Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
majtimika

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by majtimika » 13 Dec 2015, 19:55

Svira se kroz frontman 25 i snima mobilnim

Overdrive

Post by Overdrive » 13 Dec 2015, 19:58

majtimika wrote:Svira se kroz frontman 25 i snima mobilnim
to nije reprezentativno onda

ljudi, ako imate neku opremu koju bi da prezentujete, potrudite se malo da snimite to kako valja iebemumater

šta sad treba da pričamo na "e, loš je snimak, al zvuk ujeda veruj mi.."?

pa bar danas ima mogućnosti da se snimi direkt u komp, ili nečim što je bolji mikrofon od mobilnog

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 13 Dec 2015, 19:59

A je l ti valja moj, zvuk to jest? Ništa ne reče :(
:mrgreen:

Overdrive

Post by Overdrive » 13 Dec 2015, 20:09

DrGreenthumb wrote:A je l ti valja moj, zvuk to jest? Ništa ne reče :(
:mrgreen:
mislio sam da kačiš svoj lanac efekata :)

pa taj zvuk ima pravi karakter Les Paul-a, verujem da bi bez šumova zvučao još moćnije

lepo sviraš, leši ti ta gitara, lepo vladaš instrumentom..sve je tu

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 13 Dec 2015, 20:21

Hehe, zezam se, shameless plug.
Lm, poenta je da je ručni rad u izradi nekog instrumenta (IMO) privilegija. U ostatku sveta bogatih, ovde više drugarskih momenata. Apsolutno to ne doživljava svako tako, ali meni su moje gitare najbolje gitare koje sam svirao u životu, a bilo ih je ihahaj. Al opet, nije to sveta krava, svakom svoje... Pogotovu hobistima, kao što je većina (ako ne i svi ovdi).
A u lancu efekata, u poslednje vreme samo tuner (pojačalo ima reverb). Što sam stariji to sam tradicionalniji, jebiga :hide:

Fenderica

Post by Fenderica » 13 Dec 2015, 20:52

Opasna je ova rasprava oko toga da li ručni rad ili neki brend. Jer od kada čitam forum, ovde se neki potpuni anonimusi amateri najviše bore za ručne radove, TON sveti spominju, a od muzike neka pentatonika u sobi. Par njih koji imaju lokal bendove sviraju neku alternativu u kojoj veze nema koji je instrument u pitanju. Pa šta će amateri uvek u priči u kojoj bi trebali PRO muzičari da se nadju?
Pitanje: Koliko vas je ovde profesionalaca koji imaju bend sa renomeom, imaju i Fendera i Gibsona u kući, koji su se zasitili tih instrumenata i hoće nešto osobeno? :kokice:
Stvarno ako je do toga da su neki HOBISTI zauzeli forum i drže se zajedno, neka administracija otvori nov deo na forumu o hobi izradi muzičkih instrumenata pa tamo neka govore da su fender i gibsoni sranje a da su njihovi instrumenti od boga dati i neka se medjusobno ubedjuju i veruju u to.

Overdrive

Post by Overdrive » 13 Dec 2015, 20:56

Fenderica wrote:Opasna je ova rasprava oko toga da li ručni rad ili neki brend. Jer od kada čitam forum, ovde se neki potpuni anonimusi amateri najviše bore za ručne radove, TON sveti spominju, a od muzike neka pentatonika u sobi. Par njih koji imaju lokal bendove svoraju neku alternativu u kojoj veze nema koji je instrument u pitanju. Pa šta će amateri uvek u priči u kojoj bi trebali PRO muzičari da se nadju?
Pitanje: Koliko vas je ovde profesionalaca koji imaju bend sa renomeom, imaju i Fendera i Gibsona u kući, koji su se zasitili tih instrumenata i hoće nešto osobeno?
Stvarno ako je do toga da su neki HOBISTI zauzeli forum i drže se zajedno, neka administracija otvori nov deo na forumu o hobi izradi muzičkih instrumenata pa tamo neka govore da su fender i gibsoni sranje a da su njihovi instrumenti od boga dati i neka se medjusobno ubedjuju i veruju u to.
to ti je srpska verzija "i mi custom fendera za trku imademo.."

Fenderica

Post by Fenderica » 13 Dec 2015, 21:00

Overdrive wrote:
Kad spomenu magičnu reč, tu na forumu pročitah Goran CUSTOM. Pa kada je taj odjednom postao Custom Shop izradjivač? Gde su mu regularni modeli koje je izradjivao sa kojima je stvorio ime, koje su ljudi svirali, pa koje tek modifikuje u nešto bolje po specijalnoj narudžbini? Preskočiš 5 lestvica u proizvodnom periodu, i samog sebe proglasiš za custom produktivca, i to prolazi kod kupaca? Ma šta ne prolazi u Srbiji danas.
Last edited by Fenderica on 13 Dec 2015, 21:02, edited 1 time in total.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Dec 2015, 21:01

lol

pisac

Post by pisac » 13 Dec 2015, 21:02

Sta ste ukrupnili bre,sta vam je?Svako ima svoje misljenje,i svako ce i zadrzati svoje misljenje i posle ove diskusije.Cak i ako mu argumentuju da nije bas u pravu.
Zato,svako svira sta ima,sta moze,i gde moze.Postujmo to,i postovace i nas.
Dakle,pozdrav svima koji sviraju Gibson,Fender,Yamahu,Cort,Squier,handmade,legsmade,Gretsch,Hohner,Blade,Epiphone,itd...

