Distorzija za metal

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Distorzija za metal

Post by MIKI-DJORDJE » 24 May 2017, 15:34

i ja se isto šokiram kada se susrećem sa YJM fanovima, pa kakve veze ima ko je kada izdao album? osim da je album tada izašao?

čisto primer-

Van Halen je izašao negde 78, Blizard og Ozz je beše 80/81 a prvi Dokken album je izašao 81/82 ali nešto je nije zaživelo tj zvanično je zapažen nakon izdanja 83 , pa svi misle da je EVH popularizovao taping itd...a GL je pre njega to radio '' Great White guitarist Mark Kendall claims George started two-hand tapping before Eddie Van Halen did'' i mnogi drugi by the way :D :bambi: ne samo to, ostali su ga pokrali za mnoge stvari kao što je jack off vibrato, 3 note per string posebno za spajanje 2 boxa pentatonice itd itd...

1979 počinje na 4 minuta https://www.youtube.com/watch?v=LGgaTKjD_GQ naprednija taping tehnika nego li evh, i čovek ima TONČINU kao kća naravno i EVH isto, ima pre toga jedan trick koji se pripisuje RR a koristi ga često ovaj što voli penantoniku isto ozzijev Zak :D , hmmmmm i star guitar charvel za koju Edi tvrdi da je njegova fora zamisli opet svira GL ( ne znam tu se kose informacije za nekih mesec i nešto dana ko je prvi to počeo da fura ) a isko kao i humbaker u bridgu koji je odvano stavio jedan čika na stratu :D a navdno EVH izmislio rupu na skasiji, pa je pokrao cactus https://www.youtube.com/watch?v=MMKCoPDDVgQ

za YJM ne znam gde bih počeo :D , u glavnom sam o njemu napisao

Tako da ako uzemem jednog svršenog jazz manijaka iz 82 i umišljenog Šveđaninina koji je pokrao sve uz put a pravi se lud, dajem prednost shred lordu, oni koji poznaju tu US scenu uvek ističu da je Joe pre radio te stvari po klubovima ili da je njegov savremenik, ima toliko nepravde u muzičkoj industriji ali Bože moj zato se i zove ''industrija''

YJM je bio u pravo vreme na pravom mestu i zahvaljujući Varniju iz šrapnela to je što jeste, e zašto su Ameri tek tada ukapirali da neko tako preko bare svira neo klasiku + nisu obraćali pažnju oko sebe nije mi baš najjasnije...Treba potražiti šta je Don Mock inače tvorac REH video serije kazao o istome.....

da se razumemo imam albuma par od ingvija ne zamerite što se šalim sa njegovim imenom pa javne su ličnosti valjda smemo da se zezamo :bambi:

nego evo ga jedan opasan rock klasičar a ko je pa čuo za njega? https://www.youtube.com/watch?v=ZSM2ciXeqSA inače je jako dobar kao čovek i učitelj ali nije reako da je ''njegovo'' neko klasično delo :D danas često nalazim kako je tamo neki djentaš skovao 8 finger taping tačnije popularizovao...a ovoga su svi zabooravili 1984 https://www.youtube.com/watch?v=j8CcTYsMHYU ospane fore ima isto kao čovek je super...

sve u svemu 80ih je barem po meni bilo daleko boljih gitaroša , evo ovde je on sa svojim svaremenicima počinje od 2 + min tačno ide lik gitariste kada ide njegov deo, Viviana C i GL su mixali pre i posle YJM https://www.youtube.com/watch?v=G5H94GHb-10 ima lošiji snimak gde savko potpisam kada počinje njegov deo ima na YT

ja bih o ovome do sutra totalno sam otišao u rock istoriju i malo poznate stvari, ložim se hepo kocka, nesmem da čitam odgovore dalje , svima sve najbolje želim veliki pozdrav i ne zamerite ako sam rekao nešto ne baš sjajno za naše gitarske idole, svi su imali uticaj na moj život i poštujem ih :ziveli:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 24 May 2017, 15:47

