Pomoc oko mikrofonatj efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
KotzKaloney

Pomoc oko mikrofonatj efekata

Post by KotzKaloney » 02 Dec 2013, 16:15

Pozdrav! Pre neki dan sam kupio behringer suvu miksetu i neko pojacalo i to sve radi ekstra kad prikopcam klavijaturu...E,sad,kada prikopcam mikrofon,glas pevaca se jadno cuje jer nema efekata na mikseti...Postoji li nesto u sta bih mogao da prikopcam mikrofon,pa onda to u miksetu,kako bi ubacio efekte za mikrofone? Takodje,zeleo sam da pitam sta je vokoder? :)

Trooper
Urednik

Re: Pomoc oko mikrofonatj efekata

Post by Trooper » 02 Dec 2013, 17:10

Imas vokalne pedale i procesore sa mikrofonskim ulazom, ja npr koristim TC Helicon X1 za distorziju na vokalu. Vokoderi su procesori koji digitalizuju vokal, primenjuju neki efekat na isti i reprodukuju ga. Sto znaci, bilo kakva digitalna pedala/proc je vokoder

komil

Post by komil » 02 Dec 2013, 17:42

Možeš da kupiš vokalne pedale, sa mikrofonskim ulazom, ali logičnije je da kupiš neki efekat koji ima linijske ulaze/izlaze i da ga priključiš na miksetu. Jer, tako ćeš moći na kojem god hoćeš kanalu da staviš efekat. Pretpostavljam da si uzeo polovno Behringer miksetu, prednost ovih novih je što već sve imaju te efekte, a istih su dimenzija.

KotzKaloney

Post by KotzKaloney » 03 Dec 2013, 15:28

pa da,mali budzet pa sam uzeo polovno...aj preporucite nesto polovno jeftino da uzmem bar da ima eho ili neke efekte za muskog pevaca...pretpostavljam,niko ne radi bez efekata jer lose zvuci...

Cope

Post by Cope » 03 Dec 2013, 18:44

Koji je mikrofon?

komil

Post by komil » 04 Dec 2013, 09:45

Pa jeste, pomoglo bi da daš više informacija, gde sviraš, kakvu muziku, koja mikseta i mikrofoni. Ali kad već furaš Behringer onda je ipak jasno i da je cena bitan faktor. Traži recimo polovne Alesis Microverb, ART FXR...

Glavni problem je što dobijaš još jednu spravu za nošenje na svirke, povezivanje (kablovima!) i treba ti mesto gde ćeš da je staviš na svirci itd. - to sve možda ne izgleda uopšte bitno ali posle 5-te svirke ti postane, shvatiš da ima ista takva behringer mikseta sa već ugrađenim efektima i da ne košta mnogo više od ove koju imaš.

Cope

Post by Cope » 04 Dec 2013, 16:48

Integrisani efekti na jeftinim miksetama su gotovo neupotrebljivi. Ako pevač ima dobar mic i ako pre svega zna da peva, efekti mogu da se dodaju tek u tragovima.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 05 Dec 2013, 07:31

Možeš da dokupiš neki half-rack reverb efekat, poput Alesis i slično, ali kontam da je to već pola i više cene od onoga koliko je koštao taj mikser u startu. Po mom mišljenju, to nije isplativo ulaganje. Ja bih radije prodao taj mikser i dodao malo para i kupio, za početak, mikser od iste firme, s tim da ima efekte. Ja već 6-7 godina rabim Behringer Xenyx 1204 mikser za svakojake potrebe, samo zato što ima čist ton i lep hall, i isplatio je dosad nebrojeno puta svoju težinu u zlatu. Evo, pitaj Cope-a kako je večeras radio za vokale na svirci.

Cope

Post by Cope » 07 Dec 2013, 11:26

tommytigh77 wrote: Evo, pitaj Cope-a kako je večeras radio za vokale na svirci.
Ima i snimak ako koza laže... :mrgreen:

Post Reply