Pitanje u vezi sa Mitrosom

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Fenderica

Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom

Post by Fenderica » 23 Dec 2015, 11:02

nemanjavelimirovic wrote: moje prisustvo na forumu, onda cu se skloniti sa istog i ostaviti ga za vas koji eto nesto ocigledno vredite i znate mnoge stvari i pricate o istima sa prevelikim iskustvom. Ne samo na ovim temama, vec i na mnogim drugim pa se dopisujte. Voli vas brat....dovidjenja. :ziveli:
Nikome ne smetaš, daleko bilo pu pu. Ništa lično, slučajno sam poslednji oglas u kome neko spominje Mitros baš taj video, i bilo mi zanimljivo da ćaskamo jer si čovek sa foruma. Naravno da si pedalu povoljno prodao niko ne spori.
Možda je samo gorak ukus ostao jer se na njoj kada se kupuje nova mnogo gubi, ali to nema veze sa Mitrosom. Eto, da ne pomisliš da imam nešto protiv tebe. Pozdrav. :ziveli:
Oko ovog iskustva, priznaj iskreno, koliko je PROSERAVANJA na ovom forumu bilo od redovnih članova u vezi svega? proterivanje članova koji ne misle isto, koji ne pljuju fabriku a priznaju samo ručne radove pedala, gitara, pojačala i slinih kuraca..Ako si iskusan, siguran sam da si video da na bini možeš da sviraš i na klasik vajbu kao Galager ako znaš naravno.
Ajd budi pozdravljen. Ovde niko nema iskustva, svi se proseravaju, Srbija je to.

Perce

Post by Perce » 23 Dec 2015, 11:08

nemanjavelimirovic wrote:Drugari...samo da odgovorim na komentare na oglas za Micro Pog, koji je btw nazalost otisao jutros od mene jer nemam pare da zadrzim i njega i PS6... :(
Tu pedalu sam kupio jer mi je trebala i jako je volim i vezan sam za nju jer sam na njoj napisao jedan ceo album i par pesama pride.
...napisao sam koliko je kostala pedala jer je toliko kostala i prodao sam je za 15000 dinara. Mitros je samo jedna od radnji koja ima neke ok stvari neke i ne, ali kao referenca, nisam nista neiskreno rekao, tu je kupljena i toliko kosta, a opet ako nekome smeta moje prisustvo na forumu, onda cu se skloniti sa istog i ostaviti ga za vas koji eto nesto ocigledno vredite i znate mnoge stvari i pricate o istima sa prevelikim iskustvom. Ne samo na ovim temama, vec i na mnogim drugim pa se dopisujte. Voli vas brat....dovidjenja. :ziveli:
mA opusti se :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 23 Dec 2015, 11:17

Fenderica wrote: Oko ovog iskustva, priznaj iskreno, koliko je PROSERAVANJA na ovom forumu bilo od redovnih članova u vezi svega? proterivanje članova koji ne misle isto, koji ne pljuju fabriku a priznaju samo ručne radove pedala, gitara, pojačala i slinih kuraca..Ako si iskusan, siguran sam da si video da na bini možeš da sviraš i na klasik vajbu kao Galager ako znaš naravno.
Ajd budi pozdravljen. Ovde niko nema iskustva, svi se proseravaju, Srbija je to.
Ma svakako da ima uvek razlicitih misljenja i percepcija, ali ima i razlicitih pristupa komunikaciji. U tome je najveci problem. Dok god je komunikacija na nekom da kazem "kulturnom" nivou, to je ok, ali neki od novijih clanova jednostavno daju previse sebi za pravo da neke svoje frustracije eksportuju u vidu pisane rechi pa se taj zadah nezadovoljstva pretvara u bes i uvredljiv ton koji svakako nama koji nismo vise bas ni mladi toliko ne prija. U svakom slucaju, sve kul, ali malko sam vec i ja umoran od kuckanja ovde, tj bice me koliko da pomognem nekome ako nesto treba i okacim po koji test, ne zelim vise da ucestvujem u raspravama niti da citam iste. :)

komil

Post by komil » 23 Dec 2015, 11:21

nemanjavelimirovic wrote:Drugari...samo da odgovorim na komentare na oglas za Micro Pog, koji je btw nazalost otisao jutros od mene jer nemam pare da zadrzim i njega i PS6... :(
Tu pedalu sam kupio jer mi je trebala i jako je volim i vezan sam za nju jer sam na njoj napisao jedan ceo album i par pesama pride.
...napisao sam koliko je kostala pedala jer je toliko kostala i prodao sam je za 15000 dinara. Mitros je samo jedna od radnji koja ima neke ok stvari neke i ne, ali kao referenca, nisam nista neiskreno rekao, tu je kupljena i toliko kosta, a opet ako nekome smeta moje prisustvo na forumu, onda cu se skloniti sa istog i ostaviti ga za vas koji eto nesto ocigledno vredite i znate mnoge stvari i pricate o istima sa prevelikim iskustvom. Ne samo na ovim temama, vec i na mnogim drugim pa se dopisujte. Voli vas brat....dovidjenja. :ziveli:
Opusti se. Trebao si samo da iskuliraš. Neke stvari je totalno suludo objašnjavati.

