Pedale na solid state pojacalu

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Gitaroholicar

Pedale na solid state pojacalu

Post by Gitaroholicar » 14 Mar 2013, 23:41

Kakva su vasa iskustva sa ovakvom kombinacijom?

Ja slabo koristim pedale, prvenstveno jer ove sto imam su mi teski shit gde god da ih ubodem, pa se trudim da taj zvuk sto trazim maksimalno izvucem iz pojacala i gitare. Al u poslednje vreme gledam da ipak ubacim po koju pedalu, jer mi ipak 2 zvuka (2 kanala) nisu dovoljna :)

Delay i neki blazi drive/boost (OCD, Fulldrive mosfet) bi mi fino dosli. Pa me zanima kako bi to radilo na solid state pojacalu (berindzer gmx212 :hide: )

Mugen_Gica

Re: Pedale na solid state pojacalu

Post by Mugen_Gica » 14 Mar 2013, 23:56

Gitaroholicar wrote:Kakva su vasa iskustva sa ovakvom kombinacijom?

Ja slabo koristim pedale, prvenstveno jer ove sto imam su mi teski shit gde god da ih ubodem, pa se trudim da taj zvuk sto trazim maksimalno izvucem iz pojacala i gitare. Al u poslednje vreme gledam da ipak ubacim po koju pedalu, jer mi ipak 2 zvuka (2 kanala) nisu dovoljna :)

Delay i neki blazi drive/boost (OCD, Fulldrive mosfet) bi mi fino dosli. Pa me zanima kako bi to radilo na solid state pojacalu (berindzer gmx212 :hide: )
A gitara koju imas?

Gitaroholicar

Post by Gitaroholicar » 14 Mar 2013, 23:58

ibanez :)

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 15 Mar 2013, 09:53

Gitaroholicar wrote:ibanez :)
To barte, sad znam sve specifikacije i kalkulatorom u vugla cu da ti izracunam sta najbolje ide uz ibanez i behringer :).
Koji model jebaneza?
Ps ocd, tjub i slicni overdrive-ovi nemaju toliko gejna. Oni dolaze do izrazaja kada ih poteras u vec prljavi kanal. Naravno da bolje radi uz lampu, ali nista nije zapisano u nebesima kao apsolutni zakon. Probaj u mitrosu tvoju gitaru sa slicnim pojacalom i tim pedalama koje si pozeleo.

Gitaroholicar

Post by Gitaroholicar » 15 Mar 2013, 11:04

grg270 :?

Pa znam da ima manje gejna, to i trazim. Moze na berindzera da se zaprlja fino clean kanal, pa bi mi tu fino dosao overdrive za kao neki gejn ritam. A na vec distorziran kanal bi mi dobro doslo da ima i boost na pedali, pa bi mi to bilo za solaze. Kontam da taj fulldrive mosfet savrseno upada :)

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 15 Mar 2013, 12:24

Gitaroholicar wrote:grg270 :?

Pa znam da ima manje gejna, to i trazim. Moze na berindzera da se zaprlja fino clean kanal, pa bi mi tu fino dosao overdrive za kao neki gejn ritam. A na vec distorziran kanal bi mi dobro doslo da ima i boost na pedali, pa bi mi to bilo za solaze. Kontam da taj fulldrive mosfet savrseno upada :)
Moj savet ti je da uzmes gitaru odes u mitros ili gde vec mozes i pitas da li mozes da probas tu i tu pedalu. Po mogucstvu da imaju tvoje pojacalo u toj radnji. I same ce ti usi sve reci.

Gitaroholicar

Post by Gitaroholicar » 15 Mar 2013, 12:27

Naravno. Sledeci put kad sam u ns cu ici da probam.

Al necu kupovati iz mitrosa, vec cu videti da uzmem klon od jednog derana ovde sa foruma :)

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 15 Mar 2013, 12:29

A mozes i to.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 15 Mar 2013, 13:10

menjaj pojacalo.taj behringer ima veliku snagu ,ali uzasno lose prima pedale(znam iz iskustva) zbog svog preampa,tako da kad kupis nesto ne ocekuj da dobijes 100% ono sto cujes na ytubu. Cak i peavey bandit 112(koji ima slican preamp,tj slican princip na kom funkcionise ) lose prima pedale,procesore (ali sam te stvari resavao kroz fx loop,tako sto se direktno ubodemu fx out i zaobidjem preamp) ali opet sve zavisi koje pedale bi koristio i na koji nacin i da li taj behringer ima fx loop uopste

Gitaroholicar

Post by Gitaroholicar » 15 Mar 2013, 13:13

Nema fx loop :?

Gitaroholicar

Post by Gitaroholicar » 15 Mar 2013, 13:45

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Mar 2013, 13:52

Iz mog iskustva skrimer ne radi lepo na svim pojacalima dok ocd ne bira + ocd je mnogo svestraniji drajv od skrimera.

Gitaroholicar

Post by Gitaroholicar » 15 Mar 2013, 13:56

Ne bih bas tjub skrimer. On je ovako mutniji vise, nisam za to. Ja volim svetliji zvuk :)

Born_Dead

Post by Born_Dead » 15 Mar 2013, 19:46

nema fx loop.
nesto razmisljam,na banditu je sve bilo nekako "skripavo" a koliko znam taj behringer je malo "mutan" tako da moze cak i lepo da ispadne i dodje do neke sredine. ovo generalno pricam za efekte i drive pedale ,ne high gain distove,tako da u principu go for it. imas finu pedalicu,kad odes na svirku,isto imas ok pedalice,a tamo te saceka neko lepo pojacalo tako da ono,dobra pedala ne moze da bude losa investicija.
sto se tice drive pedale,ako bas ako insistiras na screameru ja bih isao na maxon,ali uvek :1: za ocd fulltone,pogotovu da malo razbistri tog behringera ako moze.

u ostale trange frange se ne razumem,jer ne koristim :mrgreen: :metal1:

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 15 Mar 2013, 20:15

Zendrive je za mene najbolji overdrive. OCD i Voodoo su ok, ali ono nja, nije to vredno tih para. Plus mi je voodoo bolji i lepsi od ocd-a. Tjub je pipkava zver, ali ako se upari s dobrom gitarom pojacalo je najmanji problem.

Post Reply