Digitech Hot Rod ili Hot Head

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Ultex

Digitech Hot Rod ili Hot Head

Post by Ultex » 05 Dec 2011, 12:06

Planiram uskoro da kupim neku distorzijsku pedalu,uglavnom za indie/alternative rock.Sad se razmisljam izmedju dve,Digitech Hot Rod ili Hot Head?Da li je neko koristio ove dve pedale?
Meni se cini da bi mi mozda Hot Head vise odgovarala,mada nisam je isprobao.
Planiram uskoro da kupim Squier Vintage Modified Custom Telecaster,onaj sa dva humbuckera,ako vam to nesto znaci zbog zvuka.

Kristijan
Uvaženi član

Re: Digitech Hot Rod ili Hot Head

Post by Kristijan » 05 Dec 2011, 14:33

Ja bih pre uzeo Hot Head. Meni se više dopada po zvuku, a konačno Hot Head spada u Digitechovu liniju analognih overdrive/distortion pedala, doke je Hot Rod iz X serije, i ima po meni malo šupljikav zvuk.

Fast beer-drinker

Post by Fast beer-drinker » 06 Dec 2011, 00:26

Kupi Hot Head. Upravo to, Hot Rod je iz X serije, i samim tim je digitalna pedala, dok je ovaj analogni i po meni je bolji. Po meni najbolja DigiTech-ova distorzija iz X serije je Metal Master. Mada i on ima "plastican", "sinteticki" ton. Pod tim mislim nekako vjestacki ton, - digitalan, kao i Hot Rod, dok je Hot Head analogni, i nekako je upotrebljiviji.

Vaske023

Post by Vaske023 » 06 Dec 2011, 01:49

Probao sam hot rod kod drugara...sta ja znam,meni je bila ok pedala.Ima dosta kombinacija,plus onu morph kontrolu pa mozes da eksperimentises sa zvukom.Slazem se da je zvuk malo 'sinteticki'.Po testovima sa neta,ja bih pre isao na hot head,vise mi lezi.Ne znam koju muziku sviras ali mislim da ce se sa teletom hot head bolje uklopiti.Za neki rock,blues odlicno :) .Najbolje je da odes do radnje,poneses djitru i probas obe pedale,pa uzmes onu koja ti se vise svidi :) ...
Da ne otvaram novu temu :) ,planirao sam da pazarim digitech screamin blues,jel imao neko iskustva sa tom pedalom?Koristim bad monkey i ds1(doduse slabije,jer dosta zuji :) )pa sam razmisljao da se malo ponovim...

Ultex

Post by Ultex » 06 Dec 2011, 10:19

Pa ja rece da bih sviram uglavno indie/alternative rock,recimo bendove kao sto su Arctic Monkeys,Bloc Party,White Stripes,White Lies etc. :)
I meni se cini da je Hot Head bolja na osnovu demo-a,samo jos da probam.

Fast beer-drinker

Post by Fast beer-drinker » 06 Dec 2011, 12:19

Vaske023 wrote: Da ne otvaram novu temu :) ,planirao sam da pazarim digitech screamin blues,jel imao neko iskustva sa tom pedalom?Koristim bad monkey i ds1(doduse slabije,jer dosta zuji :) )pa sam razmisljao da se malo ponovim...

A za sta ti treba overdrive pedala, je l' kao boost ili kao solo pedala? Bad Monkey kao booster radi odlicno i ja ga ne bih mijenjao.

Vaske023

Post by Vaske023 » 06 Dec 2011, 13:16

Ultex wrote:Pa ja rece da bih sviram uglavno indie/alternative rock,recimo bendove kao sto su Arctic Monkeys,Bloc Party,White Stripes,White Lies etc. :)
I meni se cini da je Hot Head bolja na osnovu demo-a,samo jos da probam.
Ups,izvini nisam procitao post kako treba :) .Mislim da ce Hot head lepo odraditi posao,ali isprobaj za svaki slucaj obe pedale,cisto da budes siguran :) :ziveli: !
Fast beer-drinker wrote:
Vaske023 wrote: Da ne otvaram novu temu :) ,planirao sam da pazarim digitech screamin blues,jel imao neko iskustva sa tom pedalom?Koristim bad monkey i ds1(doduse slabije,jer dosta zuji :) )pa sam razmisljao da se malo ponovim...

A za sta ti treba overdrive pedala, je l' kao boost ili kao solo pedala? Bad Monkey kao booster radi odlicno i ja ga ne bih mijenjao.
Kao solo pedala,a bad monkey nisam mislio da menjam :) .Hteo sam jos jednu pedalu da pazarim,a posto volim dist/overdrive pedale nekako mi se cini da bi mi ovaj screamin blues odgovarao.Sviram blues,rock...

umart

Post by umart » 06 Dec 2011, 16:17

za blues i rock meni se u tom cijenovnom rangu kao stand-alone drajv (znaci pedala koja treba prakticno na clean kanalu da ti da kompletan drajv tj OD kanal,a ne kao OD pedala da dodatno poboljsa postojeci drajv) najvise dojmio marshall bluesbreaker II za tu rock/blues pricu.jedina mana jeste donekle malo gain-a za nesto tvrdje,mada sa OD pedalama lijepo radi,sa tim monkey-jem kao OD pedalom za BBII trebao bi da dobijes posten bust u gejnu i sustejnu.ako ti treba vise gejna u tom cijenovnom rangu jackhammer je takodje dobar izbor,ali on ne trpi toliko preamp pojacala,pa ako nemas poweramp in/fx return na pojacalu ne znam koliko ce ti se dopasti.

ja nesto ne gotivim digitech-ove OD-ove i distove i drajvove,ali to je subjektivno.

Vaske023

Post by Vaske023 » 06 Dec 2011, 18:30

Mislim da bi mi jackhammer bio malo 'prejak' za moj ukus.Imao sam u vidu bluesbreaker II,cuo sam dosta pozitivnih komentara pa cu u dogledno vreme gledati da ga isprobam.Hvala na odgovoru,pozzz :ziveli: !

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 06 Dec 2011, 19:03

Mozda Marshall Guv'nor? Ili Boss BD2? Blues driver bi trebalo da moze lako da se modifikuje po ukusu

Vaske023

Post by Vaske023 » 07 Dec 2011, 14:28

theTrooper wrote:Mozda Marshall Guv'nor? Ili Boss BD2? Blues driver bi trebalo da moze lako da se modifikuje po ukusu
Blues driver mi prelazi budzet :) ,kontam da je super pedala.Cesto je porede sa tube screamer-om pa bih sa njom mozda dobio slican zvuk koji vec imam sa bad monkey-om.Guv'nor i bluesbreaker II su u opticaju,a gledacu da probam i onaj screamin' blues.Samo da odradim neke dilove pred novu godinu,pa ce valjda pasti neka prinova.Hvala vam ljudi na savetima :ziveli: !

Post Reply