stari marshall

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Milky

stari marshall

Post by Milky » 11 Jun 2008, 20:06

Pre par meseci mi je ortak iz odeljenja pokazivao jednu maršalovu glavu sto mu stoji kod ćaleta u radionici, ali me je u poslednje vreme nesto kopkalo, pa rek'o, ajd' da vidim o čemu je tu zapravo rec. Najvise me je interesovalo, da l' je lampaš ili trandža, i, na moje odusevljenje, nakon sto smo pomerili 40 limenki kojekakvih lakova, farbi i ulja, uspeo sam da napipam lampe u unutrašnjosti pojačala. Tu je naravno bio i standby prekidač, ali, da se čovek uveri za svaki slučaj.

E, sad, ja nisam uspeo da pokupim neke dodatne informacije u vidu serijskih brojeva jer bi stvarno bio posao izvlačiti pojačalo iz gomile ostalih stvari, a i nisam baš imao vremena, pa reko', da vidim, možda ovde neko može da mi pomogne oko informacija.
Znači, u pitanju je Marshall glava stara, koliko mi rekoše, oko 20, možda više godina na kojoj spreda piše samo MPO, ili CMPO, i o cemu na guglu nisam mogao ništa da nađem, ali mogu da dam neki info ovako, na prvi pogled. Pojacalo ima jedan kanal sa dva ulaza za instrumente, koliko mi je logično, jedan je high input, jer je okružen crvenom plastikom :D Uspeo sam da opipam jedno 5 lampi, btw
Sama glava je prilično velika, ima one stare on-off i standby prekidače, bass, middle, treble, presence kontrole. Nisam stigao da slikam, ali prvom prilikom i to stiže, tako da je ovo otpilike to što sam uspeo da vidim, pa ako neko na osnovu ovoga može da mi kaže nešto, bio bih vrlo zahvalan, a ako ne, potrudiću se za više :)
Hm, da, tu je negde bila i 2*12 kutija kojoj je još teže bilo prići.

Šteta da tako nešto stoji i skuplja prašinu :D

DrGreenthumb
MF veteran

Re: stari marshall

Post by DrGreenthumb » 11 Jun 2008, 20:35

To mi zvuci kao JCM 800 glava od 50w. One su imale te high i low sensitivity ulaze, 3 12ax7 u pre-ampu i 2 EL-34 u power-amp-u. Izguglaj Marshall 2203, recimo, pa vidi da li ti lici na nj.
Poz

Milky

Post by Milky » 11 Jun 2008, 21:17

Sad pogledah slike, to je otprilike to, jedino su prekidači vintidžastiji, ako to uopste ima neke veze :D :lol:
Mislim, moraću da proverim valjano, ali, u slučaju da je stvarno u pitanju jcm 800, ima da ga kumim da mi ga uruči na neodređeno :lol:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 11 Jun 2008, 21:58

Milky wrote:Sad pogledah slike, to je otprilike to, jedino su prekidači vintidžastiji, ako to uopste ima neke veze :D :lol:
Mislim, moraću da proverim valjano, ali, u slučaju da je stvarno u pitanju jcm 800, ima da ga kumim da mi ga uruči na neodređeno :lol:
Ako je Marshall bilo koje vrste kumi ga :D Jos bolje ako je pre-JCM 800 JMP, ali se oni nesto posebno i ne razlikuju, soundwise. Srecno :)

Bodomovac

Post by Bodomovac » 12 Jun 2008, 02:15

Samo još da ti proradi bez dodatnog zezanja. :)

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 12 Jun 2008, 17:39

evo malopre sam tu negde okacio link za lampe, zamenis i sve ostalo sto treba i ROCK

Cannibal

Post by Cannibal » 26 Nov 2008, 22:20

a da ti meni nekako prodas to xD hahahh salim se ako je jcm 800 stvarno je odlicno pojacalo
ja sad hocu da kupim nekog dobrog marshalla tipa jcm 800 glava+box ali nigde nemogu da nadjem :( :( :(

nenadnenad

Post by nenadnenad » 27 Nov 2008, 08:59

Cannibal wrote:a da ti meni nekako prodas to xD hahahh salim se ako je jcm 800 stvarno je odlicno pojacalo
ja sad hocu da kupim nekog dobrog marshalla tipa jcm 800 glava+box ali nigde nemogu da nadjem :( :( :(
Cini mi se da neko prodaje jcm800 combo ovde

@Milky - ako stoji pojacalo zatrpano konzervama i kojekakvim bogadzijama ja mislim da bi bilo samo fer da ti ga daju :D

Milky

Post by Milky » 27 Nov 2008, 16:36

Ne bih se žalio, veruj mi. :) Doduše, rekli su mi da se krpe da pazare zvučnike za kutiju, pošto su, igrom nekih meni nepoznatih slučaja izvađeni. A sad samo da čekam, i da se ponadam da će dati pojačalu priliku da obavlja svoju svrhu, hehe, mada, bio bih zadovoljan i da mi ga uzajme tu i tamo . :)

Post Reply