Single coil zujanje
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Single coil zujanje
Pozdrav svima, e ovako zanima me jedna stvar, a to je da li svaki single coil magnet mora da zuji pri drajvu/dist.? Evo pogledajte ovo http://www.youtube.com/watch?v=SfNOv_B2vTs e sad ne znam da li bi to moglo da se uradi na stratu, i kako bi moglo buduci da strat ima malo slozeniju konstrukciju od tele-a, ako je radio neko nesto slicno molim ga da mi objasni nesto o tome.. Hvala
Re: Single coil zujanje
Mrzi me da gledam video ali pretpostavljam da se radi o oblaganju bakarnom folijom.
To pomaze ali ne uvek u znacajnoj meri. Dosta sam citao o tome i neki generalni zakljucak je - ako je sum/zujanje bas izrazeno, oblaganje ce pomoci. Ako nema neobicno puno suma/zujanja, oblaganje je nepotrebno... nece uraditi nista primetno.
Sve u svemu, sum nikad nece u potpunosti nestati.
To pomaze ali ne uvek u znacajnoj meri. Dosta sam citao o tome i neki generalni zakljucak je - ako je sum/zujanje bas izrazeno, oblaganje ce pomoci. Ako nema neobicno puno suma/zujanja, oblaganje je nepotrebno... nece uraditi nista primetno.
Sve u svemu, sum nikad nece u potpunosti nestati.
-
Znaci ne moze se nista uraditi da bi ostali magneti radili kao na 2. i 4. poziciji, tj zujanje kod single je neizbezno? :/
Pomaže , ali ne u punoj meri. Postoje neke varijante sa dummy coil gde može da se iskoristiti neki stari pickup koji se smesti unutar gitare negde. Na netu imaš neke informacije pa potraži. Meni lično i nesmeta. Na mom nekadašnjem stratu sam donji tone-pot privezao na bridge magnet i mećo ga na nekih 7-8, taman da skinem oštre visoke i zujanje da bude podnošljivije. Naučiš da ne budeš blizu ampa , pedala...struje, neonki, starih monitora, TV-a...i sve će biti u redu 

jokTrzalicA311090 wrote:Znaci ne moze se nista uraditi da bi ostali magneti radili kao na 2. i 4. poziciji
ako pojacas dovoljno i ne primeti se 

-
Ok, hvala svima!
Ja ovih dana planiram da uradim shielding na kopiji strata (rooster strat). Gitaru sviram ovde ispred kompa, mnogo joj smeta monitor, zuji ko nenormalna...
Imam bakarne trake pa cu cisto iz dosade i radoznalosti da pokusam pa sta bude... Nadam se da ce biti od koristi
Postavicu slike za par dana...
Imam bakarne trake pa cu cisto iz dosade i radoznalosti da pokusam pa sta bude... Nadam se da ce biti od koristi

-
E super javi kad uradis! Hvala jos jedaredRade031 wrote:Ja ovih dana planiram da uradim shielding na kopiji strata (rooster strat). Gitaru sviram ovde ispred kompa, mnogo joj smeta monitor, zuji ko nenormalna...
Imam bakarne trake pa cu cisto iz dosade i radoznalosti da pokusam pa sta bude... Nadam se da ce biti od koristi![]()

Prebacio sam se na OVU TEMU , okacio par slika, pogledaj.
Sutra ce biti sve gotovo pa cu javiti kako radi... Pozz
Sutra ce biti sve gotovo pa cu javiti kako radi... Pozz