veliki problem u izboru opreme....pomagajte ljudi...

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

majstor_pućko

Re: veliki problem u izboru opreme....pomagajte ljudi...

Post by majstor_pućko » 17 Apr 2011, 18:00

mislim_stvarno wrote:ova druga sto si okacio je isto kao i prva sto se tice specifikacija, lipa za telo (basswood), a magneti nisu sd, nego dd tj duncan designed, navodno uradjeni po tacnim sd specifikacijama, ali u koreji/kini/gdevec... Meni nisu losi, sasvim fino rade (doduse, moji nisu aktivni kao ovi na ovoj sto si okacio).

generalno o schecteru, ja nemam neko posebno misljenje, ok je kvalitet onoga sto sam probao, mada mi se nije svidelo sto su im sve one koje su me zanimale imale duzu skalu. Fine specifikacije, ali su mi njihove gitare dosadne i ruzne... sta znam, jednostavno mi nisu zanimljive... Probaj, mozda se tebi dopadnu. Bije ih glas da su im vratovi nesto deblji, mesnatiji...
ovo boldovano me zabrinjava....aaa ovo za telo ladno nisam izvalio....spec sam gledao na jednom domacem sajtu i tu pisalo mahagoni, a ove linkove sam samo c/p i nisam gledao....pa jos ovo da nisu SD...no nema veze....
mada Schecter ima jumbo pragove, tako da ce biti lakse za hvat....zato mi se i Jackson vise svideo od Ibaneza ovaj je imao jumbo, a ovaj obicne....
Tenji wrote:Evo mene iz tabora Schectera! :mrgreen: Ja imam omen 6 extreme koji je nasminkana mahagoni verzija omen 6, kod mene je vec 2 godine. Vrat je dosta drugaciji od vecine drugih shred gitara, ima vise mesa, i nije satin finis kao vecina Ibaneza (ako sam pogresio nesto ispravite me) nego je lakiran. Ali je opet drugaciji nego na Les Paul-ikim gitarama. Neke je taj vrat odbio, mene je upravo on privukao na Schecteru. Sve zavisi kakva ti je saka i na sta si navikao. Nista te ne kosta da probas u svakom slucaju. A sto se tice izrade, meni je nedavno crkao preklopnik za magnete, nisam ga stedeo, al' nije bas ni morao da rikne. I to je jedina zamerka, nigde nema niti jednu primetnu ogrebotinu, cuknuo sam ga par puta, finish kao nov, headstockom sam drugaru napravio rupu na plafonu kada sam skidao gitaru, nikakav trag nije ostao na istom. Pragovi su vrlo, vrlo malo poceli da se trose, posle dve godine svakodnevnog visesatnog sviranja. Civije su okej, drze stim fino, nista spektakularno. To su onako neka iskustva iz eksploatacije, ako te zanima jos nesto detaljnije, zvuk i to, pitaj slobodno, da ne duzim sad.
tako sam i mislio, deluje mi veoma kvalitetno(potove i switch ne racunam to se svugde kvari-pokretni delovi)....nadam se samo da vrat nije predebeo...ako je deblji nego kod ovog mog strata(kopija) - nikako....

ne znam jesam li propustio jos nekog proizvodjaca iz ove metalske lige? :)

Tenji

Post by Tenji » 17 Apr 2011, 18:19

majstor_pućko wrote:ne znam jesam li propustio jos nekog proizvodjaca iz ove metalske lige? :)
Esp/Ltd?

majstor_pućko

Post by majstor_pućko » 17 Apr 2011, 18:40

Tenji wrote:
majstor_pućko wrote:ne znam jesam li propustio jos nekog proizvodjaca iz ove metalske lige? :)
Esp/Ltd?
Pitao sam i za njih u mitros-u ali nemaju veliki izbor. Jos samo ostaje da pitam za vase misljenje za ovako nesto>
http://control-sound.com/shop/product_i ... cts_id=958

i onda idem da probam, ako nijedna ne pre'ebe Jacksona ondak cekam kraj meseca da stignu...i javljam kada pazarim...

Tenji

Post by Tenji » 17 Apr 2011, 18:58

Pa nemaju oni veliki izbor nicega, sve zavisi iz kog ugla gledas... :mrgreen: U svakom slucaju, nemoj zaobici ltd tek tako, probaj apsolutno sve sto mozes u tom cenovnom rangu da bi imao kompletnu sliku o tome sta ti se svidja, sta ne, kakav ti vrat odgovara, kakav ne, zvuk naravno, i ostalo. Za tog Dean-a nazalost ne mogu nista da ti kazem, nisam nikada imao priliku da ga sviram, taj konkretan model.

majstor_pućko

Post by majstor_pućko » 17 Apr 2011, 19:44

cenovni opseg je mali, tako da ni izbor nije neki.... :roll:
Probacu i Dean-a i Schecter-a ,ali i dalje Jackson - :metal:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 18 Apr 2011, 15:58

moj drug iz benda koji isto svira gitaru svira js30rr,ne svidja mi se ni malo,nzm sto ,nzm sto,dok recimo ltd viper 200fm je sasvim khul,ono gibson style vrat,fino radi za te novce(mislim da su ovi iz mitrosa precenili ,visoka im cena u pm ali opet dobro radi)... pogledaj bc rich po oglasima vidjao sam... dean gitare ml classic shape(i obicni i dime modeli),dobijas stvarno super instrument ,plus neke sitnice recimo groover civije,sve u svemu kontrola kvaliteta je sasvim visoka i ako su chineman-i,dok ovaj dave mustaine nemam pojma kaka je...

moj savet: ne kupuj gitare sa flojdom!

majstor_pućko

Post by majstor_pućko » 19 Apr 2011, 00:24

Flojd sam u startu otpisao.... :mrgreen:

Iskreno....svirljivost mi je važnija od zvuka, nije da zvuk nije bitan, nego sve će bolje zvučati od jeftinog strata. :mrgreen: Zaista nisam još 100% ovladao tehnikama itd. tako da će pobedu odneti ona koja bude ok za sviranje pre svega, a zvuk ću juriti sa 3-om. :ziveli:

majstor_pućko

Post by majstor_pućko » 21 Apr 2011, 20:36

probao schecter-a, vrat je sasvim ok, nije znacajno deblji, zvuk vise nego solidan i sada ostaje grande finale
Zvuk manje vise isti, svirljivost, cena, svaki tabor je nahvalio svoga favorita tako da ni sam ne znam gde da presecem.....

Schecter OMEN 6 VS Jackson JS32RT? ko je pobednik? vasa misljenja?

da kupim bre-da vas vise ne davim..... :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 21 Apr 2011, 20:59

schecter, daleko je lepshi :ziveli:

i bolji :P :mrgreen:

Margos

Post by Margos » 21 Apr 2011, 21:13

Khm,khm Cortexe,Jackson je mnogo lepsi :O.o:

Margos

Post by Margos » 21 Apr 2011, 21:14

I bolji :ziveli:

majstor_pućko

Post by majstor_pućko » 21 Apr 2011, 21:19

jaooo neeee here it goes again.....

Jackson ImageSchecter
:mrgreen:

umart

Post by umart » 22 Apr 2011, 00:10

ne mogu da vjerujem da cu opet da napisem ali ibanez GRGR121.to je to,nikad vise necu ovo grgr u zivotu da napisem da me brat rodjeni pita.

majstor_pućko

Post by majstor_pućko » 22 Apr 2011, 00:41

verujem ti...ali meni se njen zvuk nikako ne svidja , probao sam da je sviram i onako.... generalni utisak je osrednji....nista spektakularno, cak mislim da out of te box ima slabije p/u od Jackson-a i Schecter-a, meni je tako zvucalo.

umart

Post by umart » 22 Apr 2011, 04:27

svi oni ce biti vise manje poluupotrebljivi kad se odvrnu na nivo probe sa bendom,i ponavljam ti,ja pare dajem da joj je setup bio mnogo los,sto je sigurno uticalo na sve.ne znam sta bi ti jos rekao vec da se javi par volontera dezurnih mudrijasa (ukljucujem i sebe) da ode sa tobom da se uvjere da ti nece uvalit' kakav krs sta god htio da uzmes.

edit:da "proberu",sto ce ti se jako isplatiti kad je kasnije budes htio prodavat'. :mrgreen:

Post Reply