Upgrade VT15

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
leksi

Upgrade VT15

Post by leksi » 21 Jan 2011, 15:42

Molio bih iskusne clanove foruma da mi pomogne oko dileme koju imam. Ima Vox VT15 pojacalo. Moj drug ima VT30. Posto sviramo zajedno stekao sam utisak da se VT30 cuje kvalitetnije, odnosno daje kvalitetniji zvuk. Da li je to zbog zvucnika koji je na VT30 od 10" a na mom 8 ili je zbog snage. Da li je moguca ugradnja zvucnika od 10" u mom pojacalu, ili mozda pak dve osmice(ako mogu da stanu uopste, mada spolja gledano mogu) i da li bi dobio bolji zvuk zahvaljujuci tom upgrade-u. Da se razumemo VT15 je odlicno pojacalo za te pare, ali mi tridsestica ima zvuk koji vise naginje vintage stilu nego 30 pa me interesuje sta ce se dobiti stavljanjem veceg zvucnika.
Hvala svima unapred.

xspaceman

Re: Upgrade VT15

Post by xspaceman » 21 Jan 2011, 15:59

ne isplati se budženje...kupi neki drugi amp...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Upgrade VT15

Post by nemanjavelimirovic » 21 Jan 2011, 16:22

leksi wrote:Molio bih iskusne clanove foruma da mi pomogne oko dileme koju imam. Ima Vox VT15 pojacalo. Moj drug ima VT30. Posto sviramo zajedno stekao sam utisak da se VT30 cuje kvalitetnije, odnosno daje kvalitetniji zvuk. Da li je to zbog zvucnika koji je na VT30 od 10" a na mom 8 ili je zbog snage. Da li je moguca ugradnja zvucnika od 10" u mom pojacalu, ili mozda pak dve osmice(ako mogu da stanu uopste, mada spolja gledano mogu) i da li bi dobio bolji zvuk zahvaljujuci tom upgrade-u. Da se razumemo VT15 je odlicno pojacalo za te pare, ali mi tridsestica ima zvuk koji vise naginje vintage stilu nego 30 pa me interesuje sta ce se dobiti stavljanjem veceg zvucnika.
Hvala svima unapred.
to su pojacala za vezbanje kod kuce, a kvalitet zvuka mozes pojacati recimo nekim Alnico zvucnikom, ali opet se gubi smisao jer su takvi zvucnici skuplji duplo skoro od tog pojacala, tako da....menjaj amp za neki 30-40W ili za neki 5-10wati lampash...

Post Reply