Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...
moglo je sa sajta, hteo sam da porucim nesto pre par meseci i dozvoljavali su Srbiju...radio je i kalkulator postarine do ovde.
E sranje, toga sam se bojao...Rockatansky wrote: Dobio sam odgovor da trenutno ne salju nista u Srbiju, ne mogu sada da nadjem mejl, hteo sam da ga tacno citiram...
KAko si ti pre narucivao? Jesi siguran da je moglo da se salje regularnno preko sajta?
Pre sam narucivao standardno sa sajta, bez ikakvih problema.
- Rockatansky
Znaci ukinuli su...
Ladno.
Ja cu mozda uskoro da odem u Francusku, pa sam mislio da narucim tada, na tu adresu, ali malo mi je skupo slanje, ispalo da da mesingani blok koji bih ja kupio, koji kosta samo 25$
na kraju izadje skoro 50-60... Jbg, to mi malo ipak skupo. Jel moguce da je slanje tako skupo?

Ja cu mozda uskoro da odem u Francusku, pa sam mislio da narucim tada, na tu adresu, ali malo mi je skupo slanje, ispalo da da mesingani blok koji bih ja kupio, koji kosta samo 25$

sigurno su imali problema sa nasom carinom...
gfs je poznat po smanjenim iznosima na paketima, nasi su se sigurno okomili na to.
gfs je poznat po smanjenim iznosima na paketima, nasi su se sigurno okomili na to.
- Rockatansky
Pa da tako da im je sada bolje, kada vec ne mogu da pljackaju, onda da niko nema korist.
evo i ja sad dobio mejl da nema slanja za Srbiju
sranje
sranje
Daklen ovakoj
Imam čoveka koji ide za dojčland svako malo i donosi svašta nešto.
Planirah da naručim neku džitru, a da nije samo sa thomann.de.
Zna li neko još neke sajtove, gde ima pouzdano zanimljivih i ok instrumenata isl...ili je thomann meka i medina?
Zna li neko još neke sajtove, gde ima pouzdano zanimljivih i ok instrumenata isl...ili je thomann meka i medina?
Austrija je u pitanju, opprosti sto ne gadjam temu, ali nam je blize a I imamo tamo vise gastarbajtera - donosilacaOverdrive wrote:Daklen ovakoj

https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... ATEGORY=83
ja sam sada nešto gledao Thoman i nešto mi je čudno tamojelenko wrote:Da li sam dobro shvatio sledece: ako narucim gitaru sa thomanna od 330e, dodam 20%PDV od 66e i shipping od 40e da li dobijam konacnu racunicu od 436e ili tu postoje jos neki troskovi? Ako neko zna neka me prosvetli. Pozdrav!
Gitara košta 337 evra
kada tamo izaberem Serbia - cena spadne na 333,28 eu

Računica je potpuno jasna, na evropskim sajtovima imate cenu sa njihovim porezom, kada se ulogujete dobijate cenu bez njihovog poreza, na to ide poštarina i taj zbir je osnovica za troškove koje će carina da naplati, dakle cena (bez poreza od npr 20%) plus shipping = 100, na to ide 10 za Carinu i 20% od 110, dakle 22 na PDV i fiksi trošak za otvaranje paketa od nekih 500 dinara...
...znači treba na cenu sa shippingom povećati za 32% plus paušal od nekoliko stotina dinara...
Američki sajtovi izražavaju tax free cene, oni naknadno svojim žiteljima obračunavaju porez (7%)...
Shipping je vrlo varijabilna vrednost, zavisi od paketa, težine...
Pošiljke do 50 evra sa shippingom oslobođene su 10% carine, PDV se uvek obračunava.
Paketi do 70evra vrednosti od strane fizičkih lica mogu da budu oslobođeni carine mada ja sa tim nemam iskustva...
Moji omiljeni trgovci su Elderly, Stewmc i Banzai...
...znači treba na cenu sa shippingom povećati za 32% plus paušal od nekoliko stotina dinara...
Američki sajtovi izražavaju tax free cene, oni naknadno svojim žiteljima obračunavaju porez (7%)...
Pošiljke do 50 evra sa shippingom oslobođene su 10% carine, PDV se uvek obračunava.
Paketi do 70evra vrednosti od strane fizičkih lica mogu da budu oslobođeni carine mada ja sa tim nemam iskustva...
kapiram, onda bi ova gitara izašla oko 420-430 eu..možda i nešto malo višemateuspoz wrote:Računica je potpuno jasna, na evropskim sajtovima imate cenu sa njihovim porezom, kada se ulogujete dobijate cenu bez njihovog poreza, na to ide poštarina i taj zbir je osnovica za troškove koje će carina da naplati, dakle cena (bez poreza od npr 20%) plus shipping = 100, na to ide 10 za Carinu i 20% od 110, dakle 22 na PDV i fiksi trošak za otvaranje paketa od nekih 500 dinara...
evo oglasa od danas, možda bude nekom interesantno
https://www.kupujemprodajem.com/Thomann ... -oglas.htm

https://www.kupujemprodajem.com/Thomann ... -oglas.htm

10 dana idioti svaki dan upisuju jedan isti status.
To znači da čekaju da im se javiš i dostaviš informacije o kupovini.