Omiljeni reverb pedal ??

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Cortex
The Necromancer

Re: Omiljeni reverb pedal ??

Post by Cortex » 25 Feb 2013, 13:46

maaaaatori ali 300 jura :D

rock action

Post by rock action » 25 Feb 2013, 13:54

haha dobio sam deja vu upravo

meni stvarno stvarno vredi puno, kao da imas studijsku spravu u reku spakovanu u gitarsku pedalu. da mi neko kaze da moram da skratim pola pedalborda ili cak 2/3 pedala da izbacim, strymon blue sky bi sigurno ostao, toliko mi se dopala.

strymon je stvarno uradio super posao poslednih dve godine sa svim pedalama koje prave, da sam u boljoj finansijskoj situaciji, zamenio bih bossov re20 space echo njihovim el capistanom (a onda furao space echo na vokalu ili tako nesto). space echo bossov je super ali ume da susti dosta jbg, kad su skinuli stari originalni, skinuli su i tu analogiju celu

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 25 Feb 2013, 14:51

@rock action
Da šušti?? ...nemoj me skenjavati, a ja se palim da ga uzmem...iako imam i delay i BOSS RV5 reverb, ne zanam jel glupo da i njega uzimam pored toga?? ...mislim ne znam dal bi zvucalo bezveze.
Kakvi su tebi utisci, posto ga koristiš ??

rock action

Post by rock action » 25 Feb 2013, 17:15

mislim, nije da susti da ne mozes da zivis od njega, nego u esktremnijim uslovima, tipa, u studijskim uslovima na snimanju, ako ukljucis hi gain kanal na pojacalu a zavrnut ti je pot na gitari, cuces blago sustanje u tap tempu koji ti je namesten na pedali. ali, ako ne sviras hi gain pojacalo niti takvu muziku, niti ides cesto u studio na snimanje i savrsene uslove, neces imati nikakvih problema. mislim nije ni ovo samo po sebi nikakav problem, ali cesto sam u studiju pa moram da obracam paznju kad prikljucim 15 pedala u nizu sta se desava.

probao sam i da vezem space echo u fx loop od pojacala ali ne ponasa se dobro tu jer space echo ima pot za input level. dobra stvar kod input levela je kad recimo menjas gitare u sred nastupa - na les polu mozes da stavis pot level malo preko pola, inace ce ti klipovati pedala. i to je taman okej. kad se prebacim na tele na primer, koji ima manji output zbog singlova i to, mozes da pojacas input level na 3/4 cak i da onda "nahranis" pojacalo istom kolicinom signala (kao sto je to bio les pol). u fx loopu na hi gain pojacalu (kad je upaljen dist na laney gh100l glavi u moj slucaju) ulazni signal u pedali je toliko jak da ce klipovati cak iako smanjis pot na minimum, i to ne mozes da izbegnes. zato space echo moras da stavljas uvek u lanac pre pojacala.

ali inace pedala je sjajna, za 100-130 evra moze da se nadje polovna tu i tamo, sjajni muzicari je sviraju (josh homme iz queens of the stone age, trey spruance iz secret chiefs 3 itd itd.). ono sto je super kod nje je sto ima onu gotivnu plasticnu pedalu za tapovanje sto inace imaju sve boss pedale i mozes da je gazis do sutra bez bojazni da ces slomiti switch na primer (koji imaju electro harmonix pedale na primer). pomenuo sam strymon el capistan pedalu samo kao savrseniju veriju space echo pedale tj. emulacije pravog trakasa, a da se ne samras sa pravom trakom, glavama i tako dalje. roland i boss pedale nikad ali nikad nisu imale nikakav problem sa strujama i adapterima i to je super. evo, boss rv3 pedalu imam vise od deset godina, nosio sam je na sve svirke i nikad nije zakazala, ni ona niti jedna druga roland/boss pedala.

