Marshall JVM + G Major setup

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
k_bozon

Marshall JVM + G Major setup

Post by k_bozon » 25 Aug 2012, 12:41

Pozdrav svima.

Prije par dana sam pazario TC Electronic G Major koji sam povezao sa JVM 205c.
Da bih sacuvao ton pojacala, koji mi se veoma dopada, g major sam povezao preko parallel/serial fx loopa, a mix podesio na nekih 4/10 (od 0-50% miksam efekte, preko toga nivo efekata ostaje isti samo se smanjuje direktan signal tako da je mix od 100% = serial loop).
Primijetio sam da na tom miksu g major "pojede" malo signala, sto se jasno primjecuje kada tokom sviranja iskljucujes i ukljucujes fx loop. Takođe, kada mix stavim na 0% (tj. dry signal) zvuk je u potpunosti ocuvan.
Takođe sam eksperimentisao sa nivoima signala unutar samog g majora, mada ne previse.
Razlika nije prevelika i mogu je progutati, ali bih volio da ako je moguće u potpunosti ocuvam ton pojacala.

Uskoro cu raditi i update softvera na poslednju verziju 1.27 koja ima opciju kill dry (trenutno je nemam), neophodnu za paralelno vezivanje. Mislim da nedostatak iste nije uzrok gore navedenog problema.

Da li neko ima iskustva sa paralelnim povezivanjem? Svi savjeti i predlozi su dobrodosli!

:ziveli:

k_bozon

Re: Marshall JVM + G Major setup

Post by k_bozon » 26 Aug 2012, 20:06

Internet nudi stvarno puno informacija vezanih za ovu problematiku, tu su i inostrani forumi.
Mozda nisam pazljivo pretrazio forum, ali mi se cini da nema tema i razmjena iskustava vezanih za povezivanje efekata preko fx petlje.
Zar nema niko, raspolozen da podijeli iskustva, da je koristio slicnu opremu?

Post Reply