Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by nemanjavelimirovic » 18 May 2013, 10:27

Kristijan wrote:Не капираш винтиђ :mrgreen:

Обрати пажњу како су 2. и 3. жица повезане на чивије :shock:
Post moderna :mrgreen: :lol:

socio

Post by socio » 18 May 2013, 16:19

musima record... musima je zapravo bila dobar proizvodjac onomad... al ovo je nesto preradjivano

Image

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 May 2013, 16:24

Mali off, oko utisaka/stavova koji su izneseni na prethodnoj strani:

Znam samo jedno - kad mi je majti napravio gitaru, koju sada aktivno sviram vise od 2 godine, to mi je poljuljalo apsolutno sve stavove koje sam imao do tada (koje ili steknes vremenom+nekim svojim iskustvom, ili toliko puta cujes od drugih, kao "iskusnijih", za koje se nekad ispostavi da nemaju veze sa tim sto pricaju vec i oni prenose ono sto su culi od drugih), a to je mahom ono klinacko - sto je jeftino sigurno mora biti gore od onog sto je skupo, iliti, visoka cena je zasigurno i garancija kvaliteta. To jednostavno vise nije tacno.

Ok, idemo dalje... Plavi telac je samo dobro poljuljao te stavove, a kad sam probao tog majtijevog drugog Telca iz " <100e challenge ", tad se to sto je bilo poljuljano - srusilo do kraja, do temelja. Jer, kad sam je probao, nisam znao gde se nalazim, bukvalno, nisam mogao da verujem, a potom sam hteo da je ponesem sa sobom... Sto se mene tice, to je tacka. A gitara kosta koliko kosta, pa vi vidite.

Sta hocu da kazem? Puno se prica oko svega - fabrickih gitara, rucnih radova, kako jedno valja a drugo ne. Cinjenica je da rucni radovi nemaju preprodajnu vrednost, brendirane gitare imaju. Koga zanima preprodajna vrednost, zna se sta ce uzeti, a sta nece. Mene iskreno to ne zanima.

Da ne ulazim u pricu da je vecina ljudi koja je probala plavog Telca bila izuzetno zadovoljna (tako kazem cisto da ne ispadne da preterujem, ali su zapravo reakcije mnogo bolje i jace), da ne kazem da su bili u potpunoj neverici. Pri tome, to su ljudi koji se aktivno (neki i iskljucivo) bave muzikom, prebogati iskustvom, i znaju sta rade pri tome. Inace, imao sam kratko vreme i polovnog Strata AVRI 57 ('96. godiste valjda) koji nov u radnji sada kosta 198000rsd, koji je pored plavog Telca odavao utisak sklepanog govneta koje je napravio fizicki hendikepirani retard (izvinjavam se na politickoj nekorektnosti, ali ko ga jebe kad je tako).

Poenta je, po meni bar, da vise ne postoji ama bas nikakvo pravilo. Probao sam gitaru od 8k evra, i hteo sam da povratim koliko sam se odvratno osecao dok sam je svirao. A ovet, hteo sam da placem od srece kad sam svirao neke druge, uzgred budi receno, jeftine gitare.
Imao sam PRS-a koji je poooosteeeeeno skupa gitara (prodao sam je jer su mi trebale pare, jbg), i pricinjavao mi je neizmerno zadovoljstvo. Ali s druge strane, isto, ako ne i jos ludje zadovoljstvo sam imao kad sam svirao tog "90e P90" majtijevog Telca. To je sve sto znam, i iza recenog stojim.
Ostaje samo da se vidi kako ce te gitare (pri tome mislim na Plavog Telca, "P90 90e" Telca i na Telebabu No.2 u izradi) da se ponasaju za 20 godina. Nameravam da se licno uverim, pa se cujemo. :ziveli:

Isprobavajte, SLUSAJTE, i dobro izvagajte sta smatrate vrednim svojih tesko ustedjenih/zaradjenih para.

Pozdrav svima, uzivajte u KP. :ziveli:

Trzalica

Post by Trzalica » 18 May 2013, 16:51

Baba Slim wrote:.... Probao sam gitaru od 8k evra, i hteo sam da povratim koliko sam se odvratno osecao dok sam je svirao. A ovet, hteo sam da placem od srece kad sam svirao neke druge, uzgred budi receno, jeftine gitare.
Koje su to gitare od 8k € koje ne spadaju u Gibson i Fender ligu? Neka nova izdanja? Hand made izdanja? O čemu ti pišeš drugar?!? Šta je za tebe jeftina gitara? Ibanez RG od 350€? Squier od 250€ Ili Fender Mex od 400€? Možda neki Šekter, Lekter, Sranjter i sl.???
Vidiš, i ja sam probao gitare od 8k eura, do hand made reprezentativnih izdanja, ... i hteo sam da povratim koliko su te gitare identične nekim std. modelima od 1000-2000€. Eh da, uvek sam "plakao" od sreće kada sam u rukama imao najobičniji STANDARD Gibson ili Fender!
Baba Slim wrote:Poenta je, po meni bar
Ovde si jedino u pravu. Ukus je tvoj ličan stav, ... i ne nameći ga celom forumu kao aksiom! :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 18 May 2013, 17:30

