Pozdrav ljudi,
gledam da kupim neko novo pojacalo za oko 200e, pa me zanima vasa preporuka. dakle, kao sto sam napisao u naslovu, koristio bih ga samo za kucno svirkanje.
u sustini, najvise volim lep clean, reverb i distorziju, ali naravno ako ima jos neke efekte i zezancije (luper recimo) bilo bi super.
e sad, interesantno mi deluju ovaj fender mustang i vox vt 20+. valjaju li? za ovaj voks kazu da je "hibrid", sta to znaci? kontam da je tranzistorac, ali me interesuje sta znaci to hibrid, i kako utice na zvuk.
i jos nesto, ovaj mi se dopao:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/929-Vox-AC4TV/
on je valjda lampas, ali samo 4w? kako se to cuje, i da li je uopste dovoljno za ugodnu svirku u sobi?
hvala unapred na odgovorima.
kucno pojacalo za oko 200e
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- LifelessDead
Re: kucno pojacalo za oko 200e
Za sobu je sasvim dovoljno.
Hibrid ima lampu u predpojacanju. Imao sam ja VT15, prodao ga odavno.
U principu najbolje je da odes i probas u radnji, tesko da ces ovde dobiti odgovor koje je najbolje.
Hibrid ima lampu u predpojacanju. Imao sam ja VT15, prodao ga odavno.
U principu najbolje je da odes i probas u radnji, tesko da ces ovde dobiti odgovor koje je najbolje.
Хибридна гитарска појачала углавном имају лампу у претпојачалу.
Лампаш од 4 вата вероватно никад нећеш моћи до краја да одврнеш у соби осим ако немаш јако толерантне комшије. Баш се за кућу и праве ови мали лампаши, јер за разлику од транзистораца, лампаши имају свој прави тон тек кад се мало "нагазе", а рачунај да са лампашем од 20 или 30 вати у мањем клубу можеш да свираш без микрофона испред појачала. Дакле то је жешће гласно, и 4 вата је таман за кућу, у вечерњим сатима и превише. Видиш и сам да то појачало има могућност смањивања снаге на 1 и пола вата, није то случајно тако. Иначе, ово појачало нема реверб, има јако мало контрола на себи, па рачунај да ћеш морати да набављаш неке педале уз њега. И ослушни га уживо. Кажеш да волиш леп клин, а ја не знам шта тачно ти под тим подразумеваш. Воксов клин је мало "длакав", не личи баш на Фендер клин, и добро размотри да ли је то баш оно што ти тражиш.
Лампаш од 4 вата вероватно никад нећеш моћи до краја да одврнеш у соби осим ако немаш јако толерантне комшије. Баш се за кућу и праве ови мали лампаши, јер за разлику од транзистораца, лампаши имају свој прави тон тек кад се мало "нагазе", а рачунај да са лампашем од 20 или 30 вати у мањем клубу можеш да свираш без микрофона испред појачала. Дакле то је жешће гласно, и 4 вата је таман за кућу, у вечерњим сатима и превише. Видиш и сам да то појачало има могућност смањивања снаге на 1 и пола вата, није то случајно тако. Иначе, ово појачало нема реверб, има јако мало контрола на себи, па рачунај да ћеш морати да набављаш неке педале уз њега. И ослушни га уживо. Кажеш да волиш леп клин, а ја не знам шта тачно ти под тим подразумеваш. Воксов клин је мало "длакав", не личи баш на Фендер клин, и добро размотри да ли је то баш оно што ти тражиш.
-
hvala na odgovorima. svakako da cu isprobati u radnji pojacala, ali rekoh da pitam ovde - ako neko ima neku preporuku, ili eventualno neka negativna iskustva, itd.
ovaj mali voks, ako kazes da ima tako dlakaviji klin (pretpostavljam onako malo crunchy), ne znam kako bi se to culo kad bih preko toga povezao i neku distorziju - recimo boss ds1.
ovaj mali voks, ako kazes da ima tako dlakaviji klin (pretpostavljam onako malo crunchy), ne znam kako bi se to culo kad bih preko toga povezao i neku distorziju - recimo boss ds1.
Trebalo bi da se cuje odlicno.