Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Trooper
Urednik

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by Trooper » 10 Jan 2014, 22:13

bancika wrote:Ja nikad nisam uspeo da pridjem ni blizu tih -20% kad sam prodavao nesto. Uglavnom je sve sto sam prodao bilo mint.
+1
Ja sam mint ibaneza rg350 sa DiMarzio DActivator X-om prodao za ~280e prosle godine, i to posle doooosta cimanja po oglasima, na kraju uzeo drugar na rate

LifelessDead

Post by LifelessDead » 11 Jan 2014, 07:51

Ljudi ocekuju bar 30% pa i vise, bez obzira na stanje, jer svako racuna na to da i prodavnice daju neke popuste, da li novogodisnje ili za kes itd. tako da ni cena u radnji ne predstavlja neki cvrst reper. A ukljuci tu i faktor prevare na koji ljudi racunaju jos i ako je prodavac iz neke vukojebine pa moras da se cimas do njega ili narucujes postom, sve to utice na cenu.

Hvala bogu ja sam skoro sve pokupovao sta me interesuje, i shvatio sam da mi vise nije nista potrebno osim nekih sitnica, a i lepse se osecam od kad sam prestao da idem na muzicke forume, shvatio sam da je GAS stvarno mnogo zahebana bolest, ovako se mnogo lepse osecam :lol: ...mada jos uvek tu i tamo virnem na KP, to je vec malo teze izleciti :XD:

Gosa

Post by Gosa » 11 Jan 2014, 08:36

LifelessDead wrote:Ljudi ocekuju bar 30% pa i vise, bez obzira na stanje, jer svako racuna na to da i prodavnice daju neke popuste, da li novogodisnje ili za kes itd. tako da ni cena u radnji ne predstavlja neki cvrst reper.
Ok,ajde ovako..Kupis gitaru za 500e,sviras je pola godine,pola godine ti stoji u koferu,resis da je prodas,i dao bi je za 250e?Plus na sve to,likovi za losiju gitaru od tvoje traze 250e+!
Trooper,cini mi se,da je tvoja bila stara dosta??Jel si bio prvi vlasnik?Ne secam se tacno,ali i to dosta utice,barem kada ja kupujem,preko kp.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Jan 2014, 09:33

Prvi vlasnik, racun i sve to. Nije neka starost, mislim da sam je imao par godina, sto je nebitno pored mint stanja (nozevi tremola neiskrzani, pragovi kao novi, apgrejdovana elektronika itd)

nesharm

Post by nesharm » 11 Jan 2014, 09:56

Gitare od 500 idu ipak za 300 evra, ali ti si tvoju platio ipak manje. Razumem da stitis svoju situaciju, ali ces prilicno cekati da prodas po nekoj visoj ceni od trzisne.

Gosa

Post by Gosa » 11 Jan 2014, 10:10

Ok,hvala Vam svima,otisli smo predaleko sto se tice teme :D
Cilj moje poruke je bio ono psovanje,a ne cena neke gitare!Neka neko postavi neki zanimljiv oglas! :ziveli: :ziveli: :ziveli:

alucard_earl

Post by alucard_earl » 11 Jan 2014, 11:37

Najbolji su mi kometari tipa:"To se na E-Bay prodaje po toj i toj ceni...",pa ti je kupi sa Evil Bay-a :XD:
http://www.ebay.com/itm/Ibanez-RG-350-M ... 1303777%26

jawohl

Post by jawohl » 11 Jan 2014, 13:28

goso, msm da nisi upucen u situaciju. jeste da se za tamo neki grg bzvz trazi 250 il 300e. samo mi kazi ko je taj sto ga je kupio. da mu kazem kolka je veca budala od spice girlsa.
i ajde recimo u prici, da sam ja zainteresovan za kupovinu. ti mi nudis -20% cene od nove gitare u trenutku kada si je ti kupio. u prodavnicama sigurno imaju snizenja od 5%-10% za praznike. da hocu kupiti mint gitaru zasto bih se maltretirao sa ljudima na kpu jer mi ne bi bilo tesko da sacekam mesec i dva za tih 10ak%. jer ni u nasim prodavnicama se ne obraca paznja bas na nize/srednje klase proizvoda. ej bre 10e su samo zice, ejjj alooo..... a pakovanje trzalica da kupis ko da kupujes frizider, trzalica za palac 2e... potrosni materijal za 10god ti izadje ko jeftinija nova dzitra. dibidus
nisi bas realan. pretpostavljam da ti je taj vlada bio i jedini zainteresovan i njemu si mogao da ponudis 280e, mozda bi ti odmah i uzeo. za tu cenu koju trazis ne verujem da ces prodati skoro i dal ces je ikada.
cisto radi reda mogu da spomenem drugara koji prodaje grg270 sa schallerovim floydom/topom, gotoh civijama i dimarzio magnetima za, koliko se secam, 350e, mozda cak i 300e (nisam bas siguran). takodje setupovanu i u mint stanju, covek je drzi pod konac. skini 20% na nov schaller, civije i magnete pa racunaj i 100e drvo grga, meni to nekako izadje kao tvoja nova gitara. i ako ti sad gledas koja je gitara starija, koliko je vlasnika promenila i da li poseduje papire, kolko vidim po tvojoj prici, tebi je to jedini plus :O.o:

al ako hoces da budes k'o jovus, tigargaga i ekipa, slazem se sa onim sto ti je vlada rekao. ne moze sa tobom da se prica.

