1.Vec skoro30 godinaImam staru univox u50 glavu iz `70 godine sa dve 6L6GC lampe u izlazu, pa razmisljam sta od nje napraviti. Mislio sam da pravim soldano lead 60 -ful lampe ili da stavim mesa izlaz sa dve 6L6, a pretpojacalo da bude messa mark 4 emulator sa j201 fet tranzistorima. Cilj mi je da ne menjam izlazni stepen,vec da ga modujem i da iskoristim originalne transformatore. Bojim se da naponski trafo ne bi imao dovoljnu snagu za ful lampasko pojacalo. Inace pojacalo je ful amerikanac, znaci trafo je na 110 volti( pa imam jedan trafo pored samo za 220/110 volti)- bojim se da bi bio red da ga premotam.
2. Da ne otvaram jos jedan post imam i staru Gyuatone japansku glavu sa 4 6L6GC lampe u izlazu, pa da li bi od njega mogao da nastane soldano slo-100 clon, znaci da iskoristim transformatore, jer to je u celoj prici i najveca stavka.
Jbg, kad sam kupio twin reverb na ova pojacala sam i zaboravio da imam, vuklo se budzacima, pa reko ajde da sredim, da burazer i ja imamo ( kad nam dodje) sta da samaramo po kuci, kad ocemo da isteramo zene u drugu sobu...