El ti poznat ovaj čikica:
Image
kažu davno, mnogo leta pre EVH on rabio taping tehniku i tako ;)
[/quote]
Kegi? on je imao neke super ritmičke zezalice tupkanje po gitari, da pa i tapping...LM postoji odavno, zato sam posle pisao ''popularizovao'' ...počinje na 1 minut, https://www.youtube.com/watch?v=DR3tGulLv88 odavno se koristi u klasičnoj tako kažu za violinu i slično...a od rockera znam za neke snimke Brian Maya on ne znam od koga je video itd ide to do ko zna koga....vidiš na čikicu sam zaboravio skroz

pisac

Post by pisac » 24 May 2017, 18:32

Margos wrote:
24 May 2017, 13:58
http://randomtextgenerator.com/ ,prava stvar
Shvatili smo,Margose...ali sta da se radi?To je ta demokratija,najveci paradoks ljudskog drustva.
Hrabrost je braniti sebe od drugih a čojstvo druge od sebe.Kakve magicne reci...

RadeRas

Post by RadeRas » 24 May 2017, 18:47

MIKI-DJORDJE wrote:
24 May 2017, 15:47
....vidiš na čikicu sam zaboravio skroz
:ziveli:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 24 May 2017, 19:28

još kada bi neki ukapirali koja je razlika između demokratije, prava i anarhije pa gde bi nam kraj bio :roll:

zwelj

Post by zwelj » 24 May 2017, 20:48

Kako-god... ipak je MIKI-DJORDJE osveženje, inače bi čitali samo o swičerima, baferima, napajanjima... ;) A apropo opširnog stila, živimo sa nadom u ispravnost Hegelove dijalektike, prelaska kvantiteta u kvalitet. :bambi: I da, negujmo individualizam, pa makar nas ponekad i nervirao... :ziveli:

howyesno

Post by howyesno » 24 May 2017, 20:57

MIKI-DJORDJE wrote:
24 May 2017, 15:34
pa kakve veze ima ko je kada izdao album? osim da je album tada izašao?
Pitanje bi bilo na mestu kada bi imali mašinu za putovanje kroz vreme. Ali nemamo.

Dokaz broj 2 - Sa zvanične web strane, bio sekcija
But elsewhere a player making small headlines in American guitar press soon caught Joe’s attention – Yngwie Malmsteen, “I first read about him in the spotlight section of Guitar Player Magazine. All of his influences were the same as mine, so later when the Steeler and Alcatrazz records came out, I learned almost every solo on those. Then I got the ‘Rising Force’ record before it came out in the states when it was a Japanese import. That record had a massive impact on my playing. But Yngwie, Ritchie Blackmore, Gary Moore, Schenker, Uli, and Hendrix… rarely does a day go by without me listening to at least one of my favorite guys”.

Dokaz br 3 - Citat is intervjua
In general, people seem to think of you as an Yngwie Malmsteen kind of guitar player rather than anything else.
Joe: Well, I mean I'm influenced by the same guys as Yngwie is. Yngwie is definitely a major influence on my playing. One of the main reasons is that I'm one of the few people who has more or at least as much technique as he has. So, you know, I'm actually more influenced by Ritchie Blackmore and Gary Moore than Yngwie. And of course I also got influenced by Paganini and Bach, you know, that Yngwie plays stuff right out of their pieces of all over the place.
Kao šatro, nisam njegov klon, imamo iste uzore.
Ingviju su uzori Blekmur i Uli, a sva trojica su prepoznatljivi i imaju svoje stilove. Ovaj paćenik nema, on je kao američka verzija onog našeg Vai klona, da ga sada ne imenujem.

Dokaz br. 4
Odeš na youtube, kucaš njegovo ime i prvi video je ovaj

Vidi majicu. Misliš da Ingvi nosi njegovu ?

Dokaz br. 5

Obrada čijih pesama? Misliš da Ingvi svira njegove?
Uzgred, ovde se vidi koliko u stvari nema pojma i koliko ne kapira Ingvija. Obaška što brljavi.

Da me ne shvatiš pogrešno, nisam neki ostrašćeni fan i klinac da ti sada kao zameram nešto. Samo mi je neverovatno dokle idu prekrajanja istorije i lupetanja. Te Srbi genocidan narod, te Zemlja ravna ploča...
Da li danas ljudi procesiraju informacije ili samo gutaju sve što im dođe pred nos?

