Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
djomla

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by djomla » 16 May 2013, 09:28

mislim_stvarno wrote:ok to sto majmuni prepakuju razne fendere, ne pada mi na pamet da ih pravdam, ali nekako, moja logika je sledeca (podrazumeva se da ces je probati, pogledati...):

Ako nisi uspeo da provalis da gitara u stvari nije MI-USA fender onda kontam da postoji par slucajeva:
-gitara je dobra -> koga briga dal ju je sklapao Hoze iz meksika ili njegov rodjak Horhe iz Kalifornije
-ne umes da procenis i napravis razliku izmedju gitare od 500 i 1500e -> sam si kriv, nisi ni trebao da se upustas u kupovinu necega tako skupog posto ti ocigledno nije potrebno
-ne umes da procenis da li je u pitanju usa fender ili neki squir, rooster ili nesto slicno -> o cemu onda pricamo, zasluzujes da budes osisan

Ne znam, mozda je glupo, ali ako usa vredi 1k vise od mexica, onda ces skontati gde je otislo tih 1000e, trebalo bi da osetis bar neku razliku u kvalitetu. Trebalo bi da umes da procenis koliko neka gitara vredi na osnovu osecaja, ne samo na osnovu onoga sto pise...

...eto, malo rantovanja za dobro jutro... :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=QnUuUjqHEMU

Toliko o osecaju.

A tim stavom ti u stvari opravdavas ove sto prodavaju/uvaljuju narodu razne stvari ?
Kod nas moras da ides sa stavom hoce da me zajebe/prevari drugacije ne ide.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 May 2013, 10:16

Nisi me razume, na pocetku sam napisao da mi ne pada na pamet da ih pravdam, prevara je prevara.
djomla wrote:Kod nas moras da ides sa stavom hoce da me zajebe/prevari drugacije ne ide.
upravo ovo, ali ako te zahebe, sigurno nije samo on kriv sto ti je uvalio, nije ti prineo noz pod grlo ili zapretio celoj uzoj i siroj familiji, nego si i ti, bar jednako, kriv sto si naseo... Sto se mene tice, nema opravdanja, pogotovo danas kad je dostupna svaka informacija, mozda i ona o tome ko je 25.11.1996. u fenderovoj fabrici zavrnuo koji sraf... Danas je tako kako je, moras najvise o sebi da brines, i da ne verujes nikome... Sam si odgovoran za sebe...

U idealnom svetu, ne bismo razmisljali o prevarama, zapravo u normalnoj drzavi ne bismo ni priblizno ovoliko razmisljali ko ce sta da nam uvali, kakvo ce skriveno sranje da iskoci posle 3 koriscenja, ali ovde gde zivimo, moramo da otvaramo 4 para ociju...

druga stvar, ako ni po zvuku ni po osecaju ne izvalis koji je custom shop, a koji je jeftiniji, koja je poenta kupovine skuplje gitare (osim onog urchenja - vidi sta ja imam)?

guv'nor

Post by guv'nor » 16 May 2013, 10:47

mislim_stvarno wrote:druga stvar, ako ni po zvuku ni po osecaju ne izvalis koji je custom shop, a koji je jeftiniji,koja je poenta kupovine skuplje gitare (osim onog urchenja - vidi sta ja imam)? onda lepo pređeš na neki drugi instrument

http://sr.wikipedia.org/sr/Drombulje
npr
:1:

Bozha

Post by Bozha » 16 May 2013, 11:48

jagoda wrote:A i taj vrat za koji se tvrdi da je MIK Fender - niti ima oblik Fendera , niti igde pise Fender.
... a materijal hrast ili neka azijska bukva sa tim godovima...

Trzalica

Post by Trzalica » 16 May 2013, 12:04

mislim_stvarno wrote:...druga stvar, ako ni po zvuku ni po osecaju ne izvalis koji je custom shop, a koji je jeftiniji, ....?
Ako misliš na razliku izmedju Custom Shop i nekog AVRI ili signature modela, starina šezdesetih/sedamdesetih, pa i klasičnog najklasičnijeg USA Std. modela, ... može se desiti u 99% slučajeva TOTALNI promašaj.
Jedino se "po zvuku" lako može otkriti razlika izmedju primera radi - mex. std. i usa std.>avri>custom shop i td. gitare, i tu samo gluva osoba neće čuti razliku,. No, izmedju standardnih tj. tkz. boljih usa modela je teže uočiti razliku i otkriti baš taj pravi "vintage" bell ring like/twang ton koji krasi strat. Fender i u samom studiju. Da se ne vraćam na izvikane masterbuilt serije i sl. OTIMAČINE para od naivnih klinaca.
mislim_stvarno wrote:.... koja je poenta kupovine skuplje gitare (osim onog urchenja - vidi sta ja imam)?
Poenta je da ni nakon 35 - 65 godina drljačenja po njoj, vrat neće da se iskrivi kao kod jeftinijih modela, pragovi neće da izlete zato što samo drvo, kako vrata tako i tela, nije dovoljno suvo i kvalitetno obradjeno/odabrano, magnete nećeš imati potrebe menjati kojekakvim "butik" zajebancijama zato što ti ovi nemaju onaj MOJO (jedino ako si egzibicionista i eksperimentalista), gitara neće da reaguje drastično na svaku naglu promenu temperature i time zahteva neki poseban setup radi recimo otklanjanja fret buzz-a i sl., ... jednostavno imaš vrhunski muzički instrument koji traje i ne stvara problem vlasniku kada želi na njemu da svira. Pored svega toga, nećeš imati u pratnji stalni psihički momenat da si se zajeb., i da si možda mogao odvojiti koju kintu više, kupiti jednom za svagda dobar instrument i "rešiti" taj problem (govorim o osobi koja zna šta hoće), ... umesto nekog "proseka" koga stalno nešto menjakaš za navodno bolje, da ne spominjem čučanje po oglasima sa takvim "prosek" instrumentima koje si usput naivno i tako revnosno kastomizirao i da te je više cenovno izašao taj "sport" nego da si kupio jedan CS model. :!:
U tome je poenta, u kvalitetu drveta i hardvera i trajanju. Zvuk je kod Fendera u nijansama da ni najveći "fenderaši" neće pogoditi o kom se tačno modelu radi. Ali će kopiju i loš instrument i te kako prepoznati po zvuku koji nema tu definiciju koja krasi Fender Strat - onaj zvuk kao "iz bačve" koji ima dubinu, širinu, prostornost, zovu ga bell ring like ton, ma kako već...
Oko kvaliteta izrade, osećaja u ruci, ...., tu i 300€ kopije izgledaju savršeno i samo se IDIOT sa ovim neće složiti.

nodi

Post by nodi » 16 May 2013, 19:40

Šta mislite o ovome iznad?

nesharm

Post by nesharm » 17 May 2013, 01:11

Ovo je vise kolekcionarski primerak, ako je original, a to opet moze se proveri, sve ok.

majtimika

Post by majtimika » 17 May 2013, 21:56

Trzalica wrote:
mislim_stvarno wrote:...druga stvar, ako ni po zvuku ni po osecaju ne izvalis koji je custom shop, a koji je jeftiniji, ....?
Ako misliš na razliku izmedju Custom Shop i nekog AVRI ili signature modela, starina šezdesetih/sedamdesetih, pa i klasičnog najklasičnijeg USA Std. modela, ... može se desiti u 99% slučajeva TOTALNI promašaj.
Jedino se "po zvuku" lako može otkriti razlika izmedju primera radi - mex. std. i usa std.>avri>custom shop i td. gitare, i tu samo gluva osoba neće čuti razliku,. No, izmedju standardnih tj. tkz. boljih usa modela je teže uočiti razliku i otkriti baš taj pravi "vintage" bell ring like/twang ton koji krasi strat. Fender i u samom studiju. Da se ne vraćam na izvikane masterbuilt serije i sl. OTIMAČINE para od naivnih klinaca.
mislim_stvarno wrote:.... koja je poenta kupovine skuplje gitare (osim onog urchenja - vidi sta ja imam)?
Poenta je da ni nakon 35 - 65 godina drljačenja po njoj, vrat neće da se iskrivi kao kod jeftinijih modela, pragovi neće da izlete zato što samo drvo, kako vrata tako i tela, nije dovoljno suvo i kvalitetno obradjeno/odabrano, magnete nećeš imati potrebe menjati kojekakvim "butik" zajebancijama zato što ti ovi nemaju onaj MOJO (jedino ako si egzibicionista i eksperimentalista), gitara neće da reaguje drastično na svaku naglu promenu temperature i time zahteva neki poseban setup radi recimo otklanjanja fret buzz-a i sl., ... jednostavno imaš vrhunski muzički instrument koji traje i ne stvara problem vlasniku kada želi na njemu da svira. Pored svega toga, nećeš imati u pratnji stalni psihički momenat da si se zajeb., i da si možda mogao odvojiti koju kintu više, kupiti jednom za svagda dobar instrument i "rešiti" taj problem (govorim o osobi koja zna šta hoće), ... umesto nekog "proseka" koga stalno nešto menjakaš za navodno bolje, da ne spominjem čučanje po oglasima sa takvim "prosek" instrumentima koje si usput naivno i tako revnosno kastomizirao i da te je više cenovno izašao taj "sport" nego da si kupio jedan CS model. :!:
U tome je poenta, u kvalitetu drveta i hardvera i trajanju. Zvuk je kod Fendera u nijansama da ni najveći "fenderaši" neće pogoditi o kom se tačno modelu radi. Ali će kopiju i loš instrument i te kako prepoznati po zvuku koji nema tu definiciju koja krasi Fender Strat - onaj zvuk kao "iz bačve" koji ima dubinu, širinu, prostornost, zovu ga bell ring like ton, ma kako već...
Oko kvaliteta izrade, osećaja u ruci, ...., tu i 300€ kopije izgledaju savršeno i samo se IDIOT sa ovim neće složiti.
aj stvarno jesi li ikad imao fendera, evo ja kupio pre mesec dana cisto iz zajebancije, posto nikad nisam imao jednog i mogu ti reci da vecina gluposti koju si ovde napisao nisu ni blizu tacne i cak mogu bez da se foliram da kazem da je moj p90 eura 90 telac bolja gitara i da bolje zvuci, a u nju je ulozeno 90 eura, kakve bre price o sviranju istog 60 godina, ti komadi koji postoje iz tih godina su uglavnom drzani u ormanu, a oni koji su svirani su doziveli popravki i popravki kao i svaki drugi instrument kakve bre zajebancije fender ovo fender ono, mislim nemoj da se ne razumemo opet, meni se moj strat dopada i super mi je ali daleko od toga sto si naveo, na njemu su vec promenjene i civije i magneti bas zato sto nisu bili nizasta a radi se o am std modelu a ne mex da ne pomoslis nesto pogresno

