Mooer pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Midnight Rider

Re: Mooer pedale

Post by Midnight Rider » 13 May 2014, 16:22

Gagi wrote:Molim nadležne da objasne šta rade Mooer pedale na bordu John Mayer-a? :)
Verovatno greju mesto za Strymonove velike pedale :P
Samo 1 je Mooer i to ljubicasta Ana Echo Delay...iskustvo drugih kaze da je dobra.

parker

Post by parker » 14 May 2014, 11:28

pola teme ode na trzalicino proseravanje...

Gagi

Post by Gagi » 14 May 2014, 11:48

Midnight Rider wrote:Verovatno greju mesto za Strymonove velike pedale :P
Samo 1 je Mooer i to ljubicasta Ana Echo Delay...iskustvo drugih kaze da je dobra.
Ja naručih jednu (Pure Boost) pa ćemo da vidimo. :kokice:
Spoiler:
Ah Mejere, Mejere, sve ti pare izvukla pa si prešo na kineze :mrgreen:
Image

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 May 2014, 11:54

Gagi wrote:Ja naručih jednu (Pure Boost) pa ćemo da vidimo. :kokice:
Klon Xotic RC Boostera - verujem da ces biti zadovoljan, obozavam da koristim tu pedalu u svojoj svirci. Obavezno javi utiske. :) :ziveli:

Gagi

Post by Gagi » 14 May 2014, 11:56

Will do! :wink: :ziveli:

Reckoner78

Post by Reckoner78 » 09 Jun 2014, 01:46

Hmmmmmmmm.......

[youtube]watch?v=r7VYwqr_FSk[/youtube]

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 09 Jun 2014, 09:02

Taj "Shim verb" je po iskustvu mnogih najlosija pedala firme MOOER...tako je i ocenjena.
u principu ljudi se prime jer kontaju da je to reverb pedala koja proizvodi "klasican" shimmer (+oktava na osnovni ton), medjutim ovde se dobija kvinta (+5 na osnovni ton) pa je to prihvatljivo samo nekima.
Iskreno, ako bih trazio mini reveb pedalu, pre bih gledao HOF mini...

Reckoner78

Post by Reckoner78 » 09 Jun 2014, 10:09

Midnight Rider wrote:Taj "Shim verb" je po iskustvu mnogih najlosija pedala firme MOOER...tako je i ocenjena.
u principu ljudi se prime jer kontaju da je to reverb pedala koja proizvodi "klasican" shimmer (+oktava na osnovni ton), medjutim ovde se dobija kvinta (+5 na osnovni ton) pa je to prihvatljivo samo nekima.
Hvala na savetu, sinoć naleteh na video pa mi se učinila zanimljivom; a posle u drugom review-u tip upravo priča o tom problemu shimmer moda (uz demonstraciju). Na kraju videh i da imaju SkyVerb verziju....

[youtube]watch?v=ZRvpFcnIZuk[/youtube]

Reckoner78

Post by Reckoner78 » 20 Jun 2014, 16:31

Midnight Rider wrote:Taj "Shim verb" je po iskustvu mnogih najlosija pedala firme MOOER...tako je i ocenjena.
Reče ti na prvoj strani da imaš Black Secret; možeš li da mi kažeš kakvi su ti utisci?

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 23 Jun 2014, 07:34

Reckoner78 wrote:
Reče ti na prvoj strani da imaš Black Secret; možeš li da mi kažeš kakvi su ti utisci?
E sorry, sve redje dolazim na forum pa tek sad vidim pitanje :)

Pazario sam jos kad su se pojavile u USA, Pitch Box i Black Secret ... Whammy 5 je zamenio Pitch Box jer je prosto logicno pedala sa vise mogucnosti,bolje prati ima exp itd.Pitch Box je btw meni jaaaako dobra pedala pogotovo za nekog ko nema pitch shifter,detune ili harmonajzer...al eto ode za jako male pare,steta.
A Black Secret je jos uvek na mom bordu imao sam i RAT2 u isto vreme i prodao sam ga. Poredjenjem te dve pedale prosto BS ima prednost zbog same velicine.
Sama pedala zvuci odlicno, sve preporuke...fora koju imas da kao prebacis sa Vintage na Turbo RAT mode je glupost, jer ti samo u principu pojaca signal i budes malo glasniji,nista vise...nema neke promene u samom zvuku.Ja je koristim u Vintage modu...
BTW sve Mooer pedale moraju da imaju svoje napajanje jer ne moze da im stane baterija,al ja je "hranim" preko "dejzi cejna" tako da je ok.Trosi malo kao skoro i sve drajv pedale oko 3mA.

Reckoner78

Post by Reckoner78 » 24 Jun 2014, 00:22

Midnight Rider wrote: BTW sve Mooer pedale moraju da imaju svoje napajanje jer ne moze da im stane baterija,al ja je "hranim" preko "dejzi cejna" tako da je ok.Trosi malo kao skoro i sve drajv pedale oko 3mA.
Hvala puno na detaljnom odgovoru, I appreciate it! Btw znam za napajanje , već sam ranije uzeo Trelicopter; isto vežem sve na daisy chain, trenutno 9 pedala na Zoomov adapterčić na 500mA , bez ikakvog šuma i zujanja :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 Jun 2014, 14:04

Gde se nabavljaju ove pedale?

Mitar

Post by Mitar » 28 Jun 2014, 15:48

Funkomat wrote:Gde se nabavljaju ove pedale?
Код овог лика, мислим да једини он увози
http://www.kupujemprodajem.com/MOOER-Hu ... id=1289975

Reckoner78

Post by Reckoner78 » 29 Jun 2014, 21:45

Ja sam već pazario Trelicopter tremolo, i prezadovoljan sam kako radi :ziveli:

Midnight, kontam da bi mi radio Black Secret posao pre DS1 za alternativni rok zvuk (uopšteno), za strata (s obzirom da je kopija proco rat-a), slažeš li se?

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 30 Jun 2014, 07:15

Naravno, kao sto rekoh...sve preporuke, da mi je Boss bolji imao bih njega za drajv...a veruj mi imam dosta Boss pedala :D
RAT je sam po sebi odlican za "svaki setup".

Post Reply