Izrada, održavanje, saveti...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Varenika
na tomanu je 300 eura skuplje od peavey classica, a ima bolji i veci zvucnik i tremolo. Jel to opravdava razliku u cijeni? ja nemam pojma isplati li se davati toliko vise para.

-
pecamuzicar
Born_Dead wrote:Solomon wrote:Born_Dead wrote:Druga mana,misim mana ,zvucnik,mnogo mi je nekako tanak,u smislu,video sam cel neki nebitno koj, 65w,misim zvucnik je za 1/3 veci od ovog sa bandita (misim na onaj magnet pozadi)a bandit ima neki 80w,i malo me je strah da ga gazim preko polovine,mada valjda znaju oni sta rade,garancija je tu.
nema veze velicina magneta sa tim, evo npr ovaj celestion za bass, 400 W a magnet u novcanik moze stane

interesantno,hvala.to nisam znao

mada nigde na netu nisam nasao da je nekom riknuo zvucnik na banditu,tako da mozda opet potvrdjuje da je ovo pojacalo stvarno vredi..
Ipak veličina magneta često ima veze, sa obzirom da su većina magneta na gitarskim zvučnicima keramički, stroncijum tip. Naravno kvalitet gitarskog zvučnika zavisi i od drugih faktora, kao npr. direktno u vezi magneta - koliko je tesan magnetni procep u njemu kroz koji se kreće pokretni kalem zvučnika. Što veći magnet i tešnji magnetni procep, veća glasnoća zvučnika, pa i kvalitet tona. Ton mu zavisi i od kvaliteta papirne membrane, a skoro još više verovali ili ne - od kalote (dust cap). Ovaj primer sa slike stvarno ne može da se računa jer je to zvučnik sa NEO (neodymium) magnetom koji je oko 10 puta jači od keramičkih sa obzirom na površinu magnetnih polova magneta. To su zvučnici najnovije generacije koji se češće koriste u razglasnim kutijama, mnogo su lakši, dosta glasni, ali pošto su u jednoj meri osetljivi na dugotrajna velika opterećenja i porast temperature, sa oprezom se primenjuju kod gitarskih pojačala.

Pozdrav
-
Duke
Ja posedujem Peavey Mace VT212. Daje prelep zvuk u kombinaciji sa Classic Vibe 60`s stratocasterom, ali imam problem sa nedostatkom gaina. Nedavno sam uzeo nove lampe i imam isti problem. Da li se na ovom pojacalu podesava bias ili ima samo stelujuci? Negde na netu sam procitao da ovaj model ima samostalni bias, a neki kazu da se moze podesavati.
-
драган
Duke wrote:Ja posedujem Peavey Mace VT212. Daje prelep zvuk u kombinaciji sa Classic Vibe 60`s stratocasterom, ali imam problem sa nedostatkom gaina. Nedavno sam uzeo nove lampe i imam isti problem. Da li se na ovom pojacalu podesava bias ili ima samo stelujuci? Negde na netu sam procitao da ovaj model ima samostalni bias, a neki kazu da se moze podesavati.
Jel imas njegovu semu.
-
Duke
Mislim da je imam negde na hard disku.
-
драган
Duke wrote:Mislim da je imam negde na hard disku.
Pa postavi semu da vidimo.
-
sinisake
- The original one
Varenika wrote:
na tomanu je 300 eura skuplje od peavey classica, a ima bolji i veci zvucnik i tremolo. Jel to opravdava razliku u cijeni? ja nemam pojma isplati li se davati toliko vise para.

Ne, koliko sam cuo od upucenih. Vrlo slicna, da ne kazem ista shema kao i Classic30.

-
Duke
драган wrote:Duke wrote:Mislim da je imam negde na hard disku.
Pa postavi semu da vidimo.
Evo seme.

-
драган
Шема је слабо видљива. На монтажној шеми имаш 6+ 4 лампе а на електричној се виде само 6 излазних лампи али не видим које су. Мирна струја се подешава негативим напоном али се слабо види и изгледа да нису оставили тример ѕа подешавање мирне струје, тако да не може ништа да се подеси док се не би убацио тример отпорник уместо фиксног,
-
Duke
E da, zaista ne razmem zašto su slike izgubile na kvalitetu.. Povadio sam ih iz pdf šeme gde je vidljivost odlična. Nisam dirao ni rezoluciju ni ništa drugo, ali ipak posle postavljanja na server izgubile su na kvalitetu. Videću da uradim nešto po tom pitanju.
Da li to što nema trimera znači da su smatrali kako nije potreban ili šta?
-
драган
Duke wrote:E da, zaista ne razmem zašto su slike izgubile na kvalitetu.. Povadio sam ih iz pdf šeme gde je vidljivost odlična. Nisam dirao ni rezoluciju ni ništa drugo, ali ipak posle postavljanja na server izgubile su na kvalitetu. Videću da uradim nešto po tom pitanju.
Da li to što nema trimera znači da su smatrali kako nije potreban ili šta?
Произвођач је вероватно узимао лампе од само једне фирме па је тражио да их селектују да имају исто појачањње, па онда у том случају подешавање није потребно, Није их изгледа нешто занимало шта ће бити када цркну.