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 25 May 2017, 00:08

Obrada čijih pesama? Misliš da Ingvi svira njegove?
Uzgred, ovde se vidi koliko u stvari nema pojma i koliko ne kapira Ingvija. Obaška što brljavi.
Da me ne shvatiš pogrešno, nisam neki ostrašćeni fan i klinac da ti sada kao zameram nešto. Samo mi je neverovatno dokle idu prekrajanja istorije i lupetanja. Te Srbi genocidan narod, te Zemlja ravna ploča...
Da li danas ljudi procesiraju informacije ili samo gutaju sve što im dođe pred nos?
prvo čovek ne brljavi to odmah da kažem , svira čistije od ingvija to nije samo moje mišljenje

Oprosti ali nekoga ko lupeta o teoriji kao što je on lupetao dok je sniman REH video, neko ko krade i laže da je on prvi i da je izmislio nešto što postoji 100ma godina ne mogu mnogo da poštujem.

Joe je završio Berkile a YJM je završio NIŠTA , porediti jednog jazz i fusion obrazovanog muzičara sa diplomom prestižne Akademije u đepu sa ovim ''Bahom'' je za mene ne adekvatno.
Drugo ne verujem da može da svira neki fusion koji JS svira ''za svoju dušu''. Treće kao profesor JS pokazuje šta ljude zanima to mu je posao

tako što se tiče muzičkog znanja i muziciranja YJM muzičkog znanja VS JS ''can touch that''

Muzika nije samo ''onanisanje'' po harmonijskom molu i njegovom 1 modusu i vrćenje 3 različita arpeđa uz i niz vrat što brže...Čovek koji lupeta kako ne sluša nikoga od gitarista, već samo Baha, kako je video lautu iz 16 veka a ne Blekmurovu gitaru i slično je u najmanju ruku lažov... Sam Blekmur kaže da ga je strah od njegovog ponašanja

pa daj ceo interviju :) http://www.karsmakers.nl/metal-e-zine/joes.htm

Veličina drugih je što su u stanju da mu priznaju drugima njihova dela, a njegov ego i neosnovano k...enje ne priznaju nikoga osim kada mu gori pod nogama i kada je karijera propala pa se seti Blekmura na kratko...

Onih koji misle kao i ja o YJM ima na milione, oni koji će za jednog profesora na Berkliju reći da brlja samo sam čuo ovde, pa ništa teba pozvati Berkli pa im objasniti moguće da oni nisu svesni

lepo kaže Joe da su isti uzori, a ovaj paćenik kaže nešto u fazonu ''ja bih hteo da mi ljudi daju više kredibiliteta kada sviraju moj still'' a koji je to negov still? Jel dao on priznanje Rothu, Schenkeru, RB i ostalima?

NEGO KO KOGA ZAPRAVO KOPIRA

* YJM https://www.youtube.com/watch?v=5jkNRE6jNA8 a dosta pre njega ULI ali ne YJM kaže da je on prvi, naravno :D u njegovom svetu i za njegove fanove https://www.youtube.com/watch?v=Ogyp85Rc95w da ne spomnjiem RB i ekipu sa filharmonijom

* YJM kaže da je počeo da svira kada je Hendrix spalio gitaru i kako mu je on uticaj ( ne znam samo po čemu) - kad ono ULI je čak živeo sa Hendrixovom devojkom koja je bila svedok njegovog ubistva i navodi ga kao svoj najveći uticaj, posvetio mu tonu pesama čak i prvi album '' Roth formed his own band named Electric Sun, which released three albums. The first, Earthquake (1979), was dedicated to the spirit of Jimi Hendrix.'' etc. Zamisli kada Uli navodi prekretnicu baš taj koncert Hendrixov....

* Uli JR u vreme Scorpionsa koristi 08 žice , - zamisli kad Ingve koristi iste od početka karijere zaista orignalno kao i uvek od YJM http://rockguitardaily.blogspot.rs/2011 ... pions.html mrzi sve da tražim ULI je naveo zašto 008, naravno veliki uticaj na to je Hendrix, dok YJM je to video ? od Baha moguće...posle je Uli menjao žice

* Uli koristi tada najdeblje moguće trzalice pardon heavy pa posle prelazi na još jače čim je izbacio Dunlop, - zamilsi YJM koristi 1,5 da ne tražim one njegove intervijue gde ističe ''kako on jedini svira sa debelim trazlicama dok ostalim smeta'' :lol:

* Uli je dugo svirao klasičnu gitaru čovek te elemnte ističe , šta je to YJM dodao novo pored ULIja- ništa bukvalno, do tančina ga kopira

http://www.guitarplayer.com/artists/102 ... roth/16858

da ne koma dalje umoran sam, čak i ja mogu da se umorim :bambi:

Evo šta Crni vitez kaže o YJM praktično da je idiot :D i to za magazin, pa posle malko to ispegla

'' He's always been very nice to me, and I always get on very well with him. I don't understand him, though—his playing, what he wears. His movements are also a bit creepy. Normally you say, "Well, the guy's just an idiot.".....But, when you hear him play you think, "This guy's no idiot. He knows what he's doing." He's got to calm down. He's not Paganini—though he thinks he is. When Yngwie can break all of his strings but one, and play the same piece on one string, then I'll be impressed. In three or four years, we'll probably hear some good stuff from him.'[/b]' I DA UMIŠLJA DA JE PAGANINI, pa jel trebam ja nešto da dodam ? Sa ovim ''In three or four years, we'll probably hear some good stuff from him.'' da prevedm '' verovatno ćemo čuti nešto dobro od njega u naredne 3-4 godine'' ha ha ha ha :lol: :bambi: :ziveli: A zamisli hvali SRV, Claptona, Pagea itd

http://www.guitarworld.com/deep-purples ... iew?page=2

* dodatak o tome koliko on sebe vidi kao pionira, meni zamiljivo uvek potenciranje da je blues bezveze i kako su svi kopije jedni drugih a jedino on originalan! ŠTA REĆI ''mislim da ga zovemo harmonijski mol'' čemu to prekakavanje? Počinje na 1 minut i 15 sekundi kako je on ''pobegao od svih gitarskih stilova'' te '' preradio je vilinski pristup'' :roll: :mrgreen: https://www.youtube.com/watch?v=vOeThyZt1vg čak je dosta ovo fino pri objasnio u odnosu na REH - sada sve je to kao original i u opšte ne liči na ovo https://www.youtube.com/watch?v=e150sOZ3-Ok
ali ULI je ljudina pa odaje priznanje Zepleinima itd na 2 minuta i 52 sekunde arpeđa koja je Ingve pokrao i još bez imalo sramote tupi au prethodnom videu ''osušio'' https://www.youtube.com/watch?v=_3uvil5QKj0

* YJM nema uzore do momenta kad mu je karijera pukla te odjednom ih ima te se uvlači pored svega što su po njemu ''opleli'' pogotvo RB a manje ULI , pa sada ko je paćenik?

* zaključak - (moj barem ) a neka svako zaključi za sebe , YJM je plagijat koji priča oprečne stvari, njegove kolege kažu otvoreno da KRADE kako od njih tako i od klasičnih muzičara, jednoličan je od kada znam samo svira jedno te isto, bez srama je pokrao RB a pogotovo Ulija i to i dan danas predstavlja kao svoje

JS barem čovek uvek navodi ko su mu uzori uvek , znači isti ti koje je YJM pokrao i drugi, ne laže, i sviđalo se to nekome ili ne uzori su ima zaista dobrano isti, pored svega čovek cepa fusion i jazz znači nije jednoličan, profesor na prestižnoj Akademiji

