I da, moze ti stimer praviti problem, jer zbog zvucnika nivo ulaznog signala moze biti premali da bi ga detektovao kako trebakomil wrote:Hvala za alternative, imaću ih u vidu, ali ja sam baš bandoglav, hoću TU-3.theTrooper wrote:Niko nije rekao da ne zna. Izvodljivo je, ali relativno beskorisno, i zavisi od kvaliteta zvucnika koliko ce biti uopste precizno. Svi su ti predlozili alterntive
Štimer za električnu koristiti i za akustičnu?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Štimer za električnu koristiti i za akustičnu?
Pa kad si zapeo ti napravi...
Oću druže, prosto sam postavio temu da bi me eventualno neko posavetovao u toj avanturi. Npr. da l da probam mini zvučnik (kolko oma itd), mini mikrofonče, šta i koje (nema šanse da je u ovim štimerima što spominjete mikrofon iole kvalitetan u bilo kom smislu te reči). Hoću prosto da probam. Mada nije cena najbitnija u toj zezanciji: sve je ti praktično džabe, a za nešto reda 10-20 eura mislim da mogu da nabavim i pravi pickup za akustaru od čega bih imao više koristi a ovaj pedal štimer bi sigurno radio uz to.Mare_87 wrote:Pa kad si zapeo ti napravi...
Probaj u radnjama sa elektronikom da nadjes piezo element, izgleda kao one tanke dugmence baterije, par cm precnika. Nalemis dzek i eto ti solidne DIY ozvuke. Samo moras naci nacin da to pricvrstis fino za gitaru (stipaljka neka ili tako nest)
Dobra ideja, hvala.theTrooper wrote:Probaj u radnjama sa elektronikom da nadjes piezo element...)
U je! Ovo rešenje od circa 100 dinara mi radi fenomenalno!theTrooper wrote:Probaj u radnjama sa elektronikom da nadjes piezo element,...

- Hotstepper

Daj neku sliku da vidimo kako si odradio..
Izmisljas toplu vodu...komil wrote:Dobra ideja, hvala.
http://www.endino.com/archive/tuningnightmares.htmlHere's another tip for tuning acoustic guitars that don't have built-in pickups. Go find a pair of headphones, any old kind. AKG 240s work great. Put the headphones "on" the guitar body, sort of straddling it front-to-back, near the hole. Plug 'em into the input of the tuner. It looks silly, but the headphones will act like a microphone.
Jbt, taman sam hteo da postavim mudar savet čika Endina i ispadnem džek, kad ono Boža morao da se trti 

Pa dobro, gde ste vas dvojica do sada???
Hvala, lepo je ono Jackovo za čitanje!
Nisam ja hteo da izmišljam toplu vodu nego nisam uspeo da nađem info na netu, a znao sam da rešenje mora biti vrlo jednostavno.
Hvala, lepo je ono Jackovo za čitanje!
Nisam ja hteo da izmišljam toplu vodu nego nisam uspeo da nađem info na netu, a znao sam da rešenje mora biti vrlo jednostavno.
Haha, pa mogu ali nije ništa lepo za oko, a vrlo je jednostavno. Na tom piezo-u su već nalemljene dve žice i ja sam njih nalemio na banana džek. Skinuo sam i plastiku sa piezo-a, takav bi se mogao lako zalepiti na zadnji deo topa gitare i bio bi nevidljiv (ja ga samo prislonim a za igranje bih mogao da ga zalepim od gore selotejpom).Hotstepper wrote:![]()
Daj neku sliku da vidimo kako si odradio..
Ne pazimo na casu! A opet sve znamo! Ja doduse prepisujem od Nebojse, priznajem...komil wrote:Pa dobro, gde ste vas dvojica do sada???

Ja odatle probo svojedobno još onu varijantu sa štimanjem kad ne ide sve ko po loju: zavrneš tone i okidaš negde oko 12. praga. Vaistinu bolje konta.
? Za štimanje je lako, jednom rukom se lako i okine žica i pridrži piezo. Nisam primetio da na štimanje uopšte utiče ako ovaj piezo nije svojski fiksiran, vata dobro.Bozha wrote: Mene samo zanima kad jednom rukom drzis piezo, drugom okidas zicu, cime vrtis civiju?
Ap tuner 3.07.
Stimer za gitaru preko kompa, mozes da stelujes i elektricnu i akusticnu.
Veoma dobar program, koristim ga godinama i vrlo sam zadovoljan, a jos je i besplatan.
Stimer za gitaru preko kompa, mozes da stelujes i elektricnu i akusticnu.
Veoma dobar program, koristim ga godinama i vrlo sam zadovoljan, a jos je i besplatan.