BANDIT ili FRONTMEN
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
BANDIT ili FRONTMEN
Pozdrav svima! Do skoro sam imao jednu opciju kupovine(marshall ili roland),medjutim stvari su se promenile.Naravno Ka nizem budzetu.Nasao sam u Austriji,Peavey bandit 112 75w,fender frontmen 212 100w(sa dve dvanaestice).Sto i kaze u nazivu modela.Fender je 200e,a Bandit 250e.Nisu sa efektima.Na njemu bi se svirala domaca rock muzika i nesto strane,stila ex Yuge.Malo bluza.Nisam probao ni jedno.Bandita kad slusam na You tube zvuci mi kao za metal,da li se varam ili ga tako predstavljaju?Odnosno to sto sam cuo je previse "drcno,razarajuce" da li moze da se cuje malo "umerenije"? Na you tube su lepse predstavili frontmena.Sta je od ova dva pojacala kvalitetnije?Ima tu i peavey vypyr 75w ali sam razmisljao da je mozda bolje kupiti samo pojacalo pa efekte naknadno,nego save to zajedno!Ili oni Fenderi Mustanzi.Ja sam za klasicno pojacalo,ali koje? I zasto? Sta je kod kog prednost ili mana?Sta je definitivno POUZDANIJE? KVALITETNIJE! Brzo mi treba pomoc.Pozdrav jos jednom. 

- mislim_stvarno
Re: BANDIT ili FRONTMEN
Meni je bandit jedan od omiljenih tranzistorskih ampova. Da nisam naleteo na marshal koji sada imam, kupio bih bandita. Svirao sam ga par godina u studiju za probe, i stvarno je super, nikada nisu bili nikakvi problemi. Cak sam i par svirki radio sa njim, bez ozvucenja, sve je pokrio. Ima tri tipa distorzije, classic (ili vintage ili kako vec), hi-gain (koji je istog karaktera kao i ovaj prvi samo sto ima vise gaina), i modern koji je bas za metalchinu.
http://www.youtube.com/watch?v=35VYW7eobOA
fender sam svirao (mozda ne bas taj model, ali jesam neke druge frontman-e), i nikad mi se nije preterano svideo.
http://www.youtube.com/watch?v=35VYW7eobOA
fender sam svirao (mozda ne bas taj model, ali jesam neke druge frontman-e), i nikad mi se nije preterano svideo.
Kakav je u poredjenju sa peavey vyper 75 cena mu je ista,samo je ovaj drugi sa efektima.Koji mi iskreno trce po zivcima(mislim na trceca svetla).Poslusao sam ono na you tube,pa me zanima da li mogu na njemu da se sviraju stvari od dugmeta,corbe zdravka itd? Kakav je LENY LX65R? I on je u istoj ceni.Pozdrav
А шта мислиш о томе да поставиш питање на пример овде:
viewforum.php?f=43
Овај део форума уопште не служи за оваква питања.
viewforum.php?f=43
Овај део форума уопште не служи за оваква питања.
pomereno ...
- Fast beer-drinker
Od ponuđenih pojačala, ja bih definitivno kupio Bandit-a. Stvarno je odlično pojačalo, za relativno male pare. Frontman-a bih izbjegavao, a Vypyr nisam nešto puno svirao, tako da ne znam šta bih rekao. Ako kupiš Bandit-a, sigurno nećeš pogriješiti...
Ako uspeš da nađeš Bandita, ondak tu nema dileme... 

ja imam bandita,fender je igracka za ono
e sada kako bi se snasao sa efektima zbog one mini modulacije koje ima recimo ispred clean kanala(ono vintage ,classic ,sta vec) ne znam,cesto ga ima na bini na svirkama na kojim sviram u poslednje vreme ,za takvu vrstu muzike koja trazi masti gaina i odlicno mi zavrsava stvar,ponesem svoj footswitch mada da se ne lazemo,lampa je lampa....