uzivaj

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 May 2013, 22:13

majtimika wrote: i cak mogu bez da se foliram da kazem da je moj p90 eura 90 telac bolja gitara i da bolje zvuci, a u nju je ulozeno 90 eura

uzivaj
Nema tu nikakvog foliranja, kad je to istina.. :ziveli: . 90e P90 telac radi bolje od vecine USA fendera. Bez proseravanja. Usa Fenderi su 70% bzvz, maltane svi od 2009tog na ovamo. Oni pre su recimo pola pola.
Prebaciti na 09.30
TO je to. :) :ziveli:
Moj PartJazzmaster Musima Blaster koji me je sve zajedno izasao ispod 300e...je fino parirao u konkurenciji sa 3k evra jazzmasterima /jaguarima :shock: ...iz 60tih i 70tih. Neke AVRI je oduvao npr. Mozda nije toliko fensi :nixweiss: , ali zvuk je super :)
Fender ima super gitara isto koliko ih ima koje su potpuno shit. Isto je i kod gibsona i kod svih ostalih firmi. Fender iz 50tih i 60tih ne mora biti dobar samo zato shto je star, ja sam probao par pre CBS fendera koji osim tog feela da drzis mator instrument nisu imali nishta bolji zvuk od nekih mladih fendera, cak je tu jedan Squier MIJ iz 82ge pojeo ih sve za dorucak! Probao sam previse gitara, i imao ih isto jako puno, znaci...iskljucivo je pravilo od gitare do gitare kako koja radi i to je to. Ono shto fender napravi za preko 1000e, moze da se napravi za 250-400 jura. ISTO TO.
I dalje volim Fender kao firmu btw. Kul su nekako, imaju neki shmek za razliku od gospode utegnute iz gibsona ili nedajboze hairy :metal: stvorova iz Obaneza. :XD: :ziveli:

jagoda

Post by jagoda » 17 May 2013, 23:08

Ukratko receno, sad smo naucili da je glupo kupiti gitaru koja kosta vise od 300 evra.

ToneChaser

Post by ToneChaser » 18 May 2013, 01:17

jagoda wrote:Ukratko receno, sad smo naucili da je glupo kupiti gitaru koja kosta vise od 300 evra.

Hahahhaha DA ! Zvuci kao neki prodavac sa KP koji prodaje svoje no name instrument i navodi ono cuveno - sije sve Fendere za 2 talanse duzine :XD:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 18 May 2013, 01:20

ToneChaser wrote:
jagoda wrote:Ukratko receno, sad smo naucili da je glupo kupiti gitaru koja kosta vise od 300 evra.

Hahahhaha DA ! Zvuci kao neki prodavac sa KP koji prodaje svoje no name instrument i navodi ono cuveno - sije sve Fendere za 2 talanse duzine :XD:
Ne, nije to poenta.
Kad dajes preko 1000e za instrument, ponesi neku gitaru koja radi super, bila ona skuplja ili jeftina....Samo kao referencu jer ne mora da znaci da je neshto shto je skupo, ujedno i dobro. Sigurno ima mnogo gitara koje su preskupe, ali rade super, ali imaju i neke od njih koje su precenjene, tojest u dosta slucajeva ne vrede para koje dajes za njih. :) :ziveli:
Isto tako ako kupujes jeftinu gitaru, isprobaj je u razlicitim uslovima (vece pojacalo, malo pojacalo, uz bubanj i ostale instrumente, na suvo...) i tek onda odluci da li je to bash instrument za tebe ili nije. Logotip nema veze sa tim.
A ako nisi kolekcionar niti profi muzicar, koji svira u mnogo razlicitih uslova i cesto gitaru izlaze zahebanim uslovima... , onda mozda ta teorija da ti ne treba gitara preko 300e i pije vodu. 300e je dovoljno za vrlo fin instrument koji ce posluziti svrsi bez ikakvih problema ili nedostataka. Naravno ako zelis neshto vishe od toga a ne uklapas se u prve dve kategorije, onda je to tvoj fetish i tada je svaki potez potpuno opravdan. Kupite svi gitare od 3-4k evra shto se mene tice a neki najsretniji mogu licitirati i za one preko 20.000e, shto da ne, samo napred! :) :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 18 May 2013, 05:58

Не капираш винтиђ :mrgreen:

Обрати пажњу како су 2. и 3. жица повезане на чивије :shock:

Post Reply