Spajanje gitare i racunara

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Oroku

Spajanje gitare i racunara

Post by Oroku » 23 May 2011, 20:01

Naleteo sam na ebay-u na ovaj proizvod:

http://cgi.ebay.com/new-Guitar-USB-Inte ... 4104wt_905

Sluzi za spajanje gitare i racunara, a sa njim se dobije cd sa nekim starijim Gitar Rig programom, mislim 1 ili 2, ali to, naravno nije problem da se nabavi. Racunar i el. gitaru bi spajao, zbog gomile efekata koje poseduje Gitar Rig, a i ovo pojacalo na kojem trenutno sviram je smesno. :D

Da li je neko ovo neko probao , ili nesto slicno, bas me zanima kako to sve funkcionise, i gitar rig , a i "uredjaj" za povezivanje. Cena koja je manja od 1000din, mislim da je sasvim isplativa, ako je sve tu upotrebljivo.

umart

Re: Spajanje gitare i racunara

Post by umart » 23 May 2011, 21:19

ima takvih sprava raznoranih proizvodjaca,ovo je behringer,i koliko mi se cini ne prati ga dobar glas,koliko se sjecam ljudi se zalili na stabilnost ASIO drajvera,ali ne drzite me za rijec,fala bogu ima na netu rivjuova te sprave koliko zelite,jer je jelte popularna zbog cijene.u sustini to je usb muzicka kartica sa hi/z iliti "guitar" inputom i preampom.moje iskustvo,iako ga i nemam kad je u pitanju bas ova sprava,ali sam probao dosta drugih,mi nalaze da vam preporucim da obratite paznju na njihove preampe i A/D konverziju.iako svi napisu da je to stvarno hi/z input sa odgovarajucom omazom,kojekakav "high quality" instrument preamp i pravom 24bitnom a/d konverzijom,moje uvo mi kaze da i nije uvijek bas tako,narocito sto se tice hi/z inputa.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 23 May 2011, 22:37

Da ovo je behringer UCG102.. imaju oni jos toga..
Image

inace.. ovo JE muzicka kartica samo sto radi na 44.1 i 16 bita sto ti je u sustini i dovoljno..

BTW nije Guitar rig nego NI combos, tri pojacala (marchal, fender i vox), s tim da posle mesec dana mozes besplatno da registrujes samo jedan...

Image

e, da.. u BGDu kosta oko 4200CSD

Oroku

Post by Oroku » 26 May 2011, 20:25

Kod ovog sto sam ja ostavio link, dobije se Guitar Rig 2, tako pise tamo. Nista , cekam platu, pa narucujem, ionako nisu neke pare, a bice mi krivo ako ne narucim. Mada, mozda se i prosetam po nekim prodavnicama, mozda imaju taj Behringer, pa da vidim sta je to i uzivo.

Post Reply