Zlatko Pan wrote:..Tubeman na tranzistorskom pojačalu nema nikakvog smisla (zvuka) a pretpostavljam ni na mixeru sa direktnom vezom...
Zao mi je, ali pogresna pretpostavka. Ova sprava kada je napravljena, namenjena je za direkt-u-mix koriscenje, dakle svirka direkt u razglas, snimanje direkt u sto, itd... Nije namenjena za koriscenje sa pojacalom, ni u input ni u power amp input gitarskog pojacala, jer u sebi TM2 ima integrisan Red Box simulaciju kabineta koja
ne moze da se iskljuci i koja neizbezno menja konacan zvuk.
Dakle, ovo je sprava koja u bilo kojoj drugoj aplikaciji osim navedene u uputstvu ( u kojem sve to pise ako se dobro secam, davno sam citao, pre nekih 10+ godina kad me je zainteresovala sprava i kad sam citao o njoj nakon sto sam je probao) ne daje rezultat koji moze da isporuci ako se koristi pravilno.
Moze da se koristi sa aktivnim monitorima koji imaju neutralan odziv za razliku od gitarskih zvucnika, ali sa gitaskim zvucnicima, ne. Bar ne bi trebalo, pa kome se kako svidi.
I dan danas se secam utiska koji mi je pedala ostavila kad sam je cuo na svirci direkt u razglas, vilica mi je udarila u pod.