Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- rock action
Re: Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...
mozda je oftopik a mozda i nije, ali jos pocetkom godine su poste preko otisle u pm sa taksama. znam po bendovima koji su se zalili da su postarine otisle u materinu da se posalje recimo vinil ili disk postom, ispadne veca postarina nego sama plojka. "Just went to mail an LP to the UK via 1st class airmail. USPS wanted $33. Hold on while I wipe the drool off my computer, my jaw is still hanging open. FUCK THE USPS."
bilo je dosta komentara i price na tu temu, medjutim jedan komentar sam morao da zabelezim: "we should start an underground postage service run by black metallers on meth who deliver the mail with owls and badgers"
bilo je dosta komentara i price na tu temu, medjutim jedan komentar sam morao da zabelezim: "we should start an underground postage service run by black metallers on meth who deliver the mail with owls and badgers"
Jesu pukli... nanjušili lovu od online kupovine. Ja sam naručivao iz USA za Kanadu, na ortakovu adresu i sve je to funkcionisalo al ove godine mu poštar naplaćuje još 20 dolara kada donese paket, kao neka taksa. Inače slanje povećeg paketa iz Kanade ovamo je 15 dolara i stgne za 20 dana, bez carine of kors bat desio se puuuc.
USPS je bio pred bankrotom i poceli su da dizu cene prosle godine. Jbg, sve vise banaka salje elektronski izvode, i puno ostale papirologije sad ide na mail ili mobilni. Mnogo manje salju ljudi postom i otisle cene u djavola da bi ostali u poslu. Shame
Narode, da li bi cimali na granici ortaka koji bi mi uzeo djitru preko thomanna i doneo licno? Mora li da se prijavljuje ili kako to vec funkcionise ? 

samo ako je vide 

Pa realno hoce, autobusom ide. I sta sad, kaze kako je njegova i to je to?
Nema nekog carinjenja i slicno? Hvala! 

Pa nije bas
U teoriji, svoju gitaru prijavljujes prilikom izlaza iz zemlje i onda te ne diraju prilikom ulaza. Ako te uhvate prilikom ulaza, sve sto nemas prijavljeno prilikom izlaza mogu da smatraju kao da si kupio i mogu da te drndaju za carinu. Naravno, moze da proba sa tim pristupom, kaze da je njegova, imao je oduvek, bla bla...mozda ce da upali, mozda nece. Ako poskida etikete i nalepnice mozda pomogne. Ja sam bio jednom da prijavim gitaru koju iznosim iz zemlje i rekli mi da ne mora ako se vidi da nije nova, da nece da me diraju kad je vracam. I nisu me dirali, al je nisu ni videli jer je bila rasklopljena u koferu. Sve zavisi od raspolozenja carinika...jednom su me odvojili iz reda i gurnuli mi torbu u skener. Bila je puna pedala, delova za elektroniku, delova za gitare...onaj samo gleda na monitoru i nista, procaskali gde sam bio i pustio me dalje, nije me ni pitao sta je
A u posti su hteli da me hapse sto sam porucio 12 kondenzatora za pedalu. Kazu mnogo to 

hvala care na infou!
Nadam se da ce proci glatko, van ruke zakona. 

ja sam letos (pricao sam to vec) isao za hr i nosio gitaru, tad su vec bili usli u eu, po ulasku sam uredno prijavio i lik mi je rekao da prodjem , tako i hrvatski carinik, e sad ja sam je i ostavio tamo i nisam je vracao tako da ne znam sta bi bilo da sam izlazio iz drzave i nemam prijavu, ali kontam da posto me nisu cimali na ulasku ne bi ni na izlasku, ali moguce je i da im se samo nije cimalo posto je bilo 4 ujutru, ko ce ga znati, drugar kojio je kamiondzija i mlati svuda po evropi non stop nosi gitaru sa sobom i kaze da ga niko ne cima , takodje prijavi da je ima na grani ali isto tako prolazi kao i ja. Ako ga pocnu cimati neka se vadi da je njegova gitara , da je sa njom i usao u drzavu i isao je kod prijatelja u posetu i da malo sviruckaju, obavezno neka skine nalepnice i neka je malo zamasti.
moze da je relic-uje, sigurno pali 

Nek ponese neki stari kofer ili torbu za gitaru, poskida etikete i nalepnice ako ima i tako je prenese. Velika je verovatnoca ako vide staru torbu da ce zagristi da je gitara njegova.
Ja sam letos isao u Hrvatsku i nosio gitaru, uredno prijavio na carini da je moja i da je nosim za svoje potrebe, lik je pogledao i nista nije rekao a nije nigde ni upisao. Gitaru sam ostavio tamo a kad sam se vracao niko me nije nista pitao, a isto bi kad nema dokaza da sam je nosio...
Ja sam letos isao u Hrvatsku i nosio gitaru, uredno prijavio na carini da je moja i da je nosim za svoje potrebe, lik je pogledao i nista nije rekao a nije nigde ni upisao. Gitaru sam ostavio tamo a kad sam se vracao niko me nije nista pitao, a isto bi kad nema dokaza da sam je nosio...

- mislim_stvarno
malo je offtopic jer nema mnogo veze sa opremom, ali treba mi mala pomoc 
zna li neko da li amazon salje kod nas (znam da salje diskove i knjige, ali me zanima za sitniju tehniku i ostale sitne gluposti)?

zna li neko da li amazon salje kod nas (znam da salje diskove i knjige, ali me zanima za sitniju tehniku i ostale sitne gluposti)?
kad sam porucivao sa amazona cesto ne moze da se izabere srbija za shipping. Sigurno nije za sve stvari, ali cesto vidjam da izbacuje gresku za adresu bas kad mi treba nesto 

- mislim_stvarno
Malo sam pretraživao prodavnice muzičke opreme u Budimpešti i našao sam nešto, ali ako neko ima preporuku dobro bi mi došla, jer planiram da odem po pojačalo pa da ne lutam mnogo.