problem povezivanja procesora sa racunarom...

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
maceslash7

problem povezivanja procesora sa racunarom...

Post by maceslash7 » 09 Nov 2014, 21:19

Pozdrav momci , imam problema oko povezivanja Digitech-a GNX3 sa racunarom ... procesor ima samo MIDI , nema USB pa je malo komplikovanije ... nikako da uspem da povezem to ... pokusavao sam MIDI to USB kablom , instalirao sve drajvere za Digitech sredio sve na Digitechu kao sto pise u uputstvima ... ali i dalje ne prepoznaje ... moze li mi neko ko je imao iskustva sa ovim reci u cemu moze biti problem ? hvala vam unapred !

dejankuki
Ćale - moderator

Re: problem povezivanja procesora sa racunarom...

Post by dejankuki » 09 Nov 2014, 23:15

Ne znam sta zelis postici povezivanjem procesora sa kompjuterom, ali... u svakom slucaju MIDI na GNX seriji sluzi za povezivanje dva procesora ili GNX-a i neki drugi uredjaj kako bi se simultano menjali pathevi...(da ne bi gazio dva procesora ili na jednom gazio, na drugom tipkao, MIDI veza cini to da na externom promenis, a on MIDI promeni i na GNX-u) plus bulk dumping. To je operacija kojom na nekoj MIDI traci prebacis kompletan seting procesora kako bi kasnije mogao da ga vratis... but, nema potrebe imas puno mesta za farbe.

Ukoliko si zeleo da povezes procesor sa kompom da bi skinuo/ubacio farbe, mislim da to nece ici, ukoliko si hteo zvuk ili recording (snimanje) ili na kraju prebacivanje snimljenih loopova to 105% neces moci jer MIDI ionako nije predvidjen da salje bilo kakav striming tj. signal u bilo koji drugi uredjaj, pa ni u kompjuKtor... a to nije ni kao opcija dato u GNX seriji..
Ako si to hteo, mislim da ces to uradeti preko memorijske kartice.. koju uzgred vise nigde ne mozes da kpis.. barem ne novu.. a stare... tesko ces naci...

evo o MIDI transfer data iz mauala

The GNX3 MIDI channel is only used for receiving incoming MIDI data. The GNX3 does not send MIDI
program
change commands or CC data.
Sto ce reci, MIDI kanali koriste samo za primanje MIDI podataka, GNX3 NE SALJE MIDI komande ili CC podatke...

Bulk Dump
The Sysex Bulk Dump uploads all the GNX3 presets and utility data to a sysex librarian, or MIDI recording device.This is useful for making a backup copy of all your customized settings.
BULK DUMP salje podatke o kompletnom stanju vaseg procesora u program za snimanje

MIDI Preset Dump
The Sysex Preset Dump uploads individual GNX3 presets to a sysex librarian, or MIDI recording device.
This is useful for making a backup copy of customized presets, or copying your presets into another
GNX3. The procedure for performing a Sysex Preset Dump is as follows
Isto sto i bulk dump, ali pojedinacne presete..

User amp bulk... salje podatke o parametrima pojacala..

MIDI mapping.. u stvari podesavanje slanja i primanja MIDI podataka... s tim da moze da prima komande promena patcheva, a salje podatke sredjenih parametara patcheva..

i to je sve sto mozes da uradis MIDI povezivanjem..

sto se tice liste CC komandi i menjanja parametara, to imas na manualu na predzadnjoj strani... a opet nisam siguran da moze sve da ih salje.. a da primi od externog uredjaja, to sigurno..

CC = Control Change

maceslash7

Post by maceslash7 » 09 Nov 2014, 23:30

zelim ga povezati zbog ubacivanja pactheva sa neta ... moze li nesto o tome ... imam sve skinute programe GEN EDIT i td koji su predvidjeni za to

maceslash7

Post by maceslash7 » 09 Nov 2014, 23:35

znaci to mogu jedino probati u midi mappingu ... da citao sam sve to ... ali ako nije moguce prebacivanja patcheva sto bi ih uopste imalo ovde na digitechovom sajtu i sto bi uopste postojali programi zato ...

Overdrive

Post by Overdrive » 10 Nov 2014, 09:49

neko mi je ranije pričao da isto to radi sa Korg procesorom, ali je bio u pitanju neki kao usb adapter

raspitaj se da li ima tako nešto, adapter koji ima usb izlaz

maceslash7

Post by maceslash7 » 10 Nov 2014, 11:47

pa imam taj MIDI to USB kabal ... sa jedne strane je MIDI sa druge USB ako na to mislis

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 10 Nov 2014, 19:05

maceslash7 wrote:zelim ga povezati zbog ubacivanja pactheva sa neta ... moze li nesto o tome ... imam sve skinute programe GEN EDIT i td koji su predvidjeni za to
To mozes, i patcheve pojedinacno i grupno, tj. sve odjednom.. rekao sam. Tim geneditom ces samo da tacno znas gde koji patch saljes i /ili primas kada ga ubacjes..

EEE, sad.. imas tamo podesavanja.. mozda ti kanali nisu namesteni.. nadji MIDI podesavanja i stavi na >omni< to mu kao znaci da send/recieve sa svih 16 kanala koje MIDI kao takav ima... takodje i u GENEDIT namesti da send/recieve all ili omni

Drugo.. vrlo cesto (ne znam zasto) je in obelezen kao out i out kao in... probaj i to, zameni in i out kablove...

mada.. ne znam kako to ide MIDI-TO-USB ali jas am to radeo, ne na digitechu.. sa MIDI to SCSI kablom.. tj. ulazom kojim se povezuje MIDI kontroler
ovakvim
Image
i to je radilo...

maceslash7

Post by maceslash7 » 11 Nov 2014, 11:36

podesim sve to ... pokusavao sam odabirajuci i svaki midi kanal redom tih 16 ali ne ide ne preopoznaje uredjaj ...sve u svemu hvala Deki :) sancicu se vec nekako

yacky

Post by yacky » 19 Nov 2014, 21:34

Pozz druze, pokusacu da ti dam smernice, naime ja sam imao Digi Tech GNX 3, i sve je radilo kako treba, bas ovo o cemu ti pricas !!! Elem, mislim da je tvoj najveci problem muzicka kartica u racunaru koja ne funkcionise kako treba, ja imam eksternu karticu E-MU 1212 koja na sebi ima MIDI In/Out, jednostavno povezao midi kablovima In- ove i Out-ove na procesoru i racunaru (kartici), instalirao drajvere za GNX ( ima ih na Digi Tech-ovom sjtu), instalitao X-Edit, to sve lepo proradilo (racunar je odmah "video" GNX 3) i to je cela procedura !!!! Normalno, ima sitnih podesavanja na MIDI-u od kartice E-MU 1212 i MIDI-u od X-Edita !!! Dejankuki malo nije u pravu sto se tice funkcionisanja GNX 3 koji je povezan sa PC preko MIDI-a, naime preko X-Edita mozes praviti svoje User-e, i cuvati ih u nekom folderu na racunaru ( preglednost parametara i efekata je odlicna), preko neta mozes "skidati" tudje boje preko digi Tech-ovog sajta (Sound Community), ili kaciti svije Usere. Vrlo je jednostavno Download-ovanje ponudjenih boja sa sajta !!! Ostale funkcije MIDI-a koje pominje su uredu i za ostalo je u pravu ( nebih da ulazim u pricu o MIDI funkciama) !!! To je to, znaci po mom misljenju osnovni problem je u muzickoj kartici na PC-u koja mora imati MIDI In/Out prikljucke da bi videla GNX, mislim da sa tim adapterima na USB neces nista uraditi !! Vec GNX 3000 ima USB koji radi posao MIDI prikljucaka i cija konekcija sa PC-em se bazira na toj vezi sa X-Editorom( imao sam i GNX 3000)!!! Ako sam pomogao dobroje, slobodno pitaj ako nesto nije jasno !!! POzz Aleksandar

maceslash7

Post by maceslash7 » 20 Nov 2014, 07:39

Aha znaci hvala ti mnogo prijatelju ... cuo sam i od drugih da povezivanje KORG klaviatura jedino radi sa NEINTEGRISANIM zvucnim karticama na kompjuter , znaci u tome je problem puno hvala! :)

Post Reply