Pozdrav drugovi...
Prije 3 dana sam kupio Mixetu Yamaha MG102c polovnu,rekao je da je ispravna,međutim nije mi došao Adapter uz nju....
Pošto nisam mogao nabaviti adapter (Za napajanje) , otišao sam do električara da mi on to ugradi....
On je napravio adapter,spojio ga sa mixetom i upalio...
Došao sam kući da isprobam,Uključio mikrofon u ulaz,zvučnike na izlaz,međutim nit šta ulazi nit izlazi..
Power,Peak lampice gore, i malo me zbunjuje to što mi Tabla "Master level volume" svijetli do vrha....
Možda je do Adaptera (Voltaža,amperaža),ili nije dobro spojio (Pošto je otvorio mixetu i lemio žice),ili ja nisam dobro kablove priključio??
Hvala pozz..
Šta je s mixetom?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Šta je s mixetom?
Mislim da ovde verovatno leži srž problema. I kako to misliš majstor je "ugradio" napajanje? jel ta mikseta ima odvojeno napajanje?Dzenson wrote:rekao je da je ispravna,
- sirac-šunka
- vragolan
Ima odvojeno napajanje.
Nije trebalo da daješ da ti u miks ugrade napajanje, nego da ti naprave posebno u vidu običnog adaptera, samo što bi ovaj bio malo veći.
Vrlo moguće da majstor nije potrefio sve kako treba i da je ugradio nešto što mu je bilo pri ruci, kako obično oni to rade. Za dobro napajanje ti treba trafo koji bi trebalo neko da namota itd...
A možda se zbog lošeg napajanja nešto pokvarilo plus. Pa nikada nećeš saznati da li ti je lik uvalio lošu miksetu.
Trebalo je odmah da ga pozoveš i kažeš, nismo se tako dogovorili, il pošalji napajanje, il vrati pare.
Nije trebalo da daješ da ti u miks ugrade napajanje, nego da ti naprave posebno u vidu običnog adaptera, samo što bi ovaj bio malo veći.
Vrlo moguće da majstor nije potrefio sve kako treba i da je ugradio nešto što mu je bilo pri ruci, kako obično oni to rade. Za dobro napajanje ti treba trafo koji bi trebalo neko da namota itd...
A možda se zbog lošeg napajanja nešto pokvarilo plus. Pa nikada nećeš saznati da li ti je lik uvalio lošu miksetu.
Trebalo je odmah da ga pozoveš i kažeš, nismo se tako dogovorili, il pošalji napajanje, il vrati pare.
Ne vjerujem da je crkla...isad sve svijetli....sirac-šunka wrote:Ima odvojeno napajanje.
Pošto je teško nači taj uključak , on je uzeo IBM adapter,valjda od laptopa,iste snage , rastavio i zalemio valjda gdje se to i nalazi....
Šta predlažeš? ne mogu je vraćčat sad momku gdje sam je kupio,jedino da mu odnesem da je ponovo pokuša spojit fino....
Šta misliš da kupim univerzalni adapter,koji štima snagu sam sebi pa da proba to odradit??
Napajanje od laptopa ne odgovara za audio uređaje. Laptopu nije potrebna struja koja je "lepa" poput baterije, dok audio uređajima jeste.
Zaboravi na univerzalni adapter, takve stvari ne postoje (svaki adapter je univerzalan u smislu da uredjaj vuce onoliko ampera struje koliko mu treba (do neke granice koju adapter moze da podnese)), napon se mora poklopiti sa naponom na kom radi mikseta. I moguce je da (ako je mikseta istovremeno i snagas) adapter jednostavno ne moze da potera miksetu kako treba
A opet, postoji jos 100 stvari koje mogu da ne rade
A opet, postoji jos 100 stvari koje mogu da ne rade
- sirac-šunka
- vragolan
Upravo to - kad uključiš miks sve svetli, a ton loš, nikakav, ili ga nema, desilo se meni jednom sa Soundcraftom i jesu otišli neki kondenzatori na glavnom izlazu, popravka je koštala oko 20-30 evra, ne sećam se.
Ne bih da te plašim, ali mi se ništa tu ne sviđa, ni to napajanje, ni trenutno stanje, ni ponašanje miksete...
Treba ti adapter-napajanje, baš onakvo kakvo daje proizvođać, potpuno istih karakteristika, voltaža, snaga, polaritet, stabilasani/nestabilisani itd... Dakle, neće ti pomoći univerzalni adapter nikako. A inače, najveći broj kvarova kod pedala, ritam mašina, mikseta sa neintegrisanim napajanjem i sl. je upravo prouzrokovan lošom strujom, dakle, neadekvatnim napajanjem-adapterom. Tako mi je rekao čovek koji meni srećuje opremu.
Samo još mogu da dodam - Srećno!
Ne bih da te plašim, ali mi se ništa tu ne sviđa, ni to napajanje, ni trenutno stanje, ni ponašanje miksete...
Treba ti adapter-napajanje, baš onakvo kakvo daje proizvođać, potpuno istih karakteristika, voltaža, snaga, polaritet, stabilasani/nestabilisani itd... Dakle, neće ti pomoći univerzalni adapter nikako. A inače, najveći broj kvarova kod pedala, ritam mašina, mikseta sa neintegrisanim napajanjem i sl. je upravo prouzrokovan lošom strujom, dakle, neadekvatnim napajanjem-adapterom. Tako mi je rekao čovek koji meni srećuje opremu.
Samo još mogu da dodam - Srećno!