Kućište za wah pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Kućište za wah pedale

Post by nemanjavelimirovic » 16 Jul 2013, 02:34

Jel neko procitao tekst oglasa kod daphon pjedale? Ja umro i vaskrs'o od smeha. :XD:
Spoiler:
super pedala za pumpanje

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 16 Jul 2013, 09:25

acikast wrote:Hvala na odgovorima. Ako bi nabavio ovu daphon volume pedalu sa kp da li bih mogao bez problema da joj ugradim 3PDT a da ne poremetim hod pokretnog dela?
To ne bi trebao da ti bude problem. Ja sam u ovaj eko stavio dpdt ali longer shaft. Ovaj regularni nije mogao da bude dodirnut od strane noznog kontrolera.
Ps pise iron + plastic. Sta li je plastika to vec nisam siguran.

acikast

Post by acikast » 16 Jul 2013, 09:54

Slučajno sam sinoć video da na sajtu mix music-a ta ista daphon pedala nova košta 24 eur. A lik na oglasima inače traži 25 eur :). Postavio sam i oglas na kp, neću žuriti. Hteo bih da imam kvalitetno kućište u koje ću ugraditi wh10 za letnje funk svirke, ne kupuje mi se wh10 sa plastičniom kućištem

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 16 Jul 2013, 11:17

acikast wrote:Slučajno sam sinoć video da na sajtu mix music-a ta ista daphon pedala nova košta 24 eur. A lik na oglasima inače traži 25 eur :). Postavio sam i oglas na kp, neću žuriti. Hteo bih da imam kvalitetno kućište u koje ću ugraditi wh10 za letnje funk svirke, ne kupuje mi se wh10 sa plastičniom kućištem
Nov wh10 je u metalnom kucistu. Ali nije jeftin. Mozda naletis na neki EKO, oni su u gvozdju. A uglavnom su dzabe. Mislim da sam vidjao i Boss fl 5 ili kako se vec zove onaj vol kontroler. Isto oko 30 e polovan. Prati oglase i nacices vec nesto.

acikast

Post by acikast » 16 Jul 2013, 11:30

Hvala. Pregledao sam sinoć i našao daphona i Boss volume pedalu za 30 eur, samo me kod tih pedala brinula ugradnja prekidača.Našao sam i staru verziju wh10 ali mi se ne uzima plastično kućište. Ovo će mi biti wah za eksperimentisanje i verovatno ću probati više različitih šema s vremenom. Zato je čini mi se najsigurnije uzeti kućište CB i slično, ali kao što sam rekao neću žuriti

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 16 Jul 2013, 11:40

acikast wrote:Hvala. Pregledao sam sinoć i našao daphona i Boss volume pedalu za 30 eur, samo me kod tih pedala brinula ugradnja prekidača. Zato je čini mi se najsigurnije uzeti kućište CB i slično, ali kao što sam rekao neću žuriti
Pazi, ako te to brine uzmi manji prekidac i izbusi sa strane, kao u Cry Baby signature Buddy Guy-a. Samo sto je to kod njega prekidac za vol/wah. Ili kao morli, stavi mikro taster na dodirni deo i onda ti je wah ukljucen dok ti je noga na kontroleru. Ja sam to uradio ( taster ) i onda sam iskoristio onu rupu u kojoj je DPDT ( LE dioda postaje beskorisna kad znas da wah radi samo kad je noga na njemu ) za menjanje sa wah na vol.

acikast

Post by acikast » 16 Jul 2013, 17:47

Pa to bih najradije uradio jer sam skoro ptobao crybaby 95Q i oduševio se tom funkcijom. Koji je to kontroler tačno u pitanju, pretpostavljam da ga ima u Mg-u ili proelectronic-u?
Još jedna stvar, može li tada wah biti true bypass?

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 16 Jul 2013, 18:44

Ja kad kazem kontroler mislim na gornji deo wah wah pedale sa sve potom/zavesicom za ldr. A ti mene pitas za prekidac. Naravno da moze, samo uzmi dpdt i povezi ga kao uobicajeni dpdt. Ako pricamo o tasteru kao na morliju, onda potrazi negde dptd taster i pre povezivanja proveri koja strana je uglavnom "ukljucena" kad nije pretisnut. Ja ga nisam nasao u prodavnicama u Srbiji. Dobio sam na poklon hpru starih delova ne koriscenih i medju njima sam nasao taj taster. A video sam u banzaiu da ima. Ako pricas o mikro prekidacu ( ne tasteru ) to ima u mg-u i elementi. Ako se ja dobro secam. Imam ja jedan ogavni, ruzni koji sam iscupao iz nekog aster pojacalceta pa ti mogu poslati, samo nije bas "sturdy". Ali ce ti raditi posao kao i ovi ostali.

acikast

Post by acikast » 16 Jul 2013, 22:34

Oprosti sto nisam bio najjasniji. Mislio sam na taster kao što koristi taj Morli ili Crybaby 95q (ako uopste koristi isti sistem) jer mi se svidja ideja da ne moram da uključujem pedalu već samo da krenem da pomeram nožni kontroler wah pedale i odmah dobijem zvuk iz pedale.Iskreno, taj sistem mi nije poznat uopšte ali bih jako voleo da ga ugradim. To bi mi znatno olaksalo posao. Nasao sam momentary DPDT na sajtu Banzai-ja, verovatno si na njega mislio

Mugen_Gica

Post by Mugen_Gica » 17 Jul 2013, 00:23

acikast wrote:Oprosti sto nisam bio najjasniji. Mislio sam na taster kao što koristi taj Morli ili Crybaby 95q (ako uopste koristi isti sistem) jer mi se svidja ideja da ne moram da uključujem pedalu već samo da krenem da pomeram nožni kontroler wah pedale i odmah dobijem zvuk iz pedale.Iskreno, taj sistem mi nije poznat uopšte ali bih jako voleo da ga ugradim. To bi mi znatno olaksalo posao. Nasao sam momentary DPDT na sajtu Banzai-ja, verovatno si na njega mislio
Momentary je taster na nasem :). Samo prveri koja strana je on pre lemljenja. Proveri da li je mini, tj da nije ovaj veci kao ovi za pedale. Radice ti i taj, ali nema poente niti smisla da koristis tu grdosiju. I povezi ga kao truebypass ali bez le diode, tj
http://www.generalguitargadgets.com/dia ... dt_std.gif

Primera radi ovaj moj mini momentary dpdt je dugacak i sirok 8.5 mm, i visok 12 mm ( kad ga pritisnem onda je 8 :) ).

acikast

Post by acikast » 17 Jul 2013, 01:02

Super, to je to onda. Njesra je što sam pre nedelju dana naručio robu sa Banzai-ja tako da neću u skorije vreme. Drugari forumaši, ako neko nešto u skorije vreme naručuje sa Banzai-ja javite mi se preko foruma da se priključim kupovini, kupio bih
http://www.banzaimusic.com/APEM-DPDT-Sw ... ntary.html
mislim da će taj završiti posao

Post Reply