Pa glasnije ti se čuje ton iz gitarskog pojačala nego preko 5.1 sistema, pogotovo što ti kućni hi-fi 5.1 sistemi nisu predviđeni za PA i instrumentalnu upotrebu.
Jedino što ćeš dobiti jeste gomila distorziranog mumlanja, kakvu god miksetu ili mikrofon ubo.
CD, MP3, aj još i nekako...
JEDNO PROSTO PITANJE
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: JEDNO PROSTO PITANJE
Svako ima neko svoje misljenje,jedan mi je rako da je za kucnu svirku tako najbolje
preko 5.1 zvucnika. Sada ono sto mene idalje buni,jer nisam edukovan za te stvari. JEL gitaru povezujem na miksetu preko svog microcube roland pojacala?

za kucnu svirku je najbolje slusalice, a ti vec imas pojacalo i sta ces se koji k kaciti na 5.1 zvucnike koji nisu uopste namjenjeni za gitaru, cak bi bolji zvuk bio na nekim kvalitetnijim stereo zvucnicima nego na 5.1 ... sviraj na pojacalu tako ti je najbolje 

-

To zavisi od toga kakva je mikseta. Imaš miksete koje imaju i balansirani ulaz, i tu možeš direktno da bocneš gitaru. A ako nemaš takvu miksetu, onda gledaš da li tvoje pojačalo ima nekakav balanced out, recording out, kako ga već zovu... pa onda ide gitara, pojačalo, mikseta... Samo ja mislim da je to sve petljancija bez preke potrebe.
-
Nisam razumeo ovo na kraju "petljancija bez preke potrebe"?. Ne verujem da ove jeftinije miksete imaju balansirani ulazKristijan wrote:To zavisi od toga kakva je mikseta. Imaš miksete koje imaju i balansirani ulaz, i tu možeš direktno da bocneš gitaru. A ako nemaš takvu miksetu, onda gledaš da li tvoje pojačalo ima nekakav balanced out, recording out, kako ga već zovu... pa onda ide gitara, pojačalo, mikseta... Samo ja mislim da je to sve petljancija bez preke potrebe.
Pa ne znam, pogledaj specifikacije za model koji te interesuje. Sećam se da su neke malecke Tapco miksete od 4 ulaza imale 2 balansirana, a nisu bile nešto skupe... Istina, bilo to pre par godina... Ali ako je bilo pre par godina, ne vidim zašto neke novije sprave ne bi imale to isto.