pedala,napajanje,problem

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
chucktamo

pedala,napajanje,problem

Post by chucktamo » 20 Aug 2014, 13:01

Uzeo sam pre nekih vise od pola godine sa oglasa napajanje za 5 pedala i kopiju big muffa, i sve je odlicno radilo do skoro kada je krenula pedala i napajanje da zuje i to preterano(pre uopste nije bilo zujanja i suma).Ja otvorim pedalu i vidim da se odlemio dzek gde se prikljucuje napajanje,i lepo zalemim i vratim.I sad je problem sto kada se prikljuci prvi najkraci kablic sa napajanja nista ne zuji a kada se prikljuce ostala 4 zuji bas dosta da uopste ne moze da se svira.Ako neko zna sta bih eventualno mogao da bude problem neka napise mnogo bi mi znacilo.

chucktamo

Re: pedala,napajanje,problem

Post by chucktamo » 20 Aug 2014, 19:34

Neko neki predlog...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 20 Aug 2014, 19:35

Probaj sa drugim kablom ako ikako mozes, moguce da je do njega

chucktamo

Post by chucktamo » 20 Aug 2014, 19:44

Pa probacu ali mi je cudno da samo sa prvim najkracim kablom ne zuji a sa ostalima zuji,a svi su spojeni na isto kada se otvori napajanje,verovatno je do napajanja ne verujem da je do pedale.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Aug 2014, 07:31

Pa koristi taj kabl koji ne zuji. :)

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 06 Oct 2014, 17:20

Aj da ne otvaram posebnu temu zbog jednog pitanja > vratio sam se skoro sa nekog sešna gdje se motalo i dosta pijanog svijeta i nekih totalnih otpadnika. Bilo je tu zapinjanja za kablove, rušenja stalaka, čak i pojačala... puno ljudi na malom prostoru.... Epilog je da nekom fali trzalica, nekom slajd, kabal, a meni lično kapica od Gain potenciometra na Bad Monkey pedali. Sutradan je obavljen uviđaj na mjestu zločina i nije pronađen. Kako da nadomjestim nedostatak, pedala je u izuzetnom stanju ovako, vrlo očuvana, s kutijom i fiskalnim računom? Ako ne mogu naći originalni dio, šta drugo preporučujete? Može se pot okretati i bez nje, ali malo je ružno vidjeti...

banjacNT

Post by banjacNT » 06 Oct 2014, 17:37

nebeskacarica wrote:Aj da ne otvaram posebnu temu zbog jednog pitanja > vratio sam se skoro sa nekog sešna gdje se motalo i dosta pijanog svijeta i nekih totalnih otpadnika. Bilo je tu zapinjanja za kablove, rušenja stalaka, čak i pojačala... puno ljudi na malom prostoru.... Epilog je da nekom fali trzalica, nekom slajd, kabal, a meni lično kapica od Gain potenciometra na Bad Monkey pedali. Sutradan je obavljen uviđaj na mjestu zločina i nije pronađen. Kako da nadomjestim nedostatak, pedala je u izuzetnom stanju ovako, vrlo očuvana, s kutijom i fiskalnim računom? Ako ne mogu naći originalni dio, šta drugo preporučujete? Može se pot okretati i bez nje, ali malo je ružno vidjeti...
Najbolje ti je da kupis 4 iste kapice i sve ih zamenis, ako vec ne mozes da nadjes iste na komaT.
Moze da radi i bez kapice (ako pot nije ostecen), ali je mnogo bolje sa kapicom jer u svakom trenutku mozes da vidis "na koliko sati" ti stoji gain.
:ziveli:

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 06 Oct 2014, 18:59

banjacNT wrote: Najbolje ti je da kupis 4 iste kapice i sve ih zamenis, ako vec ne mozes da nadjes iste na komaT.
Moze da radi i bez kapice (ako pot nije ostecen), ali je mnogo bolje sa kapicom jer u svakom trenutku mozes da vidis "na koliko sati" ti stoji gain.
:ziveli:
Nisam imao pojma da se može pazariti komplet novih kapica... Hvala za savjet, imaš li preporuku gdje da to da potražim ako ne nađem rezervnu (Mitros, Artist)?

d-e-x

Post by d-e-x » 06 Oct 2014, 19:55

Meni fali kapica na ge-7.To tek nema šanse da se nadje.

banjacNT

Post by banjacNT » 06 Oct 2014, 20:59

@nebeskacarica: Te kapice imas u radnjama koje prodaju elektronsku opremu, u raznim bojama, velicinama i tako to, tako da ciljaj to...

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 06 Oct 2014, 22:00

Savršeno. Svaka čast za info, obavezno ću potražiti! :ziveli:

banjacNT

Post by banjacNT » 06 Oct 2014, 22:46

Nista rodela, uvek sta i kako mozemo, zato smo tu...
:ziveli: :ziveli: :ziveli:
:cao:

tocilj

Post by tocilj » 14 Oct 2014, 17:51

Hajde da ne otvaram novu temu zbog jednog pitanja....da li neko ima Blackstar HT dual ili neku Blackstar-ovu pedalu sa lamopom, da li je mijenjao lampu, ako jeste, čiju je stavlao i sl.? Pošto sam čitao po netu da mnoge lampoe rade bolje u njoj, odnosno ona sa njima, pa me interesuje ima li to nekog smisla?

Post Reply