tc electronic g MAJOR DILEMMA

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
k_bozon

tc electronic g MAJOR DILEMMA

Post by k_bozon » 23 Apr 2012, 17:38

Vec neko vrijeme se dvoumim izmedju kupovine tc electronic g major/g major 2 efekt procesora. Trenutne cijene na trzistu su 350/550 evra.
Ne zurim sa kupovinom... jer, mozda se pojavi neki povoljan polovnjak :D

Moje pitanje se odnosi na razlike izmedju starije i nove verzije i iskustva korisnika koji su koristili jedan ili oba efekt procesora.

Kod g major 2 je dodato nekoliko novih opcija i efekata (Univibe, Tri-Chorus, Through-Zero Flanger, Retuned TC Electronic reverbs, New filter/wah block ported 1:1 from G-System, Reverse Delay, Intelligent pitch shifting, Modulated delays, PC/Mac editor, zamijenjena su problematicna dugmad), a na kupovinu me navodi i sama cinjenica da je relativno brzo izasla dvojka (g force je vec dugo vremena na trzistu bez naslednika).
Kao sto pomenuh, moj favorit je g major 2, mada nemam neki jak razlog. Korisno je imati dodatne efekte ali mi nisu neophodni. +200e je razlog koji me najvise koleba (naravno, ukoliko naidje povoljan polovnjak nema dileme).
:ziveli:

umart

Re: tc electronic g MAJOR DILEMMA

Post by umart » 23 Apr 2012, 18:26

i kec radi fenomenalno,sa dobrim kontrolerom i u loop-u pojacala stvarno zakiva.dvojka je fakat u svemu bolja,ali ako ne budes imao love da se ispruzis za dvojku,i kec ce lijepo da te sluzi.ali racunaj da ces morati ako vec nemas jedan dobar nozni midi kontroler da uzmes,bez ekspresn kontrole i par stompova neces moci ni 20 posto potencijala sprave da iskoristis.ortak je gurao masu vremena bez,tj sa onim stompom za presete,kad je uzeo pravi kontroler to je bilo nebo i zemlja.

k_bozon

Re: tc electronic g MAJOR DILEMMA

Post by k_bozon » 23 Apr 2012, 19:31

Naravno. Midi footswitch je obavezan uz g majora, a i pojacalo koje imam podrzava midi tako da pomocu footswitcha kontrolisem i kanale na pojacalu. Prva opcija mi je Rocktron Midi Mate. Nedavno je izasao Midi Raider, oko 400 evra je cijena, ali je stvarno mocan. Cini mi se da je mnogo bolji od Ground Control Pro, a istog cjenovnog ranga su.

Post Reply