Kristijan wrote: Обрати пажњу како су 2. и 3. жица повезане на чивије :shock:
Heh, amateri svome gradu, ovako se to radi
Image
:mrgreen:

ToneChaser

Post by ToneChaser » 18 May 2013, 17:43

Trzalica wrote:
Baba Slim wrote:.... Probao sam gitaru od 8k evra, i hteo sam da povratim koliko sam se odvratno osecao dok sam je svirao. A ovet, hteo sam da placem od srece kad sam svirao neke druge, uzgred budi receno, jeftine gitare.
Koje su to gitare od 8k € koje ne spadaju u Gibson i Fender ligu? Neka nova izdanja? Hand made izdanja? O čemu ti pišeš drugar?!? Šta je za tebe jeftina gitara? Ibanez RG od 350€? Squier od 250€ Ili Fender Mex od 400€? Možda neki Šekter, Lekter, Sranjter i sl.???
Vidiš, i ja sam probao gitare od 8k eura, do hand made reprezentativnih izdanja, ... i hteo sam da povratim koliko su te gitare identične nekim std. modelima od 1000-2000€. Eh da, uvek sam "plakao" od sreće kada sam u rukama imao najobičniji STANDARD Gibson ili Fender!
Ovde si jedino u pravu. Ukus je tvoj ličan stav, ... i ne nameći ga celom forumu kao aksiom! :ziveli:

Tako je bravo! Dok sam citao njegov post odmah sam se pitao, jao kada ce trzalica da dodje da odgovori na ovo i onda videh dole da si odgovorio i srce mi je bilo puno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Po njemu i slicnima ispade da je bolje imati gitaru od 300e a ne od 30 000e. A to sve zato jer podsvesno od jeftine gitare ne ocekujemo nista i onda onda ako ostvari onaj 1% onda ispadne preeedobra, a od veoma skupe gitare ocekujemo i nemoguce, kao da je drvo sa druge planete, i onda ta gitara ispuni 92% ocekivanja, ali ne i 99% i odmah se razocaramo i to se sve svede na - zgadilo mi se dok sam je drzao u rukama.

I vecito neko prica da su jeftine gitare dobre a cim skupi novac kupi skupu, pa jos skuplju pa najskuplju, ili pak zelid a je kupi a nema novca i onda se tesi ovakvim pisanijama !
Last edited by ToneChaser on 18 May 2013, 17:49, edited 1 time in total.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 May 2013, 17:45

@Trzalica: Nisam se tebi obracao, pa samim tim ne znam ni zasto se osecas prozvanim. :) A naravno da necu trositi vreme da tebi bilo sta objasnjavam, jer koliko mi se cini, tebi je sve jasno, i sve znas i vise nego dovoljno dobro. :ziveli:
Trzalica wrote:
Pogresio si, "drugar". Ovde je poenta:
Isprobavajte, SLUSAJTE, i dobro izvagajte sta smatrate vrednim svojih tesko ustedjenih/zaradjenih para.
:ziveli:

@Guv'nor: Sta ces, kad se nema za nove zice. Lik je objasnio. :)

@ToneChaser: :ziveli:

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 18 May 2013, 17:51

Bilo bi dobro da moderatori ovde zabrane kloniranje članova, pošto je očigledno da se ovaj "pametni" klonira.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 18 May 2013, 18:09

Admini dele banane ip adresama, pa moramo njih da cekamo

Audio

Post by Audio » 19 May 2013, 12:07

ToneChaser

Post by ToneChaser » 19 May 2013, 12:23

Audio wrote:http://www.kupujemprodajem.com/prodajem ... d=22119620

Hahaha, kakva pismenost !!! :mrgreen:
Da nije neki rod sa Ljubotrifušom ? :XD:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 May 2013, 17:07

Moze da bude svashta, a moze da bude i nishta! :XD:
http://www.kupujemprodajem.com/music-ma ... d=22238682
Moze da bude da su vrisnuli trafoi pa da pojacalo vredi 120e recimo bez istih.

xspaceman

Post by xspaceman » 19 May 2013, 17:35

nemanjavelimirovic wrote:Moze da bude svashta, a moze da bude i nishta! :XD:
mozda je samo zvizno osigurac!? :bambi:

andrej]

Post by andrej] » 19 May 2013, 17:50

nemanjavelimirovic wrote:Moze da bude svashta, a moze da bude i nishta! :XD:
kako kome. ako ti nije crnjak da se malo zanimas po netu (i nabavis/napravis brojac i motalicu sa busilicom), onda ni crko trafo nije problem - sigurno mu laminacije nisu pregorele.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 May 2013, 19:50

Imam ortaka koji drzi studio i redovno kupuje polu ispravne, neipsravne stvari. Lepo ode po pojacalo, odnese ga kod majstora, pa onda pregovara sa covekom koji prodaje.
Na kraju uvek dobije ispravno pojacalo za dobre pare.

Post Reply