Kablovi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kablovi
Pa i ovo se isplati, za dvadesetak ojra (uz neki dobar kabl na metar) imaš 3 m ljudske sprave koja traje.
- nikolic025
Da,samo sto meni treba bar 6m,ako ne i 10m,da ne moram da ciljam okolinu mixete...Da mogu i sa druge strane bubnja da stanem,gde ja zelim i gde mi je prijatno,a i trebaju mi dva za procesor (stereo),jedan od gitare do procesora,patch od procesora do wah pedale imam fender neki, radi posao,od mikrofona do mixete isto min 6m,a mozda i 10m,jer kad trebas da obidjes stalak,umotas oko stalka,obidjes bubanj,nekad moram i dva da spajam...a to nikako ne valja pogotovo sa ovim kinezima...
Mada vidim Klotz je oko 145din za metar,a Cordial oko 120din za metar,ramisljam da uzmem neke ok jackove i te kablove,pa da probam...A mozda za pocetak,posto mi je ipak mnogo ulaganja,resim deo po deo...videcu jos kakav budem sa novcima...Jbg,kad se sve skupi,zavisno od kvaliteta i modela,ne gine mi 50E,i to ako bas stedim,a oko 100E,ako bas gledam kvalitet...Polako,ne zurim,videcu sta mi je najbolji izbor...
Nego me jos uvek zanima ta kapacitivnost...Mozda mi bar jedan ili dva kabela rade posao po tom pitanju,samo zamenim dobre jackove i uvezem iz za procesor,pa i da su sareni,po podu su i ne vide se...
Mada vidim Klotz je oko 145din za metar,a Cordial oko 120din za metar,ramisljam da uzmem neke ok jackove i te kablove,pa da probam...A mozda za pocetak,posto mi je ipak mnogo ulaganja,resim deo po deo...videcu jos kakav budem sa novcima...Jbg,kad se sve skupi,zavisno od kvaliteta i modela,ne gine mi 50E,i to ako bas stedim,a oko 100E,ako bas gledam kvalitet...Polako,ne zurim,videcu sta mi je najbolji izbor...
Nego me jos uvek zanima ta kapacitivnost...Mozda mi bar jedan ili dva kabela rade posao po tom pitanju,samo zamenim dobre jackove i uvezem iz za procesor,pa i da su sareni,po podu su i ne vide se...
Obicni unimeri ne mere kapacitivnost. Kapacitivnost je cesto navedena u specifikaciji kabla. Zamisli kapacitivnost kao rupu izmedju signala i mase. Sto je veca kapacitivnost/rupa, to vise tona (visih frekvenci) "iscuri" i ode u masu u nepovrat.nikolic025 wrote:Da li neko moze ukratko da mi objasni kako se meri kapacitivnost kabela (ekonomista,jbg),na sta okrenem unimer i koje vretnosti treba da ucita da bi bilo zadovoljavajuce.Sta mi znaci niza a sta visa kapacitivnost...Citam ovde,pa vidim da niza reskije izlazi,lepse radi,ali zuji,a visa obrnuto...Sta je tu bitno?
- nikolic025
Imam malo ozbiljniji unimer,matori,analogni...Da li mozes onako kao detetu da mi objasni sta trebam da namestim na unimeru,pa ako to imam,full? 
Hvala

Hvala
Analogni jos redje mere
Najcesce je na selektoru ova ikonica za kapacitivnost

Najcesce je na selektoru ova ikonica za kapacitivnost

Dugari imam jedno relativno glupo pitanje....možda se i pričalo već o tome ali ne uspjedoh da nadjem na ovoj temi...
Riješio sam da napravim sebi peč kablove, do sada sam koristio one šarene Kineske, u prevodu smeće....e sad, kupio sam nekoliko metara najskupljeg Klocovog kabla koje sam našao i sada treba da kupim džekove....ali nemam ja baš toliko love da kupujem kvalitetne džekove, jer mi treba min. 14 komada.....pitanje je, da li je glupo uzimati one pljosnate kineske džekove i stavljati na dobar kabal....znam da se to ne može porediti sa Nutrikom i sl. ali pečevi će stajati u pedalbordu i neće se pomijerati uopšte, da bih brinuo koliko će potrajati...mene samo interesuje da li ima kakve razlike u provodnosti, zvuku i sl. Ima li ko iskustva?
Narao sam ovakve jako jeftino.....valja li to čemu?

Riješio sam da napravim sebi peč kablove, do sada sam koristio one šarene Kineske, u prevodu smeće....e sad, kupio sam nekoliko metara najskupljeg Klocovog kabla koje sam našao i sada treba da kupim džekove....ali nemam ja baš toliko love da kupujem kvalitetne džekove, jer mi treba min. 14 komada.....pitanje je, da li je glupo uzimati one pljosnate kineske džekove i stavljati na dobar kabal....znam da se to ne može porediti sa Nutrikom i sl. ali pečevi će stajati u pedalbordu i neće se pomijerati uopšte, da bih brinuo koliko će potrajati...mene samo interesuje da li ima kakve razlike u provodnosti, zvuku i sl. Ima li ko iskustva?
Narao sam ovakve jako jeftino.....valja li to čemu?

Losi su. Dosta ljudi sa forma je pravilo sa ovakvim dzekovima pec kablice, i rezultati su slicni. meni su se 2/4 komada raspala uz konstantnu upotrebu u roku od mozda godinu dana. Ako ih pravis da stoje u pedalbordu, onda okej. Ali ako ce cesto vaditi itd, brzo se ovaj centralni deo (tip) otkaci pocne okretati oko svoje ose, a ubrzo zatim otpadne
Dobri dzekovi cine vise od pola ukupnog kvaliteta kabla. Jeste veliki izdatak, al jbg, ako ga pravis, pravi ga da bude trajno resenjetocilj wrote:kupio sam nekoliko metara najskupljeg Klocovog kabla koje sam našao i sada treba da kupim džekove....ali nemam ja baš toliko love da kupujem kvalitetne džekove, jer mi treba min. 14 komada.....pitanje je, da li je glupo uzimati one pljosnate kineske džekove i stavljati na dobar kabal

Pametno zborišbancika wrote:Dobri dzekovi cine vise od pola ukupnog kvaliteta kabla. Jeste veliki izdatak, al jbg, ako ga pravis, pravi ga da bude trajno resenjetocilj wrote:kupio sam nekoliko metara najskupljeg Klocovog kabla koje sam našao i sada treba da kupim džekove....ali nemam ja baš toliko love da kupujem kvalitetne džekove, jer mi treba min. 14 komada.....pitanje je, da li je glupo uzimati one pljosnate kineske džekove i stavljati na dobar kabal

Ali ja nešto kapiram da to nije toliko važno kada su kablići fiksirani, kada se ne njakaju.....samo me interesuje da li ima neke razlike u zvuku?
Našao sam još neke po sličnoj cijeni pa me interesuje da li je neko probao i šta je pametnije od ove dvije kineske vrste na veliko:-)

ee, kupio sam ja jedan takav, ali za specificnu namenu. On ima najvise prostora ispod ovog poklopca, pa sam tu ugurao pretpojacalo koje se napaja fantomski sa druge strane. Mana mu je sto je ovaj poklopac od plastike pa nije mozda trajno kao metal i ne nudi zastitu od suma...sto meni nije preterani problem jer imam preamp. Tek prosle nedelje sam uzeo pa ne mogu da kazem koliko ce da traje 

Jel ti pretpojačalo mikrofonsko? Po kojoj šemi si pravio?bancika wrote:ee, kupio sam ja jedan takav, ali za specificnu namenu. On ima najvise prostora ispod ovog poklopca, pa sam tu ugurao pretpojacalo koje se napaja fantomski sa druge strane. Mana mu je sto je ovaj poklopac od plastike pa nije mozda trajno kao metal i ne nudi zastitu od suma...sto meni nije preterani problem jer imam preamp. Tek prosle nedelje sam uzeo pa ne mogu da kazem koliko ce da traje
Za piezo sam ga pravio, onaj till jfet preamp.
- KnightOfDoom
- Site Admin
Ako su ovi drugi Rean uzmi opusteno.tocilj wrote: Našao sam još neke po sličnoj cijeni pa me interesuje da li je neko probao i šta je pametnije od ove dvije kineske vrste na veliko:-)
Ma nisu, to su original kineskiKnightOfDoom wrote:Ako su ovi drugi Rean uzmi opusteno.tocilj wrote: Našao sam još neke po sličnoj cijeni pa me interesuje da li je neko probao i šta je pametnije od ove dvije kineske vrste na veliko:-)

Ja kapiram da se gomila firmi potpisuje iza ovakvih džekova...viđao sam ovakve i stagove i Rean i još nekih firmi....a svi isto izgledaju, pa pretpostavljam da je to nešto kao sa Biyang pedalama (GFS, Akai, Fame i sl.)
Neutrik je original, Rean je njihova oficijalna kopija (fender-skvajer, gibson-epifon stil)
Ako pazaris nesto kvalitetno (neutrik, amphenol i slicno) imas kablove za vjeki vjekov, sve ostalo ce pre ili kasnije otkazati
Ako pazaris nesto kvalitetno (neutrik, amphenol i slicno) imas kablove za vjeki vjekov, sve ostalo ce pre ili kasnije otkazati