ja i dalje mislim da je nepotrebno da uzimas farbe od nekog,vrlo je jednostavno ih napraviti sam uz ove neke smjernice i kasnije samo dotjerujes na samom razglasu.zabodi se u neki studio za probe ili na sledecoj probi u razglas i to je to.

clapton

Post by clapton » 12 Nov 2010, 15:00

milos1982 wrote:Ovo su sramno sto ste izjavili postovane kolege. !!! Nemam komentara
malo sale nikad nije na odmet :). zato sam i stavio smiley-a na kraju. prastaj

milos1982

Post by milos1982 » 12 Nov 2010, 21:24

Kako god. Iskoristicu sve ove savete, pa cu nesto i napraviti od zvuka. Moracu da se iskesiram za studio pa uz sve ove boje sa neta, valjda ce nesto dobro da ispadne. Hvala svima :ziveli:

shule

Post by shule » 12 Nov 2010, 21:38

kupi neko malo pojacalo i mikrofon, za nesto malo para. imaces jos bolji zvuk i nikad probleme sa tim. :)

Post Reply