Distorzija
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Distorzija
E ljudi, prodao sam svog Metal Muffa, jer mi se nije svidjao iz razloga ,sto ne mogu da izvucem zvuk koji mi se svidja, uvek je manje vise isti, koju mi distorziju preporucujete, da bude za Metal, ali da moze zvuk malo da se modifikuje, da ne bude uvek manje vise isti, meni je zapala za oko T2Metal od Digi-ja, sta vi mislite ?
Re: Distorzija
Pa od LOGa do Mitalike i Guano Apes, iskreno, meni tu T2 najbolje izgleda...
Eventualno neki procesor, svaka "metal" pedala je cisto ... ono, znate vec.
Ti iz metal muffa nisi uspeo da izvuces metaliku? 

MUzzY wrote:Eventualno neki procesor, svaka "metal" pedala je cisto ... ono, znate vec.

Neki stariji Zoom bi ti fino seo.
Kupi Boss HM2 iz oglasa, ima ih dosta. Ako imaš lampaško pojačalo, sa tom pedalom ćeš moći da namestiš bilo koji metal zvuk napravljen od 1980. do 1998.
Procesor može da ti služi samo da vidiš koji efekti ti se sviđaju a koji ne, a za dobru distorziju sa procesora bi morao da ga platiš 1000 eura, a i tada bi bila sranje.
Moj trip je da dist, fuzz, overdrive i wah uvek iz pedale, ovo ostalo možeš da čupaš sa procesora dok en definišeš šta ti se sviđa i onda kupiš ili te pedale ili neki dobar procesor.
Procesor može da ti služi samo da vidiš koji efekti ti se sviđaju a koji ne, a za dobru distorziju sa procesora bi morao da ga platiš 1000 eura, a i tada bi bila sranje.
Moj trip je da dist, fuzz, overdrive i wah uvek iz pedale, ovo ostalo možeš da čupaš sa procesora dok en definišeš šta ti se sviđa i onda kupiš ili te pedale ili neki dobar procesor.
Ma naravno da sam uspeo, ali je zvuk uvek bio isti, moj drugar ima HardWire, i jednostavno, Muff ima uvek isti zvuk, manje vise sve lici, dok HardWire, ima mnogo siri spektar zvukova, to se primeti i na probi kad sviramo, jednostavno mi se nije svidjala ta distorzija, ostale predloge cu pregledati, mada preferiram da uzmem Novu
Hvala u svakom slucaju!

Ja sam bas nekako stekao utisak da sa HM-2 ne mozes da pokrijes sirok spektar tonova, kako rece Malden. Mozes da napravis jedan zvuk da valja, i to ti je otprilike to.+Hopkins+ wrote:Kupi Boss HM2 iz oglasa, ima ih dosta. Ako imaš lampaško pojačalo, sa tom pedalom ćeš moći da namestiš bilo koji metal zvuk napravljen od 1980. do 1998.

Šta znam, možda operišemo u drugim dimenzijama, dosta sam čačkao HM-2 i pravio zvuk od late 70s hard rock zvuka, tipa Thin Lizzy, preko NWOBHM zvuka ala Iron Maiden, onda mračne Black Sabbath, Pentagram/Saint Vitus tripove, do shoegaze, post rock-a, grunge-a, pa onda death metala, ipak je to kultna death metal pedala, itd... ne mogu više ni da se setim. Meni ima ultra širok spektar, ali ako se čovek ne pronalazi ni u čemu od ovoga, onda mu stvarno ne treba.
Pedala ekstra reaguje na volume pot da đitri, tako da može da se pravi ludačka dinamika.
Meni je to top dist i neću ga nikada menjati, baš mi paše, ali to naravno ne znači da svima mora da bude tako, hehehe.
Pedala ekstra reaguje na volume pot da đitri, tako da može da se pravi ludačka dinamika.
Meni je to top dist i neću ga nikada menjati, baš mi paše, ali to naravno ne znači da svima mora da bude tako, hehehe.
Izinjavam se na duplom postu, ali da ne editujem.
Naravno da nije za metal core, death grind core i ostale moderne mrakačine, zato sam se ogradio sa godinom do negde 1998., možda sam i to preterao, mada su tada svi ekstremni metalci svirali HM-2 u Marshalla JCM800 i to je to.
Naravno da nije za metal core, death grind core i ostale moderne mrakačine, zato sam se ogradio sa godinom do negde 1998., možda sam i to preterao, mada su tada svi ekstremni metalci svirali HM-2 u Marshalla JCM800 i to je to.
A mozda je i ovaj sto je bio kod mene bio pokvaren...
A i nisam ga mogao bas detaljno prostudirati, nesto kratko smo se druzili, tipa dva-tri dana. Tako da, moje misljenje uzeti sa malom rezervom! 

Pazi, sve zavisi i na kom pojačalu si ga probao. Meni je tu lampa "must have". Mislim da bi na nekom tranizstorcu zvučao baš kao što si opisao, samo jedan zvuk i to ništa posebno. Ovako se pojačalo namesti na granicu da lampe uđu u svoj overdrive i onda se upuca sa njim i to zvuči kao 3 spojena matora Marshalla, ekstra masan, topao, prilično fuzz zvuk, ali sa mnogo većom definicijom od fuzza.
hm2 zvuci na neutralnom ili neutralnijem klinu vazda isto,to je hm2.dovoljno je karakterno dominantna da ce svaka kombinacija potova i gitare zvucati hm2oliko.neko voli,neko ne.to da da moze sa njiom da se pokrije dosta stilova,ali ce uvijek imati tu svoju notu zbog koje je legendarna.
svajcarski noz dist pedala jos za metal ne postoji,niti ce,je znas koja je razlika izmedju npr "ride the lightning" i "wrath" od LoG-a,ne bi vjerovao.prosto ne mozes ocekivati da ti dist pedala ili bilo kakva pedala od jednog pojacala napravi sulude kombinacije samo iz ova dva primjera,a kamoli vise.najbolje bi bilo da trazis spostveni zvuk po zvuku koji ti se najvise dopada,pa da probas da se tome priblizis sa pedalom.mada ces eventualno shvatiti da nista bez bar tri lampe u preampu i 4x12 kabineta.
do tada,jedino sto bi ti mogao preporuciti i da je dosta svestrano je ili fulbore metal ili neki sansamp,mada kontam da ces ici na fullbore,dok je po meni sansamp mnogo,mnogo bolja pedala iz milion razloga.
svajcarski noz dist pedala jos za metal ne postoji,niti ce,je znas koja je razlika izmedju npr "ride the lightning" i "wrath" od LoG-a,ne bi vjerovao.prosto ne mozes ocekivati da ti dist pedala ili bilo kakva pedala od jednog pojacala napravi sulude kombinacije samo iz ova dva primjera,a kamoli vise.najbolje bi bilo da trazis spostveni zvuk po zvuku koji ti se najvise dopada,pa da probas da se tome priblizis sa pedalom.mada ces eventualno shvatiti da nista bez bar tri lampe u preampu i 4x12 kabineta.
do tada,jedino sto bi ti mogao preporuciti i da je dosta svestrano je ili fulbore metal ili neki sansamp,mada kontam da ces ici na fullbore,dok je po meni sansamp mnogo,mnogo bolja pedala iz milion razloga.
Ovaj... koji je to ekstremni metal bend korstio hm2 i marshall jc800 tada?+Hopkins+ wrote:Izinjavam se na duplom postu, ali da ne editujem.

Znam da cu sad da sviam odem na ignore listu ali ja sam bolje tonove izvlacio iz Vamp2 u pojacalo nego bilo kakva "metal" pedala.