pedala je super za eksperimentisanje i zezancije (dabovanje na primer), a moze i da radi kao dobar obican eho/dilej da ne moras da brines, jer uvek mzoes da dotapujes lako bilo koji novi tempo. reverb na samoj pedali je "onako", nista spec, meni je obicno ugasen jer pored space echoa imam i rv3 i strymon blue sky pa reverb vucem sa njih
Last edited by rock action on 25 Feb 2013, 17:22, edited 1 time in total.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Feb 2013, 17:21

uh sine koja dobra reklama za boss rv3 :ziveli: do jaja

rock action

Post by rock action » 25 Feb 2013, 17:25

nije frka haha, malo sam do-editovao post, uglavnom, nisam hteo da ga demoralisem, pedala je super, ako mu se dopala, mislim da treba da je uzme - moze da je proda lako posle jer je dosta trazena i po meni ima zanimljiviji dilej od dd6 i dd7 pedala - ima dodatne kontrole za bass i treble i zanimljivo se ponasa kad udje u samooscilaciju
(kao i pravi trakasi uostalom...) :ziveli:

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 25 Feb 2013, 18:03

Hvala matori na opsirnom i iskusnom savetu :D
Naravno da si me ubedio da je uzmem, al nema sanse da se nadje polovna za 100-130 EUR...ja je vec mesecima cekam na
kupujem-prodajem i imaju samo novu za 220...zato te razumem kad kazes da je trazena.
Dobre pedale se tesko mogu naci polovno...Znam da je sviraju sjajni gitaristi, pored onih sto si nabrojao koristi i Jonny Greenwood iz Radioheada i David Gilmour...sto kazu ako njima valja...valja i nama 8)

rock action

Post by rock action » 26 Feb 2013, 00:26

nema na cemu :wink:
u pravu si za cene, ja kad sam je uzimao tamo negde na jesen 2009. nova je bila 180, ali su pre dve godine recimo sve cene otisle na gore, posebno boss/roland. jbg, mozda naleti neki polovnjak...

Mikele

Post by Mikele » 26 Feb 2013, 10:29

Posedujem Strymon Bluesky Reverberetor,vredi svaki dolar.Vrhunski reverb. :bow:

rock action

Post by rock action » 26 Feb 2013, 11:41

:ziveli:

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 26 Feb 2013, 12:35

http://www.youtube.com/watch?v=ZUp8yt6nOxs
...najveca pizdarija na ovoj pedali je definitivno efekat 2:11 min
OPCIJA:
Plate shimmer.
The plate's 'shimmer' effect generates octaves within the tank to create an ever-expanding and regenerating bloom of pure harmonics that adds an ethereal synth-pad type of effect.

Ne znam dal se takav efekat moze postici koriscenjem Whammyja sa reverbom...posto nemam whammy,jel neko pokusao i moze da mi kaye kako se ponasa u kombinacijii sa recimo RV5?? :idea:

rock action

Post by rock action » 26 Feb 2013, 13:03

mislim da mozes ali ti treba stereo izlaz. whammy ce ti dati oktavu gore plus ces na rv5 da dobijes dug reverb, ali onda gubis prvobitni signal (osnovni ton) iz gitare; ako uzmes u isto vreme iz whammy-a i "dry" (neprocesiran) izlaz, mozes onda taj suv signal od gitare da provuces kroz isti reverb (ako rv5 ima dva input ulaza) i onda prodjes i tako... to je prvo sto mi pada na pamet s obzirom na to da whammy nema dry/wet kontrolu koliko znam.
na bossovom pitch shifteru ima dry/wet kontrola pa mozes da dobijes nesto priblizno tome, probao sam to jer imam boss ps5, ali to jednostavno nije to kao sto su strymon napravili za blue sky. i taj "rep" koji blue sky ima ne mozes da dobijes na rv5 nikako, jbg.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 25 Mar 2013, 13:42

Image + Image

Image

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 25 Mar 2013, 19:27

Taj WET ima TAKO dobaru farbu...nema puno modova, al za zvuk skidam kapu.
Voleo bih da posedujem jedan :)

rock action

Post by rock action » 19 Apr 2013, 18:05

Post Reply