Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rockatansky
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
http://www.kupujemprodajem.com/LTD-EC-1 ... -oglas.htm Kupuj ovo dok nije otisao.abogicevic wrote: Jurim neku pristojnu gitaru za metal, a izmače mi Jackson dkmg, bukvalno ispred nosa.

- alucard_earl
Frezovan njemu mozak.Aj se skupimo da ga bijemo?I odakle njemu te gitare,pedale,pojacala...Gde kupuje on to pa posle preprodaje?
- Rockatansky
I ja se nekad pitam odakle mu? Da li nabavlja iz inostranstva? Da li ovde kupuje ispod cene, ali od koga? 

za jednu pedalu znam odakle mu - maznuo je meni...ostale ne znam, ali moguce da je slican dealMargos wrote: Frezovan njemu mozak.Aj se skupimo da ga bijemo?I odakle njemu te gitare,pedale,pojacala...Gde kupuje on to pa posle preprodaje?

Milan je super lik. Upoznali smo se kada sam kupovao Maarshall klona od njega. Sve sto je naveo u oglasu je bilo tacno i jos bolje. Probao sam kod njega kuci bez ogranicenja, doneo tri gitare da se proba, porazgovarali bez pozurivanja i bez neosnovanog hvaljenja pojacala koje prodaje. Sve u svemu, odlicno iskustvo sa njim i odlicno pojacalo kupljeno

- Rockatansky
Ispratimo malo bas gitare>
Evo jedan originalni "kastun"???>
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-j ... -oglas.htm
Ili ovaj Vintage 62, sa pogresnim mestom za stelovanje sipke>
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-V ... r_id=93990
Na ovom modelu bi trebalo da se trus rod podesava na peti vrata.
Mozda sam u zabludi, ispravite me ako gresim....
Evo jedan originalni "kastun"???>
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-j ... -oglas.htm
Ili ovaj Vintage 62, sa pogresnim mestom za stelovanje sipke>
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-V ... r_id=93990
Na ovom modelu bi trebalo da se trus rod podesava na peti vrata.
Mozda sam u zabludi, ispravite me ako gresim....
I ja bih rekao.Za 250 evra i lep i dobar instrument.Nije to velika cena za taj Classic Vibe.Rockatansky wrote:https://www.kupujemprodajem.com/Squier- ... filter_id=
![]()
Evo dobre prilike cini mise...
Ne misli m tako. Gitara je polovna i njena realna vrednost je cca 60% nove tako da je 250 e plafon. Da je to nešto baš povoljno već bi otišla. Reagujem zato što sam poslednjih dana obilazio oglase jer mi nešto treba i zapanjen sam uglavnom krševima po nenormalno visokim cenama! Nekoliko vrednijih komada imaju cene znatno uznad ebay cena, a to ne može da prođe, pogotovu u ovoj nemaštini. Nekako razmišljam da ovi koji oglašavaju i ne žele da prodaju, više vole da se menjaju pa tu nešto ušićare. Tako mi je rekao jedan od prodavaca sa astronomskom cenom.
- Rockatansky
Pa sve to zavisi, i ja bih rado kupio polovnu gitaru/pedalu za 60% cene nove, ali to ponudi jedan od 20 prodavaca...hipihill wrote:Ne misli m tako. Gitara je polovna i njena realna vrednost je cca 60% nove tako da je 250 e plafon. Da je to nešto baš povoljno već bi otišla. Reagujem zato što sam poslednjih dana obilazio oglase jer mi nešto treba i zapanjen sam uglavnom krševima po nenormalno visokim cenama! Nekoliko vrednijih komada imaju cene znatno uznad ebay cena, a to ne može da prođe, pogotovu u ovoj nemaštini. Nekako razmišljam da ovi koji oglašavaju i ne žele da prodaju, više vole da se menjaju pa tu nešto ušićare. Tako mi je rekao jedan od prodavaca sa astronomskom cenom.
Eto i sam si primetio, ljudi precenjuju polovne stvari, ocigledno je to stanje trzista...
Zato i mislim da je ovo ok prilika, i tesko da ces naci za manje. Imam vec 2 stratolike gitare i ne treba mi 3. ali sam na korak da je kupim...

