Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
@Z'Z'Z: Od pre sat slusam flojde nakon 3 meseca... E kolektivno nesvesno, zverko stara 

Raxe...Znas me - znam te

Cool Matory - Sta je donjem levom uglu? Mantra? I sto 2 waha? Jbte al je velik mungos, da je bar malo manji da stavis polytune...Nyarlathotep wrote:
- Nyarlathotep
- MF veteran
ono dole levo je Rocketov Colorsound Powerboost klon.
a dva vaha koristim jer sam ih namestio da rade potpuno drugacije. RMC3 je nastelovan da sljaka kao moderan vrištavi wah za velikim opsegom za hevi gejn solaze i češljanja (koristim ga bas na zajebanom gejnu), a Buda Budwah je više Voxoliki vintage zvuk za srednji gejn i klin (njega sviram u dabovima i rok deonicama). iskreno, oba mi savršeno rade posao koji želim.
a dva vaha koristim jer sam ih namestio da rade potpuno drugacije. RMC3 je nastelovan da sljaka kao moderan vrištavi wah za velikim opsegom za hevi gejn solaze i češljanja (koristim ga bas na zajebanom gejnu), a Buda Budwah je više Voxoliki vintage zvuk za srednji gejn i klin (njega sviram u dabovima i rok deonicama). iskreno, oba mi savršeno rade posao koji želim.

@Baal
Meni bi trebala sema za FS3X, ako nije problem.
Meni bi trebala sema za FS3X, ako nije problem.
- BaalBehrit
Da li je neko probao od Behringera Reverb Machine RV600?

Ova dva demo klipa sam pogledao, i drugi lik je u dosta detaljnom demo-u i napljuvao pedalu, a i nije je napljuvao, nemam pojma, nisam načisto šta želi da kaže... Kao, nije dobra, ali mogu neki dobri zvuci iz nje da se izvuku. Mene pored klasičnog reverba zanima najviše ''shimmer'' opcija (''space'' na RV600), jer mislim da bi se najviše s tim igrao...
Ako je neko probao, neka kaže utiske. Nije skupa, oko 3750k rsd u jednoj radnji na M.

Ova dva demo klipa sam pogledao, i drugi lik je u dosta detaljnom demo-u i napljuvao pedalu, a i nije je napljuvao, nemam pojma, nisam načisto šta želi da kaže... Kao, nije dobra, ali mogu neki dobri zvuci iz nje da se izvuku. Mene pored klasičnog reverba zanima najviše ''shimmer'' opcija (''space'' na RV600), jer mislim da bi se najviše s tim igrao...
Ako je neko probao, neka kaže utiske. Nije skupa, oko 3750k rsd u jednoj radnji na M.

@Guv`nor
Jes' da nije ventilator, ali i vise nego dostojna zamena u lancu. Svaka cast, klip je ludilo, mogu misliti kako zvuci uzivo
Jes' da nije ventilator, ali i vise nego dostojna zamena u lancu. Svaka cast, klip je ludilo, mogu misliti kako zvuci uzivo

- Rocket Roll
Čisto za slučaj da ne znaš, "shimmer" je opis efekta koji je... hm... pa, da kažemo, patentirao Edž. Odnosi se na ponavljanja koja prolaze kroz oktaver (oktava naviše). To je ovo:Baba Slim wrote:...''shimmer'' opcija...
Da sad ne gnjavim, taj zvuk može da se dobije na mnogo različitih načina.
To sam znao, i sve je to ok, ali mene konkretno zanima da li je neko probao ovu pedalu, kao i dotičnu opciju na njoj, između ostalih njenih opcija.
Znam da se to može dobiti na više načina, ali ovo je najelegantnija-budžet izvedba koja ne podrazumeva kupovinu posebnog pitch shiftera, reverba, i šta je još potrebno da to ponavljanje malo kasni za originalnim signalom.
Da se vratimo na prvobitno pitanje - da li je neko probao RV600?
@Rocket & svi ostali: Ako neko zaista ima ideju kako da se postigne ovaj efekat a da ne košta više od cca 4000 rsd, oh please, do tell.
Znam da se to može dobiti na više načina, ali ovo je najelegantnija-budžet izvedba koja ne podrazumeva kupovinu posebnog pitch shiftera, reverba, i šta je još potrebno da to ponavljanje malo kasni za originalnim signalom.
Da se vratimo na prvobitno pitanje - da li je neko probao RV600?
@Rocket & svi ostali: Ako neko zaista ima ideju kako da se postigne ovaj efekat a da ne košta više od cca 4000 rsd, oh please, do tell.

@Baba meni se đasvi taj beringer...bar na ovim klipovima koje si okacio...ne verujem da ces za te novce naći bolji šimer!
Zasto ti lepo ne odes u tu radnju na M i lepo sam ne isprobaš pedalicu?

Sad nazvao i NS i BG, nemaju na lageru, a kaže da nisu ni dobijali tu pedalu u poslednjoj isporuci. I naravno, nemaju pojma kada će biti sledeća Behringer pošiljka, a kamoli da znaju šta će im stići.
Ali dobro, taman mi pomažu da ugušim G.A.S., koji prokleto divlja ovih dana...

Ali dobro, taman mi pomažu da ugušim G.A.S., koji prokleto divlja ovih dana...

Kupi zoom 3030 ili bilo koji drugi proc koji ima pitch delay...
P.S. negde sam postavio sound klipove za ovo..
dopis: nasao sam viewtopic.php?p=134419#p134419
dopis dva, upravo ovih dana imas na Kupujemprodajem cak tri zooma3030... najjeftiniji je oko 60€
P.S. negde sam postavio sound klipove za ovo..
dopis: nasao sam viewtopic.php?p=134419#p134419
dopis dva, upravo ovih dana imas na Kupujemprodajem cak tri zooma3030... najjeftiniji je oko 60€
Deki, hvala puno na savetu i na klipovima, ali nije to-to™...
Ma, u suštini mi to ni ne treba uopšte, nego G.A.S. ubija...

Damn right...
Btw, prvi smajli je genijalan.