Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by nemanjavelimirovic » 12 Jan 2011, 01:40

Shady wrote: Ovdje možete napisati i da ste me vidjeli kako letim.
Videli smo!!! :mrgreen:
Image
izvinjavam se na offtopicu, delovalo mi je simpaticno

Aj ovako Shejdi, brate...koliko vredi naprimer Hajvej strat ako nije vishe u prodavnici?

Cim je neshto izaslo iz radnje, cena ide bar 100-150Evra dole najmanje i to u slucaju da uopshte nije svirana gitara maltane...
nova gitara: 700e
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/508 ... -Sunburst/
polovna gitara (nije iz radnje - nemash izbora da probash vishe "komada" i sl.): 680e
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-H ... r_id=17133

uglavnom na ovoj temi treba potencirati na ispravnosti oglasa i realnim cenama....niko od nas nije izmislio rech "polovno" u kontekstu "nije iz radnje" to je vec tako mnogo godina unazad i samo jos uvek kod nas u zemlji prodaju gitare priblizno ceni (20-30evra nize) koja je u radnji.. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Jan 2011, 01:44

nebojsak wrote:
Shady wrote: Moja početna cijena za sve instrumente je bila 10 eura... i ljudi su jednostavno stavljali neprincipijelne ponude.
Na primjer, za gitaru koja realno vrijedi 400, dogura cijena do 100 eura, nekad 150, 200... I nikom ništa.
Zašto onda postavljaš aukciju? Stavi realnu cenu od 400 evra. A šta bi bilo da ti neko ponudi nerealnih 800 na aukciji? Ne bi prihvatio?
Naravno da bi. To je poenta svake aukcije koju postavlja preprodavac i jedini razlog zasto je postavlja. Nikad gitaru ili sta god nece dati za manje od ocekivane cene a ako se nadje par ljudi koji ce licitirati i "bildati" cenu... super. U suprotnom, "aukcija nije uspela". :)

guv'nor

Post by guv'nor » 12 Jan 2011, 02:02

Funkomat wrote:"bildati"
:rlol: :ziveli:

jagoda

Post by jagoda » 12 Jan 2011, 02:36

Ja bih dodao par stvari:

- Roba vredi onoliko koliko je neko spreman da je plati - ni manje ni vise. To je sustina svake aukcijske prodaje.
- Postoje likovi koji u jednom telefonskom razgovoru pokazu kakvi su. A ni taj razgovor nije potreban, dovoljno je
videti kakve su im cene, polovnu i koricenu stvar prodaju skuplje nego sto kosta kod uvoznika. To su sitne duse koje cekaju da im naleti neka neobavestena ovca pa da je osisaju. Nazalost, ponekad im se posreci. Ko od takvog smrada kupi nesto, odnese mu svoj novac i pomogne mu da i dalje zivi na racun tudje gluposti i nesnalazljivosti, taj zaista ima problem u glavi.

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 12 Jan 2011, 02:37

nemanjavelimirovic wrote:
Shady wrote:

Cim je neshto izaslo iz radnje, cena ide bar 100-150Evra dole najmanje i to u slucaju da uopshte nije svirana gitara maltane...
polovna gitara (nije iz radnje - nemash izbora da probash vishe "komada" i sl.): 680e

uglavnom na ovoj temi treba potencirati na ispravnosti oglasa i realnim cenama....niko od nas nije izmislio rech "polovno" u kontekstu "nije iz radnje" to je vec tako mnogo godina unazad i samo jos uvek kod nas u zemlji prodaju gitare priblizno ceni (20-30evra nize) koja je u radnji.. :ziveli:
Greska! To nije cena na Thommanu!!!!!! ;)

Zlo

Post by Zlo » 12 Jan 2011, 07:51

Al' do jaja mi to sa aukcijom.Ako neće da proda ispod 400 zašto stavlja početnu 10.Zar minimalna cena ne treba da bude ona ispod koje nešto neću prodati?Znači da je početna postavljena da zajebava ljude il šta ?
A i ti brate koji si ispaljen na aukciji...Šta ti je?Ono je toliko kičasta gitara da bi me bilo blam da pred narodom sviram na njoj. :metal: :metal: :metal: :metal:
Explorer bato.Gitara za muškarce .Gibson,Epiphone,Jackson,Hamer,Slamer,ESP,ltd .Ali explorer :metal: :metal: :metal:

