nekoliko lampasa
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
nekoliko lampasa
u raspremanju vikendice nadjoh nekoliko lampaskih radia, iz 60 i neke, jel moze to da se modifikuje da se koristi kao pojacalo? i isplati li se?
Re: nekoliko lampasa
moze
Radio ima dva dela - jedan koji je jelte radio i drugi koji je pojacalo. Ako umes da razdvojis ta dva i povezes gitaru na ulaz pojacala moci ces da ga koristis. Zvucnik radia verovatnoe nije dobar za gitaru ali ako ga prepovezes na neki box trebalo bi da bude ok. Samo bi trebalo zameniti sve elektrolite i mozda jos neke komponente

Verovatno ima ulaz gramofon i to za kristanu zvučnicu.Taj ulaz možeš da koristiš kao drive 

sjajno 
fala drugari

fala drugari

evo nasao sam na netu jedan od tih radio aparata
5 lampi (ECH81, EBF80, EBC41, EL84, AZ41)
u pitanju je ovaj radio
http://doctsf.com/grandlivre/fiche.php?ref=8396
da prepravljam?
5 lampi (ECH81, EBF80, EBC41, EL84, AZ41)
u pitanju je ovaj radio
http://doctsf.com/grandlivre/fiche.php?ref=8396
da prepravljam?

pozadi imas ulazne konektore. mislim da su to ona dva sa desne strane
njih prepravi da mozes da tu ukljucujes gitaru.
inace mslim da se ne isplati ulagati.. moze da sluzi privremeno dok ne kupis neki mali kombo
zvucnik bi trebao zameniti,slab je. ili sto kaze bancika najbolje da ga prikljucis na neki box
ja sam svirao bas na takvim uredjajima
njih prepravi da mozes da tu ukljucujes gitaru.
inace mslim da se ne isplati ulagati.. moze da sluzi privremeno dok ne kupis neki mali kombo
zvucnik bi trebao zameniti,slab je. ili sto kaze bancika najbolje da ga prikljucis na neki box
ja sam svirao bas na takvim uredjajima

znam za konektore, to bih sredio lako
zvucnike imam od starog gitarskog pojacala koje se ne insplati popravljati tako da sustinski imam box
ovo pitanje je pokrenuto jer znam da gitaru na hi fi pojacala ne mogu da kacim al nisam znao kako bi ova pojacala iz radio aparata reagovala
hvala u svakom slucaju
zvucnike imam od starog gitarskog pojacala koje se ne insplati popravljati tako da sustinski imam box
ovo pitanje je pokrenuto jer znam da gitaru na hi fi pojacala ne mogu da kacim al nisam znao kako bi ova pojacala iz radio aparata reagovala
hvala u svakom slucaju
Moj ti je savet da se manes samaranja radija, a ako je stvarno filips kao na linku koji si poslao , prodaj ga na e-bay , pa si kupi pojacalo. Taj radio i na kupindu ce da prodje za par iljade dinzi najmanje, a napolju mnogo vise.
- Hotstepper
Ja lichno bih ga prepakovao i svirao na njemu, jer mi pre svega izgleda jako cool!
Izgleda kao neshto shto bi svirao Jack iz White Stripes-a, a verovatno bi imalo onaj raskantani zvuk kao ono njego drveno sklepano pojachalo...
To, telac i slide... 

Izgleda kao neshto shto bi svirao Jack iz White Stripes-a, a verovatno bi imalo onaj raskantani zvuk kao ono njego drveno sklepano pojachalo...
Spoiler:

ja sam razbucao jednog takvog i sad mi je zao posto je bio od moje babe...a skoro nista korisno nisam izvuko
drago mi je da si mi javio na vreme - ostaviti cu ga...

trafoi su dobri bili, mada mi je to pojacalo koje sam od njih napravio pocelo da trokira uskoro...ne znam dal je zbog 60 godina starih trafoa 

bancika wrote:ne znam dal je zbog 60 godina starih trafoa