ivan242

Post by ivan242 » 13 Dec 2015, 21:08

Fenderica wrote:
Overdrive wrote:
Kad spomenu magičnu reč, tu na forumu pročitah Goran CUSTOM. Pa kada je taj odjednom postao Custom Shop izradjivač? Gde su mu regularni modeli koje je izradjivao sa kojima je stvorio ime, koje su ljudi svirali, pa koje tek modifikuje u nešto bolje po specijalnoj narudžbini? Preskočiš 5 lestvica u proizvodnom periodu, i samog sebe proglasiš za custom produktivca, i to prolazi kod kupaca? Ma šta ne prolazi u Srbiji danas.
Prolazi u Nemackoj,400e pedala u Frankfurtu u muzickoj radnji sa butik izborom.Kupuju...

Fenderica

Post by Fenderica » 13 Dec 2015, 21:09

ivan242 wrote:
Fenderica wrote:
Overdrive wrote:
Prolazi u Nemackoj,400e pedala u Frankfurtu u muzickoj radnji sa butik izborom.Kupuju...
Svaka mu čast kada je uspeo pedalu da pogura, ali prodaje li neke gitare tamo?

Overdrive

Post by Overdrive » 13 Dec 2015, 21:20

Fenderica wrote:
Overdrive wrote:
ja naprotiv mislim da pomenuti proizvođač radi pravu stvar.
Njegov proizvod (ruku na srce) nije ništa specijalno u odnosu na more istih

Ali..on je uradio dosta toga da ga u očima javnosti učini specijalnim, vrednim isl

Iskoristio je svoja poznanstva sa ljudim iz muzičkog sveta, uspeo da dođeu istuaciju da pokloni par pedala ZZ Topu, našim nekim gitaristima i eto..svako ko ne zna šta hoće misliće "pa iebote..ovo mora da je dobro čim su ga ovi likovi uzeli..."

Na stranu to što su ga ti likovi samo možda probali i rekli "wow..super.." i nastavili dalje sa svojim životom i opremom, a pedalu stavili negde u kolekciju kao suvenir - to više nije važno, čovek je u svoj rezime ubacio referencu "Ko je koristio vaše proizvode"." pa recimo..Billy Gibbons...he he" i ćao. Onda može mrtav ladan da stavi cenu koju hoće i da plasira to za inostranstvo

Isto je i sa M. Popović pedalama.
Poklonio ih Poliju )onaj ćelavi Nemac što ima 6 miliona evra u opremi samo)
čovek se oduševio..lepa reč, ovo ono..reklama preko Youtuba..tu je i Ranđa, tu su i neke kerefeke i.zašto da ne?

To se tako radi

Pa ko voli nek izvoli

Ljudi sunaučili marketinške fore. Tako bih i ja isto

A dok se posle oni prepucavaju dal je to taj zvuk, dal su mu otvoreni sredni ili mutni visoki..ja slažem njihove šuške

Overdrive

Post by Overdrive » 13 Dec 2015, 21:23

pisac wrote:Sta ste ukrupnili bre,sta vam je?Svako ima svoje misljenje,i svako ce i zadrzati svoje misljenje i posle ove diskusije.Cak i ako mu argumentuju da nije bas u pravu.
Zato,svako svira sta ima,sta moze,i gde moze.Postujmo to,i postovace i nas.
Dakle,pozdrav svima koji sviraju Gibson,Fender,Yamahu,Cort,Squier,handmade,legsmade,Gretsch,Hohner,Blade,Epiphone,itd...
ok, lepo je ovo "mir mir mir niko nije kriv" razmišljanje, ali..ima nas koji se nikad neće pomiriti sa šišanjem ovaca, sa prevarama, sa placebo efektima koje pruža trošenje više para za nešto što ne vredi toliko isl..

A i to "samo svirajte!" mi malo ide na kerec..

Neki ne treba da sviraju bre.

Nemaju talenta i gotovo. Bolje da batale i ne dave ni sebe ni druge sa tim.
Što mora da sviraju? Jel ih tera neko? Ne tera ih.
prema tome, dabome

ivan242

Post by ivan242 » 13 Dec 2015, 21:24

Pedala u staklenom rafu dugackom oko 8m,od poda do tavanice.Prepoznata u prevelikom izboru pedala,patriotski pitano za istu,400e .Prodavnica se gitarama snabdeva tako sto ode u USA na aukciju i kupi gitare od 5000e pa na gore.Kad ih rasproda ponovo u nabavku.Nemci imaju trziste

Locked