jagoda

Post by jagoda » 11 Jan 2014, 14:00

U EU i na ebay je neko pravilo da mint stvar moze da se proda za 2/3 cene novog. To je dovoljan razlog da neko ne ode u radnju, nego da kupi od privatnog lica i da rizikuje , cima se oko shippinga ... A ako mora da da vise od toga , on ce lepo da ode u radnju.
Na KP je odavno pravilo da ljudi traze cenu skoro kao za novo u radnji (a nekad i skuplje) dok s' druge strane stvar si u realnosti mogao da prodas tek po nekoj ceni koja je poklon , naprimer upola cene.
E sad, u poslednjih pola godine , mislim da ne moze da se proda ni za toliko . Pricam o trgovini gde neko treba da izvadi cash.
1400 gitara je trenutno na prodaju preko KP ! A koliko se poslova napravi u toku jednog dana ? Mozda jedan.
Naravno, moze da se dogodi i izuzetak - neko ima nesto i ceni realno , a pojavi se kupac sa parama koji zeli bas to , i znaci mu da ustedi 30-40% cene.
Ali retko . Tako da... Ovih 1400 gitara mislim da jos dugo , dugo nece promeniti vlasnika.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 11 Jan 2014, 14:06

@jawohl: Свако има право да тражи за своју робу колико год он сматра да има смисла, као што и ми имамо право да тражимо корекцију цене, или да коментаришемо цене овако или онако. Међутим, ово како је реаговао тај Влада је једноставно простачки, и није у ствари ничим изазвано. Ја тебе не познајем, али ако ти за једну такву реакцију имаш речи оправдања и похвале - шта могу да помислим о теби? Не јурим никад са закључцима када су непознати људи у питању, али на основу онога што ми је једино доступно од информација само могу да закључим да се сличан сличном радује.

Осим тога, обрати пажњу још једном како је ишла преписка: човек нуди неку цифру, и одмах креће у ону познату жваку "то се иначе продаје за те паре", па ни кад је био одбијен није престао да дави са истом причом. Ако се то иначе продаје за те паре, зашто даље гњави? Онда ће лако да нађе то баш за те паре на другом месту, нема разлога да глуми просветитеља. Мени баш тај Влада делује као неко налик Јовусу или Тигар Гаги.

Што се тиче неког мог искуства, када даш попуст од 30% у односу на цену нове робе - релативно се лако нађе купац који неће много да смара с ценкањем. Испод 70% вредности нове робе сам ишао само ако сам потпуно сигуран да ми одређени комад опреме ама баш уопште не треба.

jagoda

Post by jagoda » 11 Jan 2014, 14:23

:1:

jawohl

Post by jawohl » 11 Jan 2014, 14:37

slazem se sa tobom jagoda, svima znaci da ustedi neki dinar, koliko/toliko. ali sa nekom ustedom novca u nasem vremenu i prostoru. gde svako misli da trazi koliko zeli meni je retardirano. prvenstveno ako prodajes nesto podrazumeva se da bi zelio da to isto prodas zbog tog i tog razloga. ali ako ti podignes cenu iz bezumnih razloga to onda nije vise "dobra" trgovina. svako od nas kupuje i trazi kvalitet a ne evidenciju i dokaze o nekadasnjem. novo znaci nikad nije bilo u upotrebi, skoro novo NE postoji. ili je novo ili je polovno. s'tim sto sa polovnim stvarima kupis i rizik. i svako iz tog razloga ne zeli da slusa necije prohteve. ima dosta realnih i postenih ljudi na kpu, koji izlaze jedni drugima u susret to niko ne moze da ospori :)

@Kristijan
Radije bih izasao na pivo sa nekim ko brani objektivne interese i spreman je da pljune kad zatreba. dok su mi misljenja drugih o meni totalno prohujali uz vetar. nisam ja riba na fejsu pa mi je bitno kolko lajkova i komentara imam kad okacim neku, od majke rodjenu, sliku shkk :O.o:

Duschmanov

Post by Duschmanov » 11 Jan 2014, 14:37

Onaj ko ima nameru da prodaje trazi realnu sumu za polovnu robu, onaj ko reklamira bez namere da proda on moze da trazi i -10%, -20% od cene u radnji i sta ti ja znam. Niko nije odgovorio na pitanje:
Frostensen wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... r_id=77869

Kolika je realna cena ovog pojacala? Ne zelim da ulazim u situacije koje je LifelessDead opisao, ali opet, koliko vidim, napolju ova pojacala idu za 500 ako ne i nize.
Moja prepiska pre 1. god. gde je vlasnik evidentno zeleo da proda Marshall JCM-900 4102 100w 2x12 combo pojacalo jer je pristao na ponudjenih 500 evra. Steta sto sam odustao.

Image
Last edited by Duschmanov on 11 Jan 2014, 14:43, edited 4 times in total.

Duschmanov

Post by Duschmanov » 11 Jan 2014, 14:41

jawohl wrote: gde svako misli da trazi koliko zeli meni je retardirano. prvenstveno ako prodajes nesto podrazumeva se da bi zelio da to isto prodas zbog tog i tog razloga.
Takvom nije do prodaje, samo reklamira svoju opremu. Da se oglasi placaju na KP ni jedan jedini oglas tog tipa se ne bi pojavio. Bile bi cene kao na eBay. ;)

jawohl

Post by jawohl » 11 Jan 2014, 14:49

Duschmanov wrote:
jawohl wrote: gde svako misli da trazi koliko zeli meni je retardirano. prvenstveno ako prodajes nesto podrazumeva se da bi zelio da to isto prodas zbog tog i tog razloga.
Takvom nije do prodaje, samo reklamira svoju opremu. Da se oglasi placaju na KP ni jedan jedini oglas tog tipa se ne bi pojavio. Bile bi cene kao na eBay. ;)
:bravo:

Post Reply