pisac

Post by pisac » 23 Dec 2015, 12:07

Potpuno te razumem.Ali ovakav nacin komunikacije otvara mogucnost mnogim nesporazumima-pisana rec,sa pauzama.Napisana u jednom trenutku i jednom raspolozenju,procitana u drugom trenutku i sasvim drugom raspolozenju...Ne moze da zameni zivi razgovor,kad se sagovornici gledaju dok pricaju,i kad ima vremena da se objasni nesto malo detaljnije,i izbegne nesporazum.
Muskarci se ne raspravljaju i ne svadjaju,to je zenski obicaj.Muskarci se ili tuku,ili okrenu glavu pa se povuku.
Iskuliraj ovaj put,Nemanja.Nesporazum,jbg.Pusti pedale i Mitros i sve...

Fenderica

Post by Fenderica » 23 Dec 2015, 12:08

nemanjavelimirovic wrote:
Ma svakako da ima uvek razlicitih misljenja i percepcija, ali ima i razlicitih pristupa komunikaciji. U tome je najveci problem. Dok god je komunikacija na nekom da kazem "kulturnom" nivou, to je ok, ali neki od novijih clanova jednostavno daju previse sebi za pravo
Pa vi ste prvi sebi davali previše za pravo da proterujete druge koji ne misle kao vi, niste valjda zabvoravili progon članova pre 4-5 godina?
Eto, iz današnje perspektive, spominješ "kulturnu komunikacijU" Nema problema, ja sam uvek za, zato i služe forumi da se na njima piše i razglaba. Elem, kako ti zamišljaš komunikaciju na "kulturnom nivou"?!? Dodje mlad član, hoće gitaru koju je video u rukama svojih idola, ponada se da će od "iskusnih" članova dobiti potrebne informacije, a umesto toga on dobije FRUSTRACIJE. vi ga svi napadnete iz sve snage nazivajući ga još i budalom zbog toga što razmišlja da da 1000 evra na Fender nego li pre na ručni rad iz majstorske radionice? To je kulturna komunikacija - GluP si jer ne znaš i nećeš nas da slušaš koji znamo?

O.K. pa gde su sada svima vama ručni radovi u arsenalu gitara ako ste tako pametni? Zašto si ti kupio Fender gitare a ne išao kod Gorana ili Tasića da ti uradi ručni rad za te pare? Sećam se da ste me jurili u temi koju sam pokrenuo pre četiri pet godina u vezi toga.

Eto, sada nakon toliko godina vidim da niste bili u pravu, svi vi imate brendove a kao fora prozivali ste druge jer hoće brendove?!? :O.o: :shock: :O.o:

Kako to? Kako to da vama koji ste pljuvali Fender i td. sada odjednom isti valja? O.K. evo ja sada kulturno komuniciram i pitam, ŠTA BI?!? Šta se desilo u medjuvremenu? Ne kapiram? Ja sam lično bio proganjan, ispljuvan, u temi o gitari koju sam hteo, čak si mi ti pisao citate i u njima tvrdio da je Fender smeće, moderator je hvalio naše LUTIERE a meni davao WARNove jer sam ih nazivao "stolarima". I to je bila uvreda - STOLAR?!? Opaa.ma jok, NASA naučnici bi bolje leglo, haha.
Eto na kraju balade - gde su vam sada gitare ovih lutiera naših nakon 5 godina boravka na forumu?

Jer, ja da sam toliko hvalio te ručne radove, logično bi bilo da "smeće" od Fendera nikada ne bih ni kupio, već bih za te pare išao kod majstora da mi napravi gitaru. Mislim, komunikacija do sada ide kulturnim smerom, el da? :ziveli:

Moram da priznam, i meni je sad pukao film, ni ja nisam mlad, imam staž ovde 4 godine i u privatnom životu nisam dete, i znam kako ste se ponašali pre 4 godine prema svima koji nisu bili deo jednoumlja.

Ajd pa u zdravlje i neki novi Telekastet, Mustang i Jaguar iz Fendera naravno a ne od "Stolara". Sve najbolje narednih 5 godina. :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 23 Dec 2015, 12:30

Ok magarac, video ili ne video ove moje postove , taj isti nemanja ima pecino pojacalo, tomisic gitaru, gibson gitaru i fender gitaru, za razliku od tebe ima sve i otvoren za sve a ti brate budi glup doveka

Fenderica

Post by Fenderica » 23 Dec 2015, 12:35

majtimika wrote:Ok magarac,..glup doveka
Kulturni komunikant Br.1! :bow:

Ajmo dalje ...

Historik
MF veteran

Post by Historik » 23 Dec 2015, 12:56

Fenderica druze, kakav problem ti imas sa graditeljima gitara, pojacala i efekata?

U skoro svaki post, imao topic inicijalno veze s tim ili ne, ti ubacujes hejt na samogradnju i pricas o brand name opremi. Ako klinac hoce gitaru od 1000e dovoljno, on ce naci nacina da je kupi i nece ici kod lutijera i majstora - ja sam to uradio, potrosivsi prve dve plate i deo ustedjevine u Mitrosu na Stratocastera. Ali je ok i ako se nekom predlozi alternativa, nije Fender sveta krava. Pri tom, u vecini postova imas vrlo agresivan, svadjalacki i nipodastavacki ton, za razliku od vecine clanova ovde. A sto se tice onih iskljucenih od pre par godina, posto se toga zivo secam, i trebalo je da budu izbaceni sa foruma, jer su licno vredjali vecinu clanova, neki su i otvoreno pretili a neki su se i bavili falsifikatima sto je krivicno delo (Viden).

alfonso

Post by alfonso » 23 Dec 2015, 13:01

Pisac, svadjanje i raspravljanje nije odlika zena. To je jedno jako stereotipno vidjenje. Pogledaj koliko se ovde ljudi raspravljaju i svadjaju a nisam video jos da ima zenskoh clanova (ili ako ima prave se da su muskarci).
Generalno za ovo sto se sad prica. Gde ima razgovora ima i rasprave i svadje. Sad je samo stvar nastupa. Ako samo teras kontru i ako zelis samo da izvredjas nekoga, tu se nece naci poenta niti bilo sta. Postoji i dostojanstvena svadja. Posvadjati se sa nekim ne znaci da moras da udjes u "rat" i odstranis nekoga. U procesu pomirenja se ustanovi sve i tek tad dodje znate odakle vec u glavu.
Ja sam kratko na forumu i stvar koju sam zapazio je da ima nekoliko ljudi (neke sam javno pohvalio) koji se stvarno trude da ovaj forum bude mesto za razmenu informacija,iskustava i znanja. Ostali kako kad.
Prica se cesto o "starim danima" na forumu
Ponasanje ljudi na forumu je takvo da se pokazuje stvarno lice i najruznije stvari i frustracije se izbacuju. Takvo nam je drustvo generalno

Overdrive

Post by Overdrive » 23 Dec 2015, 13:38

neki gube iz vida da bi ovo trebalo da budu "salonski razgovori", razbibriga, hobi, muzika..lepe stvari

Timovi naučnika se bore kako da polvini sveta obezbede pijaću vodu, kako da spreče viruse, mortalitet..

Neki strpe od topljenja glečera ili kako da skrenu s puta planetoida veličine Francuske koji se stropoštava ka Zemlji brzinom od 20000km na sat

Neki se ljudi upravo sada stiskaju u gumenom čamcu na sred pučine, bežeći od gareži, bombi, izgorelih tela dece, žena, prijatelja..sa idejom da prežive, da se dočepajui bilo čega toplog, samo jedan dan, a posle kako bude

A vi ćete da vadite nož jedan na drugoga, oko toga ko voli ručno rađene gitare?
Ko kako kupuje i šta radi sa svojim parama?

Alo bre..ovo je pričaonica. Neki od vas sede kod kuće i piju kafu dok ovo čitaju.
Neki su u prevozu i čitaju s telefona
Neki rade i ubijaju vreme

Pokušajte da se izdignete iznad situacije, iznad priče, i pogledajte sebe u njoj.
Primetite kako su ovo sve razgovori.
Pričam ti priču zafrkancije.

Onaj ko to uzima preozbiljno, neka se zapita o dužini svog fitilja i najtanje karike na kojoj mu se lanac nerava pokidao.

Pišite, lupetajte, podjebavajte se, zafrkavajte se, osuđujte, kritikuijte, pljujte pa ližite, glumite mudrace, igrajte se klovnova, ali imajte u vidu da ovo sve treba da je zabava. Udobnost čavrljanja oko vašeg hobija.

Da li i uživo ponekad svoje drugare oterate u kerec?
Da li im kažete da se jebu?
Da li im govorite kako su retardi, kreteni?
da li i oni vas isto časte takvim epitetima i atributima bliskosti, tako svojstvene našoj kulturi?

Što se onda krutite i cmizdrite na forumu ako vas je neko opleo?
Opleti i ti njega, njih i okači dve krigle piva i sve ok.
Gde je problem?

Hoćete da vas neko doživi kao muzičkog autoriteta?
Muzički autoriteti se ne muvaju po forumima

Hoćete da vas svi poštuju?
To se ne postiže ni agresijom, ali ni smajlijima. Ni prevelikim tekstovima. Ni britkim mudroseravanjima.
Forum nije mesto za sticanje poštovanja, već poneke informacije (a i njih može da se nađe pre na guglu nego ovde) i zabave.

Naučite da se opustite.
Jer ako vam i ovaj forum služi da bi se kurčili i krutili, vređali i svađali, prokazivali i kažnjavali i primali sve to lično - onda će neko drugi, sa mnogo manje smisla za zabavu, jednom da vas opusti, uz injekciju bensendina ili nečeg jačeg.

Zagrlite se i oterajte jedni druge u pm, pa se opet zagrlite i videćete koliko je to moćnije od svih "argumenata" i saveta, iskustva, snimaka i fotografija vaših šugavih gitara, pedala i pojačala, nabili ih sve u gujcu.

8)

majtimika

Post by majtimika » 23 Dec 2015, 14:16

Fenderica wrote:
majtimika wrote:Ok magarac,..glup doveka
Kulturni komunikant Br.1! :bow:

Ajmo dalje ...
jao finac

Perce

Post by Perce » 23 Dec 2015, 15:16

Overdrive wrote:...
Da li i uživo ponekad svoje drugare oterate u kerec?
Da li im kažete da se jebu?
Da li im govorite kako su retardi, kreteni?
da li i oni vas isto časte takvim epitetima i atributima bliskosti, tako svojstvene našoj kulturi?
Pa nisi bas u pravu jer, recimo, nemate isti status moj drugar/prijatelj i ti. Ti i ja se nikad nismo upoznali, niti druzili pa shodno tome nismo drugari vec se kao znamo sa foruma, a i to je diskutabilno. Prema tome, ono teranje u qrac i tri lepe je diskutabilno. Realno, ne znam nikoga sa ovog foruma pa onda nikog ne teram u q, iako bi mozda trebala da mi se otkaci rucna ko Tomisicu pa da opletem.

majtimika

Post by majtimika » 23 Dec 2015, 15:21

Ja sa druge strane drugare stalno teram u *****

pisac

Post by pisac » 23 Dec 2015, 15:30

Mozda medju clanovima foruma ima i profesionalaca iz muzickog sveta,autoriteta,no to nije vazno.Ovo je mesto koje privlaci muzicare,kao i anonimne ljubitelje muzike u globalu.Ima mesta i vremena za sve-i za salu,i za razmenu iskustava,i za debatu,i za zabavu,i za smeh.Ali generalno,ipak je komunikacija malo drugacija nego u stvarnom,svakodnevnom zivotu,i zato posebno treba imati na umu to,i paziti da se reci ne protumace pogresno,i da se neko uvredi.Najlakse je pasti u vatru i ispsovati nekog,ali to nije,sto bi rekli,viteski.Nije covecanski.Hebes i gitaru i pedalu i zice i pojacalo i trzalice kablove i sve ako treba da se psujemo i pljujemo ovde.Drugo,svako ima svoj ukus,svoj nivo talenta za muziku,svoj nivo inteligencije,i kulture,i svoju percepciju muzike i zvuka uopste,pa je suvisno i ubedjivati nekog da je bolji Fender od Gretsch-a ili Boss od EH-a,svako to dozivljava na svoj nacin.Svako uvo cuje drugacije,a mozak obradi to na svoj nacin.
Inace,nije u pitanju samo fitilj,prag tolerancije,vec i strpljenje i dostojanstvo.Neko ne moze da se svadja a posle da se grli sa nekim ko mu je rekao svasta ovde.Neko mozda moze,mada jos nisam naisao ovde na svadje pa pomirenja uz pivo-ali neko jednostavno ne moze.Jedno je razgovor,diskusija,a sasvim drugo rasprava i svadja.Kad dotle stigne,razovor a i ovaj forum gube smisao.
Ljudi se ne svadjaju.LJUDI.To je istina.Zene ponekad,ali sa njima nikad ne znas na cemu si.
Zato molim svakog forumasa da smiri svoju vrelu balkansku krv i da pomisli da bi taj imaginarni protivnik,ovde na forumu,sa kojim je na krv i na noz,u stvarnom zivotu posle mozda nekoliko dana poznanstva postao izvanredan prijatelj.Iako svira gitaru koju on pljuje gde god stigne,na primer-ali je dobro svira.I dobar je covek.
Iskren pozdrav svima.

Post Reply