Lampasko pojacalo 50W-zvucnik 200W???
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Lampasko pojacalo 50W-zvucnik 200W???
Postovane kolege muzicari!!!
U nedoumici sam da li da stavim u lampasko pojacalo od 50W EV zvucnik od 200W,pomagajte hitno je prodace mi se zvucnik.Hvala unapred!!!
U nedoumici sam da li da stavim u lampasko pojacalo od 50W EV zvucnik od 200W,pomagajte hitno je prodace mi se zvucnik.Hvala unapred!!!
Re: Lampasko pojacalo 50W-zvucnik 200W???
Zaista tako mislis?Onda hvala u svakom slucaju...pozzzz
Ozbiljno. Pojacalo mog drugara snage 100W je imalo zvucnik od 350W, i fino je to zvucalo.
Odličan za clean zvuk. Sa tim zvučnikom si siguran da ga nećeš pregoreti i da ga nećeš uterati u tzv. breakup, zonu kada i sam zvučnik dodaje svoju distorziju.To lomljenje zvučnika je tajna delta bluz zvuka. Ukupno izobličenje je proizvod izobličenja predpojačavačkih lampi, izlaznih lampi i samog zvučnika. Sa EV ćeš moći ćeš da odvrneš pojačalo do daske i da uživaš u "lomljenju" izlaznih lampi. Reklamiraju ga sa "Lots of Headroom, minimal Distortion "
Meto sam ga u pojacalo tek za probu da bi video kako se ponasa,nisam bas nesto zadovoljan ni sam ne znam sta mi tu fali ali jedno je sigurno,nesto fali e sad...a mozda je i gitara u pitanju,mozda i procesor ko bi ga znao...Imam fendera standard i boss gt6
To ti je kao sa zamenom magneta, nikada nisi zadovoljan.
Pogledaj ovaj video, zapanjujuće je koliko zvučnik utiče na konačan proizvod (zvuk)
Comparation of a Celestion Vintage 30, G12-H30, K100, M70, Seventy 80, Gold Tone, Greenback, G12T-75, Jensen Alnico 12, JBL M222, EVM12L, Tone Tubby 40/40, Tone Tubby San Rafael 25, Eminence Tonker and Eminence Swamp Thang.
Amp: Rivera Venus 6 Guitar: Les Paul.
Najubedljiviji je Celestion V30 ali je u praksi preoštar (moje mišljenje)
Pogledaj ovaj video, zapanjujuće je koliko zvučnik utiče na konačan proizvod (zvuk)
Comparation of a Celestion Vintage 30, G12-H30, K100, M70, Seventy 80, Gold Tone, Greenback, G12T-75, Jensen Alnico 12, JBL M222, EVM12L, Tone Tubby 40/40, Tone Tubby San Rafael 25, Eminence Tonker and Eminence Swamp Thang.
Amp: Rivera Venus 6 Guitar: Les Paul.
Najubedljiviji je Celestion V30 ali je u praksi preoštar (moje mišljenje)
Jeli moguce ovo???U pravu si jedino celestion V30 radi najubedljivije,ostalo je manje vise veoma tanko i dosta neprirodno zvuce bar po mom nekom ukusu.Hvala u svakom slucaju...
Ako voliš oštriji zvuk, Celestion V30 je pravi izbor, ima 60W taman za tvojih 50W, bučan je (100dB), ima da se kupi u Player-u (oko 100eur). Oko njega se lome koplja, većina ga voli, a poneko ga mrzi.
Ja se inače razmišljao da uzmem taj od 200W.Kontam da je reč o Electro Voice-ovom zvučniku?
Hm, cudno, i moj drugar je imao neki vrhunski EV i to je satiralo mladosz... Doduse, bio je to matori Carvin, pojacalo prva liga...
Ja koliko sam skapirao EV nije imao mnogo modela za gitarski zvučnik.Dva valjda, alnico i ovaj keramički.Trenutno je u proizvodnji keramički taj od 200W i košta 200€ nov, a ima i nadrkaniji model koji koristi Zakk i može da trpi 300W valjda....ni meni je interesantan taj od 200W.Mislim se o kabinetu 2X12"...al' to je domen teorije....kao i custom shop strat 

- Dersu Uzala
EVM12 (L, S i te neke varijante) i EV12/SRO (alnico). Dva modela dosta bre, sta ce ti vise. Ako rade posao naravno. A ovi su povijesno obavili posao.
- Hillybilly
nisam znao za tu AlNiCo varijantu!!!
Dersu, jesi li imao prilike da ga probas? Kakva su iskustva?
Dersu, jesi li imao prilike da ga probas? Kakva su iskustva?
Dersu Uzala wrote:EVM12 (L, S i te neke varijante) i EV12/SRO (alnico). Dva modela dosta bre, sta ce ti vise. Ako rade posao naravno. A ovi su povijesno obavili posao.

Eto, steta samo sto nemaju karakter.

Salim se ja malo, to je jedna od kritika koje sam cuo, a vizavi ™ ovih i slicnih zvijeri: