Imam jos jedan adapter koji sam dobio uz jednu pedalu, i jedan sa pijace

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ground loop?komil wrote:Možda nije problem striktno u napajanju, tj. najverovatnije imaš napajanje gde izlazi nisu (galvanski) odvojeni. Tako može da se desi je problem neka kombinacija pedala sa napajanjem. Probaj da stavljaš/skidaš neke pedale, ili, kad već imaš dva napajanja možeš da staviš oba (u isti produžni) i onda menjaš koja pedala se kojim napaja.
Dobro druze nemoj da se ljutis nisam znao da treba ODMAH da trcim da kupujem bateriju...Karimii wrote:Prvo se nađe baterija, pa se proba.
Još si napisao da imaš jednu i da ćeš da kupiš bateriju za BOSS-a, i tu se završila priča.
Ne bih bas ovo isprobavao, jer mi je vec pojela par baterija, a sigurno nisam ostavljao kablove u pedali.Usred Zala wrote:Netačno! Boss je na napajanju samo ako je uključen in kabl jer je taj konektor sa prekidačem.Rockatansky wrote:Ma opusteno ne zurimo nigde.![]()
![]()
Big Muff jedini trenutno ima bateriju. Kod njega je dobro sto ne trosi bateriju kada se ne koristiOd baterija za drugo sam odustao jer svaki cas moram da je vadim i ubacujem, jer Boss trosi bateriju stalno...
Da se ponovim: kolač u tiganju? Nemoguće.Rockatansky wrote:Ne bih bas ovo isprobavao, jer mi je vec pojela par baterija, a sigurno nisam ostavljao kablove u pedali.Usred Zala wrote:Netačno! Boss je na napajanju samo ako je uključen in kabl jer je taj konektor sa prekidačem.Rockatansky wrote:Ma opusteno ne zurimo nigde.![]()
![]()
Big Muff jedini trenutno ima bateriju. Kod njega je dobro sto ne trosi bateriju kada se ne koristiOd baterija za drugo sam odustao jer svaki cas moram da je vadim i ubacujem, jer Boss trosi bateriju stalno...
Osim ako mi ti ne doneses svoju bateriju
Ako misliš na neki prekidač za uključivanje i isključivanje napajanja u samoj pedali, on je ugrađen u samo kućište ulaznog džeka pedale. Normalno je da ne možeš da ga vidiš. A uostalom, najprostije ti je da proveriš, stavi pedalu na napajanje ili ubaci novu bateriju u nju, isključi gitarske kablove iz nje, i probaj da je upališ, tj. vidi da li će da zasija LED. Pa, naravno da neće, sve pedale ovog sveta su napravljene tako da rade samo kad je ubačen kabl u input.Rockatansky wrote:plus, skinuo sam donji poklopac i cini mi se da nema konektor sa prekidacem.
To je zato što Boss ima veći Current Draw, tj. zahteva veću amperažu (čitaj: bolju, svežiju bateriju) od Big Muffa.Rockatansky wrote:Dalje, baterija u BM je toliko slaba da Boss nije mogla ni da potera, cudno a on radi...
OK jel treba da napravim video, ili ces mi verovati na rec.tommytigh77 wrote: Da se ponovim: kolač u tiganju? Nemoguće.
Ne može pedala nikako da ti troši bateriju ako je izbačen ulazni kabl. Jednostavno ne može. Može sama baterija da izvetri, ali to je proces koji traje godinama.
Ako misliš na neki prekidač za uključivanje i isključivanje napajanja u samoj pedali, on je ugrađen u samo kućište ulaznog džeka pedale. Normalno je da ne možeš da ga vidiš. A uostalom, najprostije ti je da proveriš, stavi pedalu na napajanje ili ubaci novu bateriju u nju, isključi gitarske kablove iz nje, i probaj da je upališ, tj. vidi da li će da zasija LED. Pa, naravno da neće, sve pedale ovog sveta su napravljene tako da rade samo kad je ubačen kabl u input.
Zanimljiva informacija.tommytigh77 wrote:To je zato što Boss ima veći Current Draw, tj. zahteva veću amperažu (čitaj: bolju, svežiju bateriju) od Big Muffa.
Što se ostalog tiče, ne znam da li si probao, ali opet ti savetujem da ako nisi, probaš da razdvojiš sve pedale, i jednu po jednu uključuješ na pojačalo, prvo sa baterijom, pa sa napajanjem. Ako tu nije problem, onda su definitivno kablovi, možda je čak i masa otkačena na gitari, možda su zaprljani konektori na kablovima i pedalama, može još 100 čuda da bude u pitanju. Ali polako, strpljivo, i otklanjaj sumnju na jedan po jedan uzrok problema, pre ili kasnije ćeš doći do rešenja.
Izvini što sam se raspisao ovoliko, stvarno se svojski trudim da pomognem koliko mogu, ali me iz prethodnih odgovora nisi ubedio da si ozbiljno prišao rešavanju problema.
U tom slučaju, imaš neispravnu pedalu. 100%.Rockatansky wrote: I bez kablova, samo sa baterijom unutra Boss DS-2 svetli LED kada se klikne.. 100%
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest