monitoring in ears

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nikdrums

monitoring in ears

Post by nikdrums » 08 Jun 2013, 15:56

Kolege muzičari , može li me neko uputiti gde mogu nabaviti "spravu" sa kojom bi mogao podešavati jačinu zvuka gitare , bubnja , vokala u monitoringu ( slušalicama ) . Naravno i kada je potrebno neke instrumente totalno mutirati , a nekima smanjiti jačinu.
Nadam se da ćete mi pomoći , dosta mi je važno .
Hvala

andrej]

Re: monitoring in ears

Post by andrej] » 08 Jun 2013, 16:20

problem mozes resiti na nekoliko nacina. ako nemas srece da ti mikser nema odgovarajuce opcije, resenje nije jeftino.

resenje 1: ako ti mixer ima 'monitor' potenciometar na svakom kanalu i 'monitor out' izlaz, na taj izlaz povezes pojacalo za slusalice ili transmiter za in-ear monitoring.

resenje 2: ako ti mixer ima 'aux' potenciometre na svakom kanalu i 'aux' izlaz, na taj izlaz povezes pojacalo za slusalice ili transmiter za in-ear monitoring.

resenje 3: ako mixer ima send/return dzek na svakom kanalu, izvuces send i ukopcas ga u drugi, mali mikser (neka jamahice, nesto tako), u koji mozes i direkt sluske da ukopcas, a mozes i transmiter. taj mixer ti sluzi za miksovanje monitor signala. cena: kolko kosta mali mikser?

resenje 4: ako mixer nema send/return, ti nabavi mali mikser za monitoring (kao u prethodnom predlogu) koji IMA send/return, pa izvuci sendove na inpute od tog drugog miksera. na malom miksuj monitoring, na velikom front-of-house. cena: kolko kosta mali mikser sa sendovima?

nikdrums

Re: monitoring in ears

Post by nikdrums » 08 Jun 2013, 21:11

Bravo za objašnjenje :bow:

Post Reply