Sve o Boss GT10 procesoru...

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Dersu Uzala

Re: Pojacalo koje najvise odgovara Boss GT 10 procesoru

Post by Dersu Uzala » 24 Aug 2010, 22:17

Moj komsija next door ima Rolanda JC-120, nekih 25-6 godina i solidno prcka po gitari, onako za svoju dusu i za drustvo. Ima i neku Boss-ovu dist pedalu, moguce da je SD-1 oli takvo sto. Svira on na cistaka a svira i grunge i r'n'r, te fore. Sasvim ok to zvuci dan danas...

sirkan

Post by sirkan » 24 Aug 2010, 22:42

Driver wrote:
sirkan wrote:
Begs Demijan I wrote:Pa to sam i mislio...jbg ja sam zaljubljenik u fender pojacala tj u taj zvuk...imam strata sa SD 59 u zadnjoj i DiMarzio blue velvet u prednjoj poziciji ...ranije sam imao par pedalica i kacio sam to na Marshalla i nisam jebavao procesore... a i smorim se oko ceprkanja po njima..jednostavno nisam taj tip..posle sam morao zbog kinte i posla u studiju...a sad vucem posledice toga :grummel_2: ...uvek mi je nesto falilo...sad imam savrsenu gitaru..imam GT 10, Cry Baby wah, i hteo bih jos pojacalo da pazarim..imam nekih 700 e i hteo bih da dobijem sto kvalitetniji zvuk...sto "gitarskiji" :XD: koliko god je to moguce al se bojim da se ne za.ebem jer ponavljam, nemam bas puno iskustva sa zivom svirkom i procesorima i pojacalom jbg...
Mislim da si sam sebi odgovorio....prodaj GT 10 i vracaj se na stare utabane staze,pojacalo i pedale :ziveli: ....mada ne znam sto ti se ne svidjaju distovi kod GT-a,meni je ona simulacija Marshalla vrlo ok,i dobro mi radi,do duse ja imam Gt8,ali kapiram da bi trebalo na 10-ki da bude jos bolje,mada znam da svi grese i trpaju onaj 5150 simulaciju za dist,a on je ocajan,bar meni.
U koje pojacalo stekas Gt8?
Direkto u mix samo....ne volim da mesam ta dva fazona...ili sviram samo procesor direktno ili vucem Hughes^Kettnera 100w,kad ocu da pobijem narod i da se izzivim malo... :lol:

Driver

Post by Driver » 24 Aug 2010, 23:38

Ja ga, (Gt-8) koristim sa Valvestate-om VS 265 i prilicno sam zadovoljan, mada sam idalje u istrazivanju Glob EQ parametara :?:

Begs Demijan I

Post by Begs Demijan I » 28 Aug 2010, 19:41

Ozbiljno se razmisljam da uzmem aktivne studijske monitore...na pr. Yamaha HS 80 i da u njih kacim procesor...sa njima imam iskustva i opasno se cuje procesor preko njih..do duse uvek sam isao i preko preampa i mixete al opet ...ne znam, videcu

Joey Sartiani

Post by Joey Sartiani » 28 Aug 2010, 19:42

Cekaj a sto si otvorio ovu temu kad sam lepo napravio univerzalnu temu o gt10 da sakupimo sva iskustva i znanja o njemu na jednom mestu a ne kad neko nesto trazi o njemu da luta

viewtopic.php?f=43&t=14048

Molim moderatore ako mogu da spoje ove 2 teme a da ubuduce gase ovakve teme!!!!!!!!

Ajde sad neka budu 74 teme o gt10 tipa

Kako vam se svidja boss gt10?
Koja vam je najbolja dist na gt10?
Koje pojacalo je najbolje za gt10?
Kako se prave boje na gt10? i slicno........

Pre postavljanja teme pogledajte malo sta sve ima na forumu!!!!!!!!!!

Driver

Post by Driver » 03 Sep 2010, 09:14

Begs Demijan I wrote:Pozdrav svima...hteo bih da jednu nedoumicu podelim sa vama...ovako, imam Boss GT 10 i hteo bih da kupim pojacalo, negde do 700e plafon...koje mi predlazete, tj koje pojacalo najvise odgovara ovom procesoru jer sam ga probao na par i nisam bio zadovoljan ali to je ocekivano jer nisam podesavao procesor ni za jedno od tih pojacala, vec samo prikacio i to je to...slusao sam razne price o lampasima, tranzistorcima..razglasu, ali me zanima vase iskustvo i resenje ovog problema...dajte mi predloge, objasnjenja..sta god....hvala u napred :ziveli:
Ne mozes da budes zadovoljan ni sa jednim pojacalom jer, kako sam kazes, nisi podesio proc. prema njemu,
sto je i logicno, za to sluzi glob EQ, tako da, ako se dobro podesi, vecina fabrickih boja zvuci dobro i mogu
posluziti kao dobra osnova za nadogradnju. Dakle, poigraj se malo pa ces se iznenaditi sta sve moze da se
napravi, videces da padaju u vodu price o "Boss-ovoj sinteticnosti".

sirkan

Post by sirkan » 03 Sep 2010, 09:39

Driver wrote:
Begs Demijan I wrote:Pozdrav svima...hteo bih da jednu nedoumicu podelim sa vama...ovako, imam Boss GT 10 i hteo bih da kupim pojacalo, negde do 700e plafon...koje mi predlazete, tj koje pojacalo najvise odgovara ovom procesoru jer sam ga probao na par i nisam bio zadovoljan ali to je ocekivano jer nisam podesavao procesor ni za jedno od tih pojacala, vec samo prikacio i to je to...slusao sam razne price o lampasima, tranzistorcima..razglasu, ali me zanima vase iskustvo i resenje ovog problema...dajte mi predloge, objasnjenja..sta god....hvala u napred :ziveli:
Ne mozes da budes zadovoljan ni sa jednim pojacalom jer, kako sam kazes, nisi podesio proc. prema njemu,
sto je i logicno, za to sluzi glob EQ, tako da, ako se dobro podesi, vecina fabrickih boja zvuci dobro i mogu
posluziti kao dobra osnova za nadogradnju. Dakle, poigraj se malo pa ces se iznenaditi sta sve moze da se
napravi, videces da padaju u vodu price o "Boss-ovoj sinteticnosti".
:1:

Begs Demijan I

Re: Sve o Boss GT10 procesoru...

Post by Begs Demijan I » 10 Sep 2010, 17:58

Ma sad sam otisao skroz suprotno...odlucio sam da kupim Marshall vuglu+box i da ponovo krenem onako kako najbolje umem i gde se najbolje snalazim...jbg nabavicu jos kinte nekako i pazaricu neku vugla a Boss GT 10 cu koristiti za prvo vreme dok ne pokupujem osnovnih 5-6 pedala koje mi trebaju ili neki reck procesor sa footswitchem...ne vredi :metal: :roll: :XD: :bravo: ....

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 12 Sep 2010, 02:37

uzmi boss me50 ili me70. Oni su pravljeni za to. Da vučeš dist sa pojačala, a efekte sa njega. Dosta je jeftiniji, a dosta lakši za rukovanje, ja ga cepam na mom mesa boogiju i prezadovoljan sam. Kao sve bossove pedale u jednom

Begs Demijan I

Post by Begs Demijan I » 12 Sep 2010, 23:27

Hvala ..vec sam razmisljao o me 70..ovaj 50 iskreno, nisam probao ali 70 jesam i super je sprava...ali vec sam napravio spisak od 9 pedala osnovnih koje mi trebaju( ne racunajuci eq i stimer :metal: ) tako da cu videti..nema se para a sve bih od jednom...prvo glavu da uvrsim pa lagano..box i ostalo polako...jbg :cry:

buca gitarista

Post by buca gitarista » 15 Mar 2012, 08:13

malo stara tema, ali vredi je obnoviti, jer je Gt-10 jos uvek aktuelna sprava

http://www.youtube.com/watch?v=BwIOVWLi9Kw

Zvuk i primena GT-10 u mom slucaju ... profesionalno bavljenje muzikom, live i studio

gitara u klipu je hibrid : vrat Jean & Jean, telo Ilianni (top javor body jasen), magneti EMG SA/sa/SA

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 Mar 2012, 09:46

dakle svrha posta je reklamiranje tvojih mogucnosti programiranja ovog procesora?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 15 Mar 2012, 09:49

Necro'd

Mozda je tutorijal besplatan? :bambi:

Post Reply