Ja pratim neke odredjene instrumente koje hocu da kupim i ni blizu nisam nasao da neko prodaje za 60% od cene novog...
Na primer, par meseci merkam neki Epiphone LP, nov je oko 390e... Znas koliko bude kada ljudi prodaju? Uglavnom 300. Ili neko prodaje za 350

Da ne govorimo o tome da nekim gitarama pada cena, a nekima ne ili cak i raste

Neke stvari polovne drze cenu, a neke ne. Svi sad zele Classic Vibe jer je gitara dobra i hvaljena na sve strane, i onda cesto imaju jacu cenu nego sto bi to "60%" pravilo odredilo. Ono sto najvise remeti ovo nase trziste polovnih instrumenata su preprodavci (ne svi, zna se na koje mislim). Kao da vec nije dovoljno bedna situacija. Ulecu brzinom munje cim se neki dobar deal pojavi, i sutradan kace za duple pare. Nude razne krseve, koji samo kruze od jednog do drugog, po nekim nenormalnim cenama. I ono sto mene licno nervira najvise - ako slucajno nesto okacis da prodajes toliko ce te zasuti ponudama za zamenu za iste te krseve, da ce da ti se smuci prodavanje icega u roku od dan i po... O cemu ono bese pricam? A da, Classic Vibe, solidna gitara, vredi te pare.
Btw, eno gore sam okacio, ako nije skinut, EC1000 za 400 evra. Ta gitara nova je 1000 evra. Odlicna gitara za one koji vole EMG i teski metal. Ali nije Fender, ni Gibson, i onda jebiga bato, 40-50 posto od cene nove i udaraj se nogama u dupe izgleda.

Btw, eno gore sam okacio, ako nije skinut, EC1000 za 400 evra. Ta gitara nova je 1000 evra. Odlicna gitara za one koji vole EMG i teski metal. Ali nije Fender, ni Gibson, i onda jebiga bato, 40-50 posto od cene nove i udaraj se nogama u dupe izgleda.
Ljudi, pogledajte realno - da mogu da prodaju za pare koje traže potencijalni prodavci ne bi vrteli iste oglase već mesecima! Ti oglasi su samo njihove želje! Odustao sam od njih. Imate napolju recimo u Italiji, Austriji, Nemačkoj... vrlo povoljne oglase, a ovde pouzdane ljude koji to donose samo za 10% vrednosti. Naravno, ne isplati se to za jeftini Squier, ali već za gitare reda 500-600 e se isplati. Sada sve češće gledam te strane oglase.Rockatansky wrote:Ja pratim neke odredjene instrumente koje hocu da kupim i ni blizu nisam nasao da neko prodaje za 60% od cene novog...
Na primer, par meseci merkam neki Epiphone LP, nov je oko 390e... Znas koliko bude kada ljudi prodaju? Uglavnom 300. Ili neko prodaje za 350jer je "kupljena u Dubaiju za 500e"
I tako.
- Rockatansky
Mislim da je to bas razlog, ima napolju ali cesto ljudi nemaju tu mogucnost da nabave pa onda ispadne ovako kako je...hipihill wrote:Ljudi, pogledajte realno - da mogu da prodaju za pare koje traže potencijalni prodavci ne bi vrteli iste oglase već mesecima! Ti oglasi su samo njihove želje! Odustao sam od njih. Imate napolju recimo u Italiji, Austriji, Nemačkoj... vrlo povoljne oglase, a ovde pouzdane ljude koji to donose samo za 10% vrednosti. Naravno, ne isplati se to za jeftini Squier, ali već za gitare reda 500-600 e se isplati. Sada sve češće gledam te strane oglase.Rockatansky wrote:Ja pratim neke odredjene instrumente koje hocu da kupim i ni blizu nisam nasao da neko prodaje za 60% od cene novog...
Na primer, par meseci merkam neki Epiphone LP, nov je oko 390e... Znas koliko bude kada ljudi prodaju? Uglavnom 300. Ili neko prodaje za 350jer je "kupljena u Dubaiju za 500e"
I tako.
Sta god da gledam da kupim kod nas recimo na KP uglavnom imam taj utisak, polovno, ali samo mali jeftinije od novog u radnji u Mitrosu...

Cak i kada se pojavi povoljna ponda dugostoji, jer se jednostavno nema para...

Npr. ja sam davno kupio u FR Big Muff za 40e, NOV iz radnje