Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
koliko te je koštao ovaj Double Trouble? Čini mi se po klipovima da je extra tube screamer.mateuspoz wrote:Dve dobre mace
Dobra cena. možda je moglo nešto manje video sam jedan za 100 evra na KP ali sam tada jurio OCD. Spominješ Grid Slammer? Ranije su govorili da su samo ime od Mesa ,znaci dobra pedala ipak?mateuspoz wrote:Dobar je Visual Sound Double Trouble...120€..
Ali ko ima Mesa Grid Slammer nijedan ne može da zadovolji dušu...
Inače pedala je jako praktična...to su ustvari dva ts808 pa kombinuješ kako hoćeš...prekidači su nešto najbolje...
Ukratko...sa ove dve pedale imam simulacije svih mogucih efekata koji nemam para da kupim.Overdrive wrote:
![]()
A sta ti je od tih sprava poslednja u lancu?nemanjavelimirovic wrote:Ukratko...sa ove dve pedale imam simulacije svih mogucih efekata koji nemam para da kupim.Overdrive wrote:
![]()
Jbg...nisam nazalost. Probacu ih pa ti javim. U sustini bi trebali da budu isti algoritmi...KnightOfDoom wrote: Ako si ih uopste i probao![]()
I mene bi ovo zanimalo, čisto iz radoznalosti. Letos sam za tezgarenje uzeo Zoom G1Xon koji je ustvari Multistomp sa dva switcha i expression pedalom, ali on se napaja ili sa ispravljača 9V ili sa 4(?) AA baterije, ne znam kakve bi to imalo veze. Moguće je da su u odnosu na Multistomp na G1Xon ubacili još dve baterije viška čisto da bi duže mogao da radi na baterijama, a na MS pedali su te dve baterije tu ''radi reda'', jer ionako sve digitalne pedale pojedu baterije čas posla, pa ih niko i ne napaja tako.KnightOfDoom wrote:Nemanja, kako bi uporedio high gain simulacije na MS50G u odnosu na G3X? Ako si ih uopste i probaoNegde sam citao da bolje zvuci G3(X) , navodno ima veze sa napajenjem... MS je malo osakacen da bi mogao da radi na dve baterije, pa se to negativno odrazava na zujanje koje high gain modeli imaju ...bla bla... nemam pojma. Uglavnom, ja vec imam MS50g i mozda bih uzimao G3(X) ako ima neke osetne razlike.
Ovo je otprilike ono na sta se stvar svode posle duzeg koriscenja. Samo ovo da su resili kako treba ukanalili bi konkurenciju. Doduse ima tu jos nekih zackoljica al' ajde. Apropo kurafte varijanti (comb filter), exciter je ok resenje za dodavanje punoce zvuku, jer je Zoom malo tanji od "prave stvari", doduse dodaje na kompresiji.tommytigh77 wrote:...... a recimo na cabinet modelingu su potpuno zakazali
A ja mislim da je ovo stara fora koja se primenjuje kod svih aparata konzum elektronike - nikada ne daj kupcu da ima sve u jednom. Uvek nešto fali da bi proizvod bio savršen,i uvek sledeća verzija donosi poboljšanja ali nikako da bude savršena. Jbg. zato ovi procesori gube svoju vrednost kao grafičke karte, procesori. Uvek će nešto da fali da bi bio savršen i kompletan. Kako bi se inače kupac nadao sledećoj verziji? Zato su ove analogne pedale na ceni, one daju to što predstavljaju i čemu su namenjene. jbg.tommytigh77 wrote: moguće je da je Zoom za ovu novu generaciju efekata i pogotovo Multistomp imao u vidu ciljnu grupu koja bi te efekte koristila pre svega u loop-u pojačala, pa su se zato više koncentrisali na modulacijske i prostorne efekte, a manje na amp i cab simulacije...
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest