Koji adapter?!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Koji adapter?!
to na slici je stereo jack. Hoces da prekines konekciju sa jedne strane na sleeve.
haha ma znam da je stereo nego jebes ga nisam mogao da nadjem sliku iznutrica 6.3mm jacka pa da ga ***** f-in google...
znaci to je to, kao sto sam opisao, na ulazu u pedalu koja pravi problem, samo razvezes ground sa tog patch kabla tj jacka samog kablica?
znaci to je to, kao sto sam opisao, na ulazu u pedalu koja pravi problem, samo razvezes ground sa tog patch kabla tj jacka samog kablica?
jea, al samo s jedne strane. s druge strane je povezan, da bi se shield i dalje ponasao kao 'deo kucista' odnosno faradejev kavez.
yeah yeah tolko sam skapirao 
u super odmah cu probati kad dodjem kuci. ja sam tako svirao i svirke i nije to bilo nepodnosljiv brum ali se cuo jbg...

u super odmah cu probati kad dodjem kuci. ja sam tako svirao i svirke i nije to bilo nepodnosljiv brum ali se cuo jbg...
mozes i na daisy chainu da iskidas masu odmah nakon prvog utikaca, tako da svi ostali efektivno nemaju masu. To ce da radi sa obicnim jumper kablicima dok god uvek imas povezan taj prvi DC utikac koji ima masu. Preko shield-a ce i ostale pedale biti povezane na masu.
-
Aha, ok, ako ne uspem sa daisy chain-om videcu sa ovim likom da napravimo nesto... To mi bas mala kinta dodje ako radi posao... Nego btw. daisy-chain ima da se kupi u svim muzickim prodavnicama? Ne zivim blizu velikog grada pa mi je malo problem da se setam stalno po takve stvari... A na sajtovima nisam uspeo da nadjem... Pa ono, ako neko zna gde ima i koliko kosta bio bih zavalan da napise.. 

Ima vecina radnji, samo, ako vec mora fabricki, mislim da u miksu imaju vorvikov za 500ak dinara (roland daisy chainovi koje sam vidjao u mitrosu su skoro 2 hiljade po komadu)
Ako ne nadjes u radnji http://pages.ebay.com/link/?nav=item.vi ... 1084394570
-
Oke, onda se setam sutra do miksa... Hvala ljudi. 

-
Ok, sredio sve, imam ground loop na obe drive pedale... Sad jedno pitanje, bruji samo kada su pedale ukljucene, to je ground lup, tako?
I da li bih mogao onda da razvezem masu na kablicima na njihovom ulazu i to da radi? I da li ground loop moze da se eliminise nosie gate-om? :/

I da li bih mogao onda da razvezem masu na kablicima na njihovom ulazu i to da radi? I da li ground loop moze da se eliminise nosie gate-om? :/
jesi siguran da nije jednostavno sum od same pedale? drive pedale znaju da zuje. Probaj da snizis volume na gitari na 0. Ako se ne menja jacina suma vrlo moguce je da je ground loop uzrok. A probaj i sa otkacivanjem mase sa jedne strane, ako nestane sum znaci da je to bio uzrok.
-
Imaju i pedale same po sebi izvestan sum, naravno... Ali se jakopojacao od kad je povezano ovako... I da, smanji se sum kada se snizi volume pot, ali ne nestane, dakle cuje se i dalje...
ako nista drugo, sad znas da nije mit 

-
To imaš svuda. Ja sam kupovao u Noti neke za oko 8 e, ali su mi brzo propadali. U Rolandu imaš Bossov za nekih 12 e, skuplji, ali i kvalitetniji. Ako ti je u pitanju pedalboard gde ih nećeš često muvati onda će ti svaki završiti posao, ako kao ja to koristiš za razbacane pedale po podu onda će krajati relativno kratko kao i meni.pele_metal wrote:Bas niko ne zna? :/
Radio sam testiranje mojih napajanja u vezi ovde istaknutog problema petlje masa pa ću ih objaviti nekog od narednih dana.