BOSS ME-70 vs Vox TONELAB LE

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

komlen_s

Re: BOSS ME-70 vs Vox TONELAB LE

Post by komlen_s » 09 Jul 2011, 21:40

Koristio bih ga uglavnom za neki hard rock, ne znam kako sam prevideo Line 6 procesore
http://www.youtube.com/watch?v=97v9v3LGRUI
ko pita ne skita :D , ME-70 ispada iz igre, moze da se koristi samo kao predpojacalo. Line 6 ulazi u igru...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Jul 2011, 06:17

komlen_s wrote: ME-70 ispada iz igre, moze da se koristi samo kao predpojacalo.
upravo je to caka, i me70 i me50 su digitalni pedalbordovi, nemaju simulacije kompletnog gitarskog lanca, nemaju poweramp ni kabinete, pa nisu bas za snimanje... me50 nije imao ni preamp deo...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 10 Jul 2011, 17:00

Hteo sam odmah da predložim nešto iz Line6 ponude, ali rekoh ajd prvo da iščitam celu temu, pa vidim da ste na kraju raspravom došli do toga. :ziveli:
Hteo sam ovo da predložim:
http://www.kupujemprodajem.com/Line-6-x ... id=4175065
http://www.kupujemprodajem.com/line-6-p ... id=4175065

Više puta sam se uživo uverio kako ovaj procesor spojen direktno u razglas zvuči neverovatno dobro, u najrazličitijim žanrovima. Doduše, ti drugari su proveli dosta vremena isprobavajući i nameštajući zvukove, ali veruj mi trud se isplatio. Mnogi su više bili zadovoljni sa XT live, nego sa kasnijim modelom X3 live, za koji kažu da nije predstavljao nikakav značajniji pomak. Zvuk je takav, gotov/isproduciran, da jako lepo leže u mix celog benda. Ok, treba znati namestiti sve to, ali kapiram da je krajnji rezultat vredan truda.

Možda treba da iskoristiš činjenicu da sada svi rasprodaju svoje starije Line6 sprave, jer su se svi redom naložili da kupuju HD seriju. To, naravno, kažem samo ako ne nađeš nov HD300, koji bi izgleda bio pun pogodak i što se tiče tvojih potreba i budžeta...

Ne znam da li HD300 ima sve mogućnosti kao XT (broj simulacija, efekti i ostalo), ali koliko su mi rekli, ima manji broj modelovanih pojačala (za efekte ne znam), ali navodno mnogo kvalitetnije i detaljnije odrađen zvuk, i svi koji su do sada kupili (doduše pričali su mi za HD500) se kunu da je mnogo bolji osećaj sviranja na HD seriji u odnosu na prošla izdanja (XT, X3).

komlen_s

Post by komlen_s » 11 Jul 2011, 17:27

Temu je definitivno trebalo da nazovem ToneLab vs POD HD300
Jedini nacin da konacno odlucim je da isprobam i jedan i drugi, uzecu onaj koji mi ostavi bolji utisak pri kupovini...

Solomoon

Post by Solomoon » 16 Jul 2011, 13:21

komlen_s wrote:Temu je definitivno trebalo da nazovem ToneLab vs POD HD300
Jedini nacin da konacno odlucim je da isprobam i jedan i drugi, uzecu onaj koji mi ostavi bolji utisak pri kupovini...
i sta si na kraju uzeo?

komlen_s

Post by komlen_s » 18 Jul 2011, 01:22

Nisam jos uvek nista uzeo, cekam da mi isplati opstina kredit, jos 20000 mi dodju...a i nisam trenutno u bgu, racunam da cu uzeti krajem avgusta - pocetkom septembra, pa cu postovati ovde ako bude nekog interesovalo nesto...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 21 Jul 2011, 00:32

offf ukratko.. ako titrba TVOJ zvuk i ako sviras autorski.. pedale
ako ti treba puno razlicitih efekata u "tezga" svirci.. ili ako ti treba upoznavanje sa efektima, ili ako ti treba efekata na kasicicu procesori... sve ostale dilme i dokazi su samo upotpunjavanje ovijeh osnovnih razgranicenja...

i ovo je presiroko.. al' ajde..

btw... savet postavljacu teme... brate, probaj - uporedi- odluci.... svakako ces pozelti drugo/novo/svetlucavije nakon nekog vremena...

Audio

Post by Audio » 29 Jul 2011, 13:00

Ocigledno da je sve manje ljubitelja Boss-a sto mi bas i nije jasno. Elem, ME-70 je sprava sa kojom mozes da dobijes ton kakav
god pozelis samo ako tacno znas sta hoces. U tome je najveca razlika izmedju pedala i procesora ili multiefekta.
Pedala te uslovljava svojim slabim mogucnostima i samim tim te tera da se opredelis za nju ili neku drugu. Procesor sa druge strane
ti daje mnogo varijanti jednog te istog zvuka i ako sam tacno nemas zacrtano kakav ton zelis nikada neces biti zadovoljan i nikada
neces biti srecan. Stalno ces da kenjas kako "nije to to" i sl. Onaj ko zna kakav ton zeli prakticno ga moze dobiti na bilo kom
procesoru. Ja sam koristio pedale, pa ME 70 i sada koristim kombinaciju i sva su mi vrata otvorena. Od pedala samo SD-1 i DS-1 i u
kombinaciji sa ME 70 imam sjajan ton. Znaci, ono sa cime nisam bio zadovoljan na ME 70 sam kompenzovao omiljenim
pedalama i to je najbolja kombinacija. Ali, ja znam kakav ton zelim i sa gomilom potenciometara ga i dobijem.Ako ti ne znas kakav
ti ton treba onda procesor nije za tebe. Kupujem-prodajem je odlican za takve. Kupi par pedala, nadji ofrlje ton koji ti treba i pocni
da ga poboljsavas korak po korak. I taj proces ima neki smek koji svako mora da prodje. Procesor ce te "vuci" na stranu i na koju god
stranu da krenes svaka ce biti pogresna.

komlen_s

Post by komlen_s » 25 Sep 2011, 11:46

cisto da javim da sam na kraju, iz finansijskih i drugih razloga, ipak poceo sa kupovinom pedala, za sada su to artec apw7 wah i boss phase shifter ph-3, sledece koje planiram da uzmem su: sd-1, neki graphic eq, acoustic simulator, delay i tako...hvala na utrosenom vremenu

Markony

Post by Markony » 25 Sep 2011, 14:00

Kako te sluzi taj APW7 wah?

komlen_s

Post by komlen_s » 25 Sep 2011, 16:49

Markony wrote:Kako te sluzi taj APW7 wah?
sluzi odlicno, jedan od najjeftinijih wahova je na trzistu, imas garanciju dve godine, interesantan je onaj whish knob koji ima, kada se odvrne do kraja moze solidno da se odsvira solo iz "killing in the name of" ako nemas whammy pedalu, dobija se neki zvizdeci ton...za te pare mislim da ne moze bolje

Audio

Post by Audio » 25 Sep 2011, 17:25

Ja imam APW-3 i radi sjajno mada mi nesto specijalno i ne treba jer koristim ME-70.
Dosta dobre i pristojne pedale za normalne pare.

Post Reply