Milanares

Post by Milanares » 12 Jan 2011, 08:23

Gospodine shady, moj nick na kp nije memag a vas nick ipak nedovoljno objasnjava vas karakter.
Ocigledno ne razumete da nije moguce da opravdate nepostene aukcije koje ste postavljali, a ni ostale pokusaje prevara.
Vi ste gospodine u mat poziciji, razotkriveni ste, ljudi ce nastavljati da upozoravaju na vas, mozete hiljadu puta menjati i nick i mail adrese, vas "potpis" ce ostati prepoznatljiv!
Vasa aukcija na obraz nije uspela!

progg

Post by progg » 12 Jan 2011, 08:40

Shady wrote:
progg wrote:Teska patetika. Vidim novu nominaciju za Oskara.
Meni je veća patetika ova vaša povrijeđenost što vam ukazujem na jedan realan problem,
a vi se našli u čudu... "Ko? Jel mi? Taman posla... :roll: "
...and the award goes toooooo...................mf shady

Image

Stanko

Post by Stanko » 12 Jan 2011, 10:35

Zlo wrote:Explorer bato.Gitara za muškarce .Gibson,Epiphone,Jackson,Hamer,Slamer,ESP,ltd .Ali explorer :metal: :metal: :metal:
To mi reci :metal: posle i jedan SG da se ima :P :)

MaxOnBass

Post by MaxOnBass » 12 Jan 2011, 12:37

..and I would like to thank the Academy.. :)

da ne bildam offtopic jos vise, samo sam hteo da napomenem jednu sitnicu: ne znam ko je rekao (mrzi me da listam nazad) da treba izbegavati likove koji prodaju gomilu stvari u isto vreme, verovatno su preprodavci itd.. uglavnom, pre oko godinu i po sam naleteo na jedan takav cluster oglasa.. el. gitara, DI box, akusticna i neka lampaska pedala.. cene onako jake kao bassovi u sabanskom autu (da, mislim na sabana as in nekultivisanu seljacinu koja preglasno slusa narodnjake u svom raspalom golfu) ali nema veze, zovem lika, ispostavi se da je covek narodnjak koji je zakacio neki posao u inostranstvu plus zena mu trudna (lik srecan kao malo dete), uglavnom kaze mi on kako je skontao da su cene malo previsoke i dogovorimo se mi za akusticnu i DI box za mene plus elektricnu za mog ortaka jednog.. lik sve to poslao po sasvim pristojnoj i realnoj ceni plus bio totalno fin i sve.. tako da ono, nisu svi bas tako jako losi ako (izgledaju kao da) su preprodavci, moze se naci i finih.. ali naravno pamet u glavu ;)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Jan 2011, 12:41

Nije isto, jebiga. Ocigledno je da je taj lik prodavao svoju opremu. Drugo je kad neko ima 40 oglasa. :)

MaxOnBass

Post by MaxOnBass » 12 Jan 2011, 12:46

Funkomat wrote:Nije isto, jebiga. Ocigledno je da je taj lik prodavao svoju opremu. Drugo je kad neko ima 40 oglasa. :)
izvini, nisam napisao da je lik prodavao jos dve gitare, jednu glavu, dva combo pojacala, dva neka mikrofona, kablove, procesor, interfejs neki i svasta nesto.. naveo sam one cetiri stvari u proslom postu kao stvari koje su mene zanimale :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Jan 2011, 12:48

DJ_MY_SOUL wrote:
nemanjavelimirovic wrote:
Shady wrote:

Greska! To nije cena na Thommanu!!!!!! ;)
Pa dobro, gledam koliko je u nama dostupnim radnjama, a na thomannu je josh jeftinije :grummel_2: :ziveli:

Bozha

Post by Bozha » 12 Jan 2011, 12:56

sirac-šunka wrote:Šta li je sa ovim....
http://www.kupujemprodajem.com/fender-j ... _id=794410
Neki rastrojeni djecarac je slajfericom pokusao da od crne napravi natural, pa je digao ruke posto je raskopao telo na sto mesta. Onda je neko uzeo da sredi farbanjem u belo, al vlasnik kaze da je i to dosta kilavo odradjeno. Mozda odem da pogledam, mada... :?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Jan 2011, 13:16

MaxOnBass wrote:
Funkomat wrote:Nije isto, jebiga. Ocigledno je da je taj lik prodavao svoju opremu. Drugo je kad neko ima 40 oglasa. :)
izvini, nisam napisao da je lik prodavao jos dve gitare, jednu glavu, dva combo pojacala, dva neka mikrofona, kablove, procesor, interfejs neki i svasta nesto.. naveo sam one cetiri stvari u proslom postu kao stvari koje su mene zanimale :)
Aha ok, to je druga stvar. :D

Locked