DRUGI o YJM i on o NJIMA

* GL kaže uz sprdnju da mu je YJM uzor pa se smeje cinično, ... Lynch čak navodi kako mu je tražio producent nešto NEO (u drugom interviju) i on je otvorio guitar player pogledao šta mulja YM te to i on smuljačio na zadovoljstvo producenta, neka ljudi potraže ...evo ovde na 9 minuta kada ga Navaro pita da se čudi kako mu je YJM uticaj vidi se odličan smisao za humor crnjak :XD: koji ja barem volim kod ljudi , pola intervijua je zajebancija na temu sličnih koji ''ne znaju ni dusrku skalu'' i sve su sami naučili kao monasi u pećini ( YJM je jedan od takvih sve mu je palo sa neba dok je slušao Baha ) https://www.youtube.com/watch?v=iGqNlQlJ4Jo

*šta YJM misli o kolegama izašlo u Guitar playeru 1994 http://www.metalinjection.net/latest-ne ... ld-article - u kratko svi su bezveze , malko je pohvalio Vaija, Petrucija kao biće nešto od njega, dok je DIME-a, Satrianija i ostale popljuvao do maksimuma - čak kaže da je Satriani raštiman na albumu, za Moora da je ''aljkav''/''kilav'' itd itd.....u slučaju da neko ne zna Engleski

Tako da je ne ''prekrajam istoriju i ne lupetam '' i vidim odlično te ne gutam '' sve što im dođe pred nos'' :bambi: davno sam prestao da se štrecam i padam u trans ako neko čačka nekog kvazi gitarskog heroja, boli me uvo....Ali neću da dozvolim da me neko ubeđuje u veličinu Švedskog ego manijaka sa lepljivim prstima, on je ovde mali Bog to znam, ali za mene nije , popularnost = kvalitet u mom svetu ne stoju :bambi:
da ne tražim još i ne povlačim paralele ko je koga iskopirao, nema ovome kraja , povlačim se iz teme i off topica do daljnjeg, ne mrzim čoveka ni njegove fanove , ne-fanove, simpatizere kako god... :ziveli: :bambi:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 25 May 2017, 00:28

zwelj wrote:
24 May 2017, 20:48
Kako-god... ipak je MIKI-DJORDJE osveženje, inače bi čitali samo o swičerima, baferima, napajanjima... ;) A apropo opširnog stila, živimo sa nadom u ispravnost Hegelove dijalektike, prelaska kvantiteta u kvalitet. :bambi: I da, negujmo individualizam, pa makar nas ponekad i nervirao... :ziveli:
hvala puno :ziveli: , da umem žestoko da preteram jer kao da ugodim ljudima i zahtevima često ispadne daleko od onoga što sam hteo... nisam siguran jesam li ok objasnio ali da ne produbljujem :D ....Odrastao sam na drugačijem mestu, evo to je bilo ovako :

:bambi: hahaha šalim se naravno. Hvala ti puno , znači mi da barem ima po neko ko me ne vidi drugačije te razume individulanost...Hvala još jednom, ne znam šta bih dodao a da ne preteram ..... :ziveli: trudiću se da pišem manje a kvalitetnije, dajem reč :bambi: :ziveli:

board index

Post by board index » 25 May 2017, 00:50

Miki, pa po tebi je izgleda najbnitnija ta titula sto je covek profesor :). Ne kazem da je Joe los, daleko od toga, ali ne mogu da se otrgnem utisku da slusam Malmsteena kada njega pustim, a to je taj uticaj YJM, jer 95% ljudi ce to pomisliti, a ne kada cuju YJM, e, pa ovo je Joe ;)

Ukratko, sto se tice Malmsteena, trebas razdvojiti to da li je govno kao covek ili ne, od toga kakav je kao muzicar i koliko je doprineo celoj sceni. A njegovi prvi albumi su doprineli mnogo, definitivno mnogo. Ne postoji gitarista koji ne zna za njega i koji makar nije skinuo jednu njegovu pesmu, tako da... egocentricni manijak ili ne, definitivno je imao ogroman uticaj na sve. Da je pukao jeste, ja ga nisam slusao tipa 10 godina i kada sam poskidao nove albume... nisam ni mogao da ih slusam, ali je daleko on od loseg, pogotovu period kada se pojavio, tada definitivno je pomerio granice. Sada, da li je neko vec svirao tako ili nije... jbiga, nije bio na sceni ili nije bio na pravom mestu u pravo vreme.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 25 May 2017, 01:44

