Carl Martin - PlexiTone - KLON
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Carl Martin - PlexiTone - KLON
Super izgleda, odlično je ispalo nagrizanje kutije.

Bravo, svaka čast! Jedan od najboljih radova Plexija vizuelno! 
odlicno izgleda spolja...kamo da vidimo unutra

Postavim jos koju sliku ubrzo..
Hvala svima na feedback-u.. definitivno se isplatilo caprkanje po netu,ovaj nacin finisha pedala je jednostavan. njegova izrada traje nekih 15-20min i to je to (naravno bez pripreme na kompu,printa i sl.)
Odlično izgleda. Ako te ne mrzi molim te postavi neki link gde se opisuje kako se radi ovakav finiš.brejnae wrote:Hvala svima na feedback-u.. definitivno se isplatilo caprkanje po netu,ovaj nacin finisha pedala je jednostavan. njegova izrada traje nekih 15-20min i to je to (naravno bez pripreme na kompu,printa i sl.)
- mislim_stvarno
Momci, aj bacite link za projekat ili nesto tako 
BTW, ovaj etchovani plexitone izgleda brutalno dobro
svaka cast 
BTW, ovaj etchovani plexitone izgleda brutalno dobro
Evo ga copy/paste sa freestompboxes.org, od korisnika ''Sadcadaver'', baš na tu temu, momak lepo objasnio, baš sam naleteo juče na to:
Mislim_stvarno, pošalji mi mail na pp, pa ti pošaljem sve što imam na tu temu. 
Spoiler:
Hvala Baki! Narućio sam danas kilu tog ferric chloride, pa ću probati.
Nema na čemu...
Ako ti nešto nije jasno, pitaj Funkomata za detalje, jer je on nedavno odradio kutiju za DrBoogey na taj fazon...
http://www.kupujemprodajem.com/Dr-Booge ... d=16352129
I, obavezno slike kad uradiš nešto na taj fazon.
Mogla bi da se otvori neka tema o etchingu, svega i svačega, od kućišta do pcb-ova, na primer, sa tutorialima, savetima, napravljenim greškama, ili nešto na tu foru, gde bi se objedinila priča o toj problematici...
I, obavezno slike kad uradiš nešto na taj fazon.
Mogla bi da se otvori neka tema o etchingu, svega i svačega, od kućišta do pcb-ova, na primer, sa tutorialima, savetima, napravljenim greškama, ili nešto na tu foru, gde bi se objedinila priča o toj problematici...
Hm, ne koristim microwave, jeste vas dvojica stavljali u mikrotalasnu?
U, pa to je baš bilo "duboko oranje", baš je reljefno ispalo, odlično je.Baba Slim wrote:Nema na čemu...Ako ti nešto nije jasno, pitaj Funkomata za detalje, jer je on nedavno odradio kutiju za DrBoogey na taj fazon...
Znači, maksabass, Funkomat, brejnae su ovde džedaji te tehnike..
Ja sam (naravno) za.Baba Slim wrote:Mogla bi da se otvori neka tema o etchingu, svega i svačega, od kućišta do pcb-ova, na primer, sa tutorialima, savetima, napravljenim greškama, ili nešto na tu foru, gde bi se objedinila priča o toj problematici...
- mislim_stvarno
hteo sam to da odradim, krenuo sam da slikam foto postupak i etching pcb-ova (onda kad sam napravio 20 i kusur plocica), ali sam se smorio sto moram toliko plocica da radim, pa sam odustao od slikanjaBaba Slim wrote: Mogla bi da se otvori neka tema o etchingu, svega i svačega, od kućišta do pcb-ova, na primer, sa tutorialima, savetima, napravljenim greškama, ili nešto na tu foru, gde bi se objedinila priča o toj problematici...
ubrzo cu raditi novu kutiju za dr.boogie-ja, uslikat cu svaki korak i objaviti proceduru.
btw. ja sam poceo sa FeCl3 i rezultati su onako nist posebno (ugl nisam bio zadovoljan) i onda sam se vratio na HCl 19% i 12% hidrogen i dobio rezultate koji se vide na Plexiju.
stavit cu sliku kako sam uradio Octaviu, ona djeluje jos upecatljivije jer sam koristio stencil Hendrixa.
btw. ja sam poceo sa FeCl3 i rezultati su onako nist posebno (ugl nisam bio zadovoljan) i onda sam se vratio na HCl 19% i 12% hidrogen i dobio rezultate koji se vide na Plexiju.
stavit cu sliku kako sam uradio Octaviu, ona djeluje jos upecatljivije jer sam koristio stencil Hendrixa.