Trazim luper

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ApplePie

Re: Trazim luper

Post by ApplePie » 04 Oct 2013, 11:26

Ima sad toga kod nas da biraš, nije to problem. Ima pravih akomulatora sa gelom i u ovakvom pakovanju sa ćelijama unutra. Kao da je neko strpao 6 ili 12 punjivih baterija unutra. Najbolje bi bilo da nadješ nekog elektroničara da ti proračuna koliki ti kapacitet treba i da ti sklepa odgovarajući punjač. Jeftino rešenje, i još ako nisi gadljiv na kineze, za pristojne pare možeš da napajaš i ozvučenje i efekte.

Mogli bi da pokrenemo i nekakav forumski projekat, imamo dovoljno aktivnih forumaša da skockaju šemu, ploćice, jeftine delove, gde i šta nabaviti... neće da se baci :)

komil

Post by komil » 04 Oct 2013, 19:49

zipe wrote:To mi reci, ovakav neki akumulator mi treba, gde mogu da se nabave ?
U elektro-radnjama ima toga. To se koristi u dosta uređaja, npr. oni dečiji automobičlići (što deca voze).

andrej]

Post by andrej] » 05 Oct 2013, 17:07

ja mislim da ni jedan luper na trzistu ne valja, makar od ovih extended-functionality lupera. onaj ditto je pokrio dobro taj minimal-functionality deo trzista.

tako da ostaje mesta za mene da napravim luper u sledecih godinu-dve, kad mi obaveze dozvole. nije ni tesko, ne treba ti dedicated dsp chip, kakav bilo arm ce da radi savrseno.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 09 Oct 2013, 11:05

Rocker.
MF veteran

Post by Rocker. » 09 Oct 2013, 12:25

zipe

Post by zipe » 09 Oct 2013, 13:05

Da li je neko koristio Vox Lil Looper ? Gledam po netu tutoriale o istom ali nisam naleteo na informaciju da li postoji opcija kada zelim da snimim nesto na loopu 2, da sa automatski iskljuci loop 1 ? Jer drugacije se ne mogu napraviti dve fraze, mislim tipa strofa pa refren, mislim kako ces refren ako strofa ide i dalje ? ili moras da klikces nogom brzo ko blesav u nekim mili sekundama za to sto zelim ?

zipe

Post by zipe » 09 Oct 2013, 13:17

dejankuki wrote:Vox lil' looper... zajeb' sve one dodatne dzidza midze.. efekte i sranjca..

ima dve pedale i mogucnost da snimis dvefraze, plus unutarnji quantizer koji quantizuje dva loopa... i jos neke zajebancije...

pogledaj njeove performanse na YT..

Image

a imas i jaceg mu brata
Image

sta je quantizer ?

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 09 Oct 2013, 16:15

Cortex wrote:
Jesi video kako Dzon Skofild svira svoj Bumerang ?? ... u carapama,covece !!! imas u "rig rundown" :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JAMijOts ... kzIn49LHoQ[/youtube]

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 09 Oct 2013, 16:40

ej jesam, on ga bas kul koristi, a i ovi tasteri na bumerangu su pogodniji za te male snippet-e melodija/soloa jer zahtevaju brzo gazenje i manipulaciju, on doduse koristi osnovne funkcionalnosti, mogao bi to i dl-4 :P

ova trojka je ludilo. mada, kad si Mike Hermann sve ti je ludilo...covek kida kako svira

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 09 Oct 2013, 22:13

zipe wrote:da li postoji opcija kada zelim da snimim nesto na loopu 2, da sa automatski iskljuci loop 1
Licno nisam koristio luper, ali mislim da po manualu moze...

mada, po izledu bih rekao a looper nije toooolko sirok, pa se jednim nagazom na obe pedale moze jedan iskljuciti, a drugi pustiti da snima... ili na kraju, mislim da se moze to srediti dodatnom uklj/isklj pedalom... u svako slcaju, loopovi mogu biti totalno nezavisni jedan od drugoga, a i zavisni... a ima i neka opcija auto record...

zipe wrote:sta je quantizer ?
ako ukljucis metronom... i sad prilikom snimanja malkice zakasnis, ili pozuris... tj. skratis ili produzis loop, quantizer ti malo zrihta loop da stane u tacno predvidjeno vreme.. ili u drugom slucaju zrihta dva loopa da traju istovetno...

Creating phrases of a precise length (Loop Quantize)
If you use the TAP button to specify the tempo before
recording, the Loop Quantize function will be enabled.
The recording length will automatically synchronize
with the tempo and time signature.
When the Loop Quantize function is enabled and
recording has started (TAP button: blinks red), the
following operations will occur if the LOOP pedal is
pressed and the recording is stopped.
• If you press the LOOP pedal, the end timing is
automatically corrected, the accurate loop length will
be created and the recording will stop

nadam se da sam pomogao nekome...

zipe

Post by zipe » 09 Oct 2013, 22:22

hvala ti dejankuki, pomogao si.

Ako neko ima informaciju gde ima vox lil looper da se uzme (nema ga trenutno u sky musicu) neka okaci...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 09 Oct 2013, 22:32

Ne verujem da mozes na lil looperu da se setas sa trake na traku kako ti dune, to ne moze ni njegov veci brat vdl1. Veci ima tu pedalu kojkom mozes da uradis crossfade dovoljno brzo ali plasim se da si osudjen na pritiske da dugmeta ne bi li to uradio na malom.
Napisao sam ti vec u prvom postu - loopere dizajniraju neki ljudi koji nemaju blage veze sa tim sta ljudima treba,nisu uopste istrazili ciljnu grupu i sad tako lutaju pretpostavljaju krcaju uredjaje glupavim opcijama koje nikome ne trebaju a osnovno ne mozes da uradis.

zipe

Post by zipe » 09 Oct 2013, 22:41

da, izgleda da je tako, ono sto sam mislio da podrazumeva svaki looper pre nego sto sam uopste krenuo da se zanimam za kupovinu, ispada da nema ni jedan...
u svakom slucaju skontao sam da mi ta opcija prebacivanja sa jednog na drugi i ne treba, zbudzicu vec nesto sa tim opcijama koje imam.

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 14 Oct 2013, 20:33

Ja imam par pitanja. Ovako, do sad nisam imao kontakta sa luperima, a bio bi mi jedan potreban za unplugged svirku, jer sviram sam sa vokalom. Ovako, meni nisu potrebni ritmovi, ali me zanima, kako funkcionise zivo snimanje pratnje, na osnovu cega pedala zna kada treba da krene ponavljanje i da li moram da budem precizan u mili sekundu sa paljenjem i gasenjem pedale, da li ce seckati, na primer na kraju ako malo ranije pritisnem, ili praviti pauzu ako malo zakasnim (preskakati)? U opisima ovih pedala sam video da ima fora sa na primer 99 memorijskih lokacija za snimanje. Da li bi mogao, na primer da nasnimim pratnju za solo ili intro, u ostalom nebitno, kuci, pre svirke, ako mi je potrebno za na primer deset pesama, i u toku svirke menjam po brojevima, i da li ce se snimljena pratnja vrteti u krug, kao i osnovna funkcija lupera? :)

Post Reply