nepatim od titula veruj, ne bih da budem pogrešno shvaćen, samo sam hteo da istaknem da ume da svira i da ima znanje, da bi radio taj posao stvarno mora da bude jako jako dobar i da poznaje materiju u prste ne samo still YJM već bilo kog šredera...Mene on daleko više vizuelno asocirao nego po nekim pesmama...Neki po izboru tonova više liče na Ulija, RB, jel pa i YJM ali drugačije se oblače, sviraju u glavnom humbakere ...naručito ove ''opera'' HM grupe. Ne sporim ja njegovu veličinu, ni popularnost, ni albume, ni uticaj.....
Valjada je tako kroz sitoriju, poluranih se ljudi sećaju ostali potonu u zaborav skroz ili dobijaju mrvice. Ne znam možda je u mom karakteru da više jurim te manje poznate...nije ni važno :ziveli:

RadeRas

Post by RadeRas » 25 May 2017, 09:23

MIKI-DJORDJE wrote:
25 May 2017, 01:44
Ne znam možda je u mom karakteru da više jurim te manje poznate...nije ni važno :ziveli:
ma joookkk :mrgreen: Što me to podseti na neke tamo dobre kineske pedale i japanske kopije stratova osamdedestih haha :mrgreen:

RadeRas

Post by RadeRas » 25 May 2017, 09:34

Ne mogu da vam ispratim ove podugačke postove i neću previše da ulazim u vašu polemiku, ali da kažem da je za mene YJM bog gitare. To što je on svirao i svira teško da je neko mogao tada i zamisliti. Taj vibrato u prstima, brzina i ta tehnika i sve to protkano nekim klasicizmom, ehhh fantastično. Gledao sam one G3 koncerte sa Satrijanijem i Vajem, mislim da su ova dvojica nabijala komplekse čim ovaj proprži strata, strahopoštovanje. Kako i ne bi YJM je veličina kao muzičar naravno.
Znam da su amerikanci bili toliko ljubomorni što Evropa ima takvog gitaristu da su brže bolje počeli da stvaraju nekog njihovog, mislim da su izvukli onog Džejsona Bekera koji nije ni uspeo da doživi popularnost usled bolesti. Nije im se dalo da pobede Evropske muzičare hehe.
Danas svaki klinja šreduje, ali šreduj tada kada mnogi ni Hendrixa nisu kapirali a Cepelini su bili šred jbg. YJM je gitarista kakav se ne radja, on je poput Hendrixa unapredio rokenrol muziku voleli ga mi ili ne. To treba poštovati.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 25 May 2017, 12:31

Shrapnel je već uveliko postajo i imali su svoje gitarske heroje. Vai je odsivaro sve što i YJM čim ga je zamenio u bendu, izgradio je ime menjajući velike...iskreno on i YJM to mi je razlika u klasi. ali dobro ukusi su različiti.

howyesno

Post by howyesno » 25 May 2017, 13:49

MIKI-DJORDJE wrote:
25 May 2017, 00:08
prvo čovek ne brljavi to odmah da kažem , svira čistije od ingvija to nije samo moje mišljenje
Jak ti profesor, posvađao se sa ritmom. Video koji sam okačio, crno na belo.

Ja dokazao da je Stamp klon Ingvija. Ali najbitniji dokaz je sama svirka, gde se vidi sve iz aviona. Tj. čuje za one koji imaju uši.

U ostalo neću da se upuštam, ne vidim poentu.

RadeRas wrote:
25 May 2017, 09:34
Gledao sam one G3 koncerte sa Satrijanijem i Vajem, mislim da su ova dvojica nabijala komplekse čim ovaj proprži strata, strahopoštovanje. Kako i ne bi YJM je veličina kao muzičar naravno.
Ma jok, mogu i oni to ali što bi, imaju svoje stilove po kojima su poznati. Nema tu rivalstva, vidi se da su normalni, prizemni ljudi. Zato su veliki.

MIKI-DJORDJE wrote:
25 May 2017, 12:31
Vai je odsivaro sve što i YJM čim ga je zamenio u bendu, izgradio je ime menjajući velike
lolololololol

Post Reply