Tolex, grill cloth..
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Tolex, grill cloth..
Ima li neko ko se bavi presvlačenjem kutija, pojačala isl, da predloži neki materijal koji može da se nabavi kod nas, a nije klasičan tolex ?
Kako kaže "Tolex is the trade name of a flexible, water-proof, vinyl material used to cover upholstery In Henney-Packard Hearses & Ambulances of the 50's and Fender amplifiers, Coffin Case guitar cases and guitar cases from the 1960s onwards."
Da li su skaj ili eko-koža dobra zamena za tolex?
Mogu li da se greju prilikom lepljenja onom hot-gun alatkom?
Isto pitanje i za grill-cloth..
Tu mi se čini lakša situacija jer nema toliko lepljenja i savijanja, pa možda ima neki sličan materijal..?
Kako kaže "Tolex is the trade name of a flexible, water-proof, vinyl material used to cover upholstery In Henney-Packard Hearses & Ambulances of the 50's and Fender amplifiers, Coffin Case guitar cases and guitar cases from the 1960s onwards."
Da li su skaj ili eko-koža dobra zamena za tolex?
Mogu li da se greju prilikom lepljenja onom hot-gun alatkom?
Isto pitanje i za grill-cloth..
Tu mi se čini lakša situacija jer nema toliko lepljenja i savijanja, pa možda ima neki sličan materijal..?
Re: Tolex, grill cloth..
Скај и еко кожа су ђубре, то немој уопште да разматраш, похабаће се одмах.
pazi, ja razmatram tolex ok, ali koliko vidim kod nas to nema da se kupi?Kristijan wrote:Скај и еко кожа су ђубре, то немој уопште да разматраш, похабаће се одмах.
ili ima?
Колико ја знам - нема!
phuuu..pa odakle li ga nabavljaju ovi što rade pojačala?Kristijan wrote:Колико ја знам - нема!
deder ako ima neki siguran linak, bio bih ljubazan..al da nije neki američki pa da me izađe tolex i grill sto evra, (a pojačalo platio stopedeset..)

- Hillybilly
Ja uglavnom nabavljam sa banzaia
http://www.banzaimusic.com/Grill-cloth- ... nd-Piping/
Inače eko koža/skaj ne podnosi grejanje, lako se cepa prilikom zatezanja i deformiše se prilikom aplikacije lepka a ceo posao na kraju izgleda amaterski...
http://www.banzaimusic.com/Grill-cloth- ... nd-Piping/
Inače eko koža/skaj ne podnosi grejanje, lako se cepa prilikom zatezanja i deformiše se prilikom aplikacije lepka a ceo posao na kraju izgleda amaterski...
Peco super te si se javnuo..
možeš li okvirno (za Marshall kutiju 45x45x30 odprilike..) koliko bi trebalo tolexa, lepka, + grill, ćoškovi, zakivci X euro + ruke +
..?
mislim, radije bih dao tebi da mi to završiš nego nekom tapetaru

možeš li okvirno (za Marshall kutiju 45x45x30 odprilike..) koliko bi trebalo tolexa, lepka, + grill, ćoškovi, zakivci X euro + ruke +

@OD, ako je sudeci po tvojim postovima, spremas se za neku opasnu svecku dominaciju. Bijes, b'ate, na sve strane 

a i vreme je bilo ..bancika wrote:@OD, ako je sudeci po tvojim postovima, spremas se za neku opasnu svecku dominaciju. Bijes, b'ate, na sve strane

zapravo imam dosta slobodnog vremena pa eto
- Hillybilly
Čujemo se telefonom najbolje...Overdrive wrote:Peco super te si se javnuo..
možeš li okvirno (za Marshall kutiju 45x45x30 odprilike..) koliko bi trebalo tolexa, lepka, + grill, ćoškovi, zakivci X euro + ruke +..?
Hillybilly wrote:
Čujemo se telefonom najbolje...

sada sam na odmoru pa taman

Ima u NS, svi delovi mogu da se nađu, uključujući i tolex.Overdrive wrote:pazi, ja razmatram tolex ok, ali koliko vidim kod nas to nema da se kupi?Kristijan wrote:Скај и еко кожа су ђубре, то немој уопште да разматраш, похабаће се одмах.
ili ima?
http://www.psp.rs/materijal-za-oblaganje
ali izgleda samo crni..tomarnr wrote:
Ima u NS, svi delovi mogu da se nađu, uključujući i tolex.

Probaj da ih okreneš, možda imaju i druge boje ali nisu okačili na sajt, ili mogu da ti poruče.Overdrive wrote:
ali izgleda samo crni..