Hvala i pozdrav
Digitech RP200 ili Behringer x v-amp
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- destructor
Digitech RP200 ili Behringer x v-amp
Dakle, dvoumim se izmedju ova dva procesora. Digitecha sam nasao za 50 evra dok Behr. imam novog za 80. Koji procesor po vama ima bolji zvuk, digija sam probao, ali on je mator, mislim da je taj model iz 2000. godine, dok beringera nisam probao?
Hvala i pozdrav
Hvala i pozdrav
- mislim_stvarno
Re: Digitech RP200 ili Behringer x v-amp
Mislim da je ipak bolje uzeti noviji procesor (ne mora nov, ali noviji model). 12 godina je bas prastaro kad je digitalna tehnika u pitanju.
- destructor
Posto mi treba procesor koji ce ici u razglas, da li ovaj Digitech RP200A moze, pitam zbog izlaza?
Hmmm, za to koji je bolji od ova dva.. glasam za Digitech... ali ako ti treba za bosti u mixetu, behringer je sasvim dobar. Mada... noviji digitechovi imaju jos bolju opciju za bosti u mixetu... narocito RP 155, 255, 355... i malo losiji RP 90.. e sad..
moozda ipak da pogledas i probas GDI21.. ili neku pedalu iz Digitech overdrive/distortion sekcije.. (Bad Monkey, Screamin' blues, Hot head, Grunge ili Death distortion) sve one imaju MIX OUT... veruj to logo dobro radi...
na kraju... viewtopic.php?p=292597#p292597 pogledaj ovo... da li slucajno ili namerno, ali danas je poslata poruka...
moozda ipak da pogledas i probas GDI21.. ili neku pedalu iz Digitech overdrive/distortion sekcije.. (Bad Monkey, Screamin' blues, Hot head, Grunge ili Death distortion) sve one imaju MIX OUT... veruj to logo dobro radi...
na kraju... viewtopic.php?p=292597#p292597 pogledaj ovo... da li slucajno ili namerno, ali danas je poslata poruka...
- destructor
Znaci da nije pametno bosti RP200A direktno u mixer? Da li zato sto output nije balansiran? Moze li se onda iskoristiti izlaz za slusalice?
Covece, lepo kaze kuki, skupi kes pa uzmi RP255 ili 355, sve ispod toga je manje-vise neupotrebljivo, a 355 je po oglasima oko 100e cini mi se
- destructor
Pa ne bih se slozio, i stariji RP250 i RP150 itekako zavrsavaju posao. A tu je i RP90, mada licno mislim da je neisplativo njega uzimati jer nov kosta nesto manje od novog RP255. Mozda se naleti i na polovan Line6 floor POD. A sto se tice ovog RP200A, digao sam ruke od njega, ipak je prematora sprava.theTrooper wrote:Covece, lepo kaze kuki, skupi kes pa uzmi RP255 ili 355, sve ispod toga je manje-vise neupotrebljivo, a 355 je po oglasima oko 100e cini mi se
255 i 355 su mnogo bolje od 250/350, novi tip cipa i svasta nesto, velika je razlika dosta, primetio bi je kad bi ih stavio jedan kraj drugog. A razlika u ceni nije tolika. Takodje, mislim da se ne isplati da uzimas novo, jer je sve u toj cenovnoj klasi samo prelazno resenje (ono, ide se kasnije ili na pedala ili na high-end procesore) pa bi izgubio dosta para u preprodaji
- mislim_stvarno
prilicno sam siguran da nisi u pravu. Glavne razlike su sto noviji imaju looper, i generalno vece mogucnosti za kontrolu u live svirci...theTrooper wrote:255 i 355 su mnogo bolje od 250/350, novi tip cipa i svasta nesto,
edit
definitivno idi na rp350 polovan iskoci za 100e. Ja ga koristim i super sam zadovoljan, doduse, prestao sam da ga nosim na svirke i probe, pa ga koristim za sviranje u sobi povezanog na komp, sad na svirke idem sa wahom i overdrive-om, i cesto vucem svoje pojacalo, ali kada sam ga nosio, odlicno je radio. Njega sam uzeo jer ima vecu kontrolu od rp250 jer je to ipak previse ogranicavajuce.
Ili tako neki bolji i noviji digitech ili nesto od line6, jedino ne znam sta je u tom cenovnom rangu.
- destructor
Tacno, svi nabrojani RP-ovi imaju DNA2 cip, dok stariji, tipa RP200, RP300 imaju stari "DNA delta-sigma" cip.mislim_stvarno wrote: prilicno sam siguran da nisi u pravu. Glavne razlike su sto noviji imaju looper, i generalno vece mogucnosti za kontrolu u live svirci...
Pa rekoh vec da za male pare moze da se nadje i polovan Line6 floorPOD. Pogledajte naslov teme i na kraju sam resio da ne pazarim ni RP200A ni behringeraIli tako neki bolji i noviji digitech ili nesto od line6, jedino ne znam sta je u tom cenovnom rangu.
jesu ti bitniji efekti ili modeli pojacala?ako su efekti moj savjet je me5,ne bi trebalo da imas problem da ga nadjes.ako su modeli pojacala,ja bi licno isao na sansamp gt2,ili klon kod domacih majstora.za te pare ne vidim kako bi mogao bolji ton da dobijes.
- destructor
Jedan RP250 ili RP350 imaju i vise nego dovoljno efekata i emulacija pojacala da napravim par kvalitetnih patcheva koji su mi potrebni za zivu svirkuumart wrote:jesu ti bitniji efekti ili modeli pojacala?ako su efekti moj savjet je me5,ne bi trebalo da imas problem da ga nadjes.ako su modeli pojacala,ja bi licno isao na sansamp gt2,ili klon kod domacih majstora.za te pare ne vidim kako bi mogao bolji ton da dobijes.
aha,taj rad,oces AIO varijantu da se bodes u razglas?floorPOD me nije odusevio,iako je fakat jaci u modeling sektoru od digitech-a.svim tim spravicama fali global EQ da bi to sljakalo kako treba,ili ja taj global EQ nisam nasao.
E, da, 300 se razlikuje od 350, izvinjavam se. Al eto, sto mislim_stvarno rece, onaj rp350 za 100e na oglasima je odlicna ponuda
- destructor
Opusteno, svima se desitheTrooper wrote:E, da, 300 se razlikuje